Hvordan kjøpe ChatGPT-aksjer? Investering i OpenAI

ChatGPT kan bli det viktigste verktøyet siden utviklingen av moderne søkemotorer. Det er interessant å investere i OpenAI ChatGPT-aksjer. I denne artikkelen forklarer jeg i detalj hvordan du kjøper ChatGPT-aksjer.

Hvordan kjøpe ChatGPT-aksjer?

ChatGPT og OpenAI er for øyeblikket ikke børsnotert: derfor kan du ikke investere direkte i ChatGPT. Imidlertid Microsoft nylig kjøpte 49% av aksjene for 10 milliarder dollar. Du kan derfor investere i ChatGPT ved å kjøpe Microsoft-aksjer. I fremtiden kan ChatGPT bli et børsnotert selskap. Når ChatGPT og OpenAI blir børsnotert, kan du kjøpe aksjene deres uten problemer.

Ønsker du å kjøpe ChatGPT-aksjer aksjer? Du kan trade direkte i ChatGPT-aksjer med en av disse pålitelige nettmeglerne:

MeglerKostnaderRegistrere
eToroMinimumsinnskudd er 50 USD/EURO.
Kapitalen din er under risiko.
AvatradeHandle aktivt ChatGPT-aksjer til lav pris med en gratis demo!

Hvorfor kan ChatGPT være en smart investering?

ChatGPT er en kunstig intelligens (AI) selskap. AI er et dataprogram som intelligent kan håndtere informasjon. Du kan for eksempel stille ChatGPT-spørsmål, og programmet kan til og med skrive hele artikler. ChatGPT kan ha en betydelig innvirkning i fremtiden:

 • ChatGPT lar folk søke på internett annerledes. ChatGPT er derfor en direkte trussel mot Google.
 • Å skrive innhold er enklere enn noen gang med ChatGPT. Programmet kan til og med skrive dikt og svare på vanskelige spørsmål.

Det er også ulemper med ChatGPT: mange skoleelever bruker programmet til å skrive hele oppgaver. ChatGPT er sterk med faktainformasjon, men er ikke flink til å utforme meninger. Mange studenter endrer litt på dataene til ChatGPT og leverer deretter inn den AI-genererte oppgaven. ChatGPT lager unikt innhold, som gjør det umulig for lærere å oppdage plagiat.

AI, til tross for sine ulemper, vil spille en stadig mer fremtredende rolle i samfunnet vårt. Dette kan gjøre det interessant å investere i ChatGPT-aksjer.

Alternative investeringer for ChatGPT og OpenAI

Du kan også investere i andre AI-relaterte selskaper. Her er noen alternative selskaper du kan investere i:

 • Alfabet: Søkeresultatene i Google viser en komplisert algoritme som bestemmer deg. Overraskende nok har selskapet ingen planer om å utvikle en konkurrent til ChatGPT.
 • Amazon: AI spiller en viktig rolle hos Amazon. AI forutsier hvilke produkter brukere kan like, og roboter erstatter i økende grad ekte arbeidere i varehus. Dessuten bruker deres Alexa-produkt også AI-teknologi og blir stadig mer populær.
 • ai: Dette selskapet tilbyr såkalt enterprise AI, som kan hjelpe bedrifter med å transformere informasjon i skyen.
 • IBM:IBM har utviklet AI-løsninger i flere tiår. Superdatamaskinen Watson er det mest kjente eksemplet. Denne superdatamaskinen kan svare på flere kompliserte spørsmål.
 • Limonade:en AI-robot som behandler de fleste forsikringskrav og søknader.
 • Metaplattformer: Metas algoritme bestemmer hvilken informasjon du ser på feeden din for sosiale medier. Dette skaper ekkokamre hvor du stort sett ser meninger som matcher dine egne.
 • Nvidia: Nvidia har allerede forstått viktigheten av AI og har tatt de riktige skrittene for å bygge en sterk posisjon.
 • Salesforce: Einstein AI Engine gjør administrasjon av kundeforhold mer tilgjengelig enn noen gang.
 • Tesla: Det er ingen hemmelighet at Tesla jobber med selvkjørende biler. I tillegg jobber selskapet også med robottaxier som raskt og trygt kan få brukere til sine destinasjoner.

