Hvordan fungerer det å investere I CFD-er?

CFD står for «Contract for differenc» men er også kaldt differansekontrakter. Å investere ved hjelp av en CFD er litt annerledes. Men hva er en CFD, og ​​hvordan fungerer det å investere i CFD? Du kan lese alt om det i denne artikkelen!

Hva er egentlig en CFD?

CFD eller differansekontrakter er et såkalt derivat. Når du investerer i en CFD handler du ikke direkte i fenen aksje. men i en CFD-handel inngår du en kontrakt med aksjemegleren om å handle med et bestemt produkt. Du kan satse på både prisøkning og prisnedgang.

Hvordan fungerer det å investere i CFD-er?

Du kan investere i CFD-er hos en online megler. Klikk her for å åpne en konto hos en online megler. CFD-er sporer prisen på en underliggendeproduktet. Du kan bruke CFD-er til å investere i for eksempel aksjer, råvarer og valutaer. For å åpne en investeringsposisjon, må du velge ett av følgende alternativer:

  • Å kjøpe: Du får positive avkastning når den underliggende prisen går opp.
  • Å shorte: Du får positiv avkastning når den underliggende prisen går ned

Prisforskjellen mellom øyeblikket du åpner stillingen og øyeblikket du lukker posisjonen, avgjør resultatet ditt. Når du kjøper en CFD-aksje for 50 kr og du lukker posisjonen til 100, oppnår du en 50 kroners fortjeneste per aksje. Du eier imidlertid ikke selve aksjen, du handler bare med den underliggende eiendelen. Du kan lese mer om hvordan fortjenesten og tapene fungerer med CFD-handel her.

Investing in CFDs

Gearing med CFDer

Det er mulig å bruke gearing på CFD-er. Utnyttelse gjør det mulig å åpne en større investering med en mindre sum penger. Kort sagt, det lar deg investere med penger du ikke setter inn selv. Resultatene du oppnår er imidlertid helt dine. Du kan lese mer om gearing her.

Med en CFD dekker aksjemegleren derfor hoveddelen av investeringsposisjonen din. Heldigvis betyr ikke dette at du kan miste mer enn innskuddet ditt. Takket være en såkalt margin call blir posisjonene dine automatisk stengt når det ikke er nok penger igjen på kontoen din.

Men hvordan kan aksjemegleren la deg investere ved hjelp av gearing? De kan gjøre dette fordi de normalt sikrer posisjonene. Dette betyr at de tar en motsatt posisjon. Som et resultat taper aksjemegleren (nesten) aldri penger på dette. Imidlertid tjener de penger ved å beregne en såkalt spread. Spredningen mellom kjøp og salg pris er transaksjonskostnaden, du kan lese mer om det her.

Hvordan CFDer fungerer

Du forstår nå det grunnleggende om å investere i CFD-er. Når du er klar, kan du åpne handelsposisjoner i blant annet aksjer , råvarer og indeksfond . Forskjellen mellom kjøps- og salgspris avgjør deretter fortjeneste eller tap.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Om meg:

Da jeg var 16 år, kjøpte jeg i all hemmelighet mine første aksjer. Siden dette "stolte øyeblikket" har jeg nå administrert Aksjetrader.com i over 10 år. Målet mitt med siden er å utdanne folk om økonomisk frihet. Etter studiene i bedriftsøkonomi og psykologi bestemte jeg meg for å bruke all min tid på å utvikle denne nettsiden. Siden jeg elsker å reise, jobber jeg fra hele verden. Klikk her for å lese mer om Aksjetrader.com! Ikke nøl med å legge igjen en kommentar under denne artikkelen om det er noe du lurer på.

Legg inn en kommentar