I tillegg til AI-aksjer, kan du også velge å investere i en AI ETF. An ETFer et verdipapir som sporer en portofølje av verdipapirer, slik at du kan investere i et stort antall aksjer. En AI ETF fokuserer på selskaper relatert til AI-utvikling. Noen eksempler på AI ETFer er:

 • iShares Automation & Robotics UCITS ETF USD A
 • Wisdom Tree Artificial Intell UNCITS ETF
 • Global X Robotics & Artificial Intelligence UCITS

Hva er fremtiden til AI?

AI vil spille en stadig viktigere rolle i samfunnet vårt. Visste du for eksempel at AI i stor grad gjennomfører opptak ved amerikanske universiteter? Datamaskiner vil nå ta flere og flere beslutninger enn det mennesker gjorde tidligere. Hos mange selskaper blir det stadig vanskeligere å snakke med en ekte person fordi roboter i stor grad har erstattet dem.

Imidlertid har AI også sine mørke sider; for eksempel flere skandaler som involverer AI som tar rasistiske avgjørelser. Denne typen partiskhet kan lett kan oppstå. For eksempel, når innvandrere tjener mindre penger i gjennomsnitt, kan AI bestemme at alle innvandrere fortjener en lavere kredittscore. Dette kan føre til etiske bekymringer som vil gjøre AI stadig viktigere i rettssaker.

Konklusjon: Slik investerer du i ChatGPT

 • Først åpner du en konto med en pålitelig nettmegler.
 • Velg aksjen du vil investere i: for eksempel Microsoft som eier en god del av ChatGPT.
 • Undersøk om aksjen passer deg før du åpner en investering.
 • Skriv inn beløpet du ønsker å investere og trykk på kjøpsknappen.

Vanlige spørsmål om ChatGPT

Jeg testet dette, men svaret er nei. ChatGPT er programmert til å varsle brukere når de ber algoritmen om økonomisk råd. Algoritmer kan sikkert forutsi aksjemarkedsbevegelser, men uforutsigbare hendelser kan forstyrre disse spådommene. AI kan til syvende og sist bare svare på eksisterende informasjon, og kreativitet er ennå ikke en del av AI.

Flere og flere mennesker spør meg om det er mulig å investere i ChatGPT. I skrivende stund kan du ennå ikke kjøpe ChatGPT-aksjer. Microsoft er imidlertid en stor medaksjonær i ChatGPT, så ved å investere i Microsoft investerer du også i ChatGPT. I tillegg er det flere andre AI-relaterte selskaper du kan investere i.

ChatGPT (eller i full generativ forhåndstrent transformator) er en chatbot som bruker OpenAI. Du kan bruke ChatGPT til å stille komplekse spørsmål. ChatGPT kan til og med skrive hele historier for deg og utføre ulike oppgaver. ChatGPT anslås å være verdt 29 milliarder USD innen 2022. Selskapet som utviklet ChatGPT er OpenAI.

OpenAI er selskapet som utviklet ChatGPT. Du kan ikke kjøpe aksjer i OpenAI eller ChatGPT i skrivende stund. Når det blir mulig å investere i disse aksjene, kan du lese om dem her.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Om meg:

Da jeg var 16 år, kjøpte jeg i all hemmelighet mine første aksjer. Siden dette "stolte øyeblikket" har jeg nå administrert Aksjetrader.com i over 10 år. Målet mitt med siden er å utdanne folk om økonomisk frihet. Etter studiene i bedriftsøkonomi og psykologi bestemte jeg meg for å bruke all min tid på å utvikle denne nettsiden. Siden jeg elsker å reise, jobber jeg fra hele verden. Klikk her for å lese mer om Aksjetrader.com! Ikke nøl med å legge igjen en kommentar under denne artikkelen om det er noe du lurer på.

Legg inn en kommentar