Hvordan kan du kjøpe Chevron-aksjer?

Det amerikanske oljeselskapet som tilhører Chevron Corp. er et av de største oljeselskapene i verden. Investering i oljeselskaper kan være attraktivt på lang sikt. Dette skyldes delvis deres stabile utbyttepolitikk. Dette lar deg bygge opp en fast årlig inntekt med investeringene dine. Men hva er den beste metoden for å kjøpe Chevron-aksjer? Og hva er den gjeldende aksjekursen på Chevron-aksjen?

Hvordan kjøpe Chevron-aksjer?

Chevron lytter nøye til aksjonærene. De fleste av Chevrons aksjonærer setter pris på den stabile utbyttepolitikken. Selv under pandemien i 2020 holdt de seg til det lovede utbyttet. Dette kan gjøre det til en attraktiv aksje hvis du ønsker å bygge opp en stabil inntekt.

Ønsker du å kjøpe Chevron-aksjer? Du kan trade direkte i Chevron-aksjer med en av disse pålitelige nettmeglerne:

MeglerKostnaderRegistrere
eToroMinimumsinnskudd er 50 USD/EURO.
Kapitalen din er under risiko.
AvatradeHandle aktivt Chevron-aksjer til lav pris med en gratis demo!

Hva er gjeldende aksjekurs for Chevron?

Chevrons aksjekurs er sterkt knyttet til prisutviklingen på olje. I denne grafen kan du se hvordan CFD til Chevron har utviklet seg den siste perioden. Du kan også bruke knapper til å åpne en investering i aksjen direkte.

Selskapsinformasjon om Chevron

Nedenfor kan du finne nøkkelinformasjon om selskapet Chevron .

Analyse av Chevron-aksjer

Før du bestemmer deg for å kjøpe eller selge Chevron -aksjer, er det viktig å analysere aksjen grundig. I oversikten nedenfor kan du se hvordan Chevron har prestert den siste perioden.

Aksjepriser for Chevron de siste 5 dagene

I tabellen nedenfor kan du se aksjekursen til Chevron de siste 5 dagene:

Hvordan vil Chevron prestere i 2024?

Er du nysgjerrig på hva analytikere mener Chevron vil gjøre i 2024 og de følgende årene? Vi har kombinert prediksjonene til analytikere ved å bruke data fra Alpha Vantage. Husk at dette tallet bare er en forutsigelse om prisbevegelsen til Chevron, og det kan hende det ikke blir realitet.

Er det lurt å investere i Chevron?

Investering i olje aksjer har dårlig omdømme. Fossilt brensel er selvfølgelig veldig dårlig for miljøet, og flere og flere vender ryggen til denne typen virksomheter. I tiår fremover er det derfor tvilsomt om Chevron fortsatt har en rett til å eksistere.

På kortere sikt er imidlertid fossilt brensel som olje fortsatt ekstremt viktig for økonomien vår. Oljeforsyningen minker mens etterspørselen øker. I de kommende årene vil det derfor fortsatt være nok plass til Chevron å vokse. Å kjøpe Chevron-aksjer kan derfor være attraktivt for investorer som leter etter en aksje som betaler et stabilt utbytte.

Imidlertid er det lurt å sammenligne Chevron med konkurrerende oljeselskaper. Et annet selskap kan ha en mer effektiv drift og kan derfor oppnå bedre resultater. Du kan også velge å investere direkte i oljeprisen. I denne artikkelen kan du lese hvordan dette fungerer.

Kjøp Chevron-aksjer

Om selskapet Chevron

På Fortune Global 500-listen, en liste over de 500 største selskapene i verden, rangerte Chevron på en 28. plass på denne listen. Chevron tilhørte også de syv søstre. Dette er de syv oljeselskapene som spilte en dominerende rolle i oljeindustrien fra 1940 til 1970-årene. Selskapet har hovedkontor i San Ramon, California.

Aktivitetene til Chevron

Chevron er aktiv innen leting av olje og leting av hydrokarboner. Selskapets aktiviteter inkluderer raffinering, markedsføring og distribusjon, produksjon og salg av kjemikalier og kraftproduksjon.

Chevron produserer mellom 2,6 og 2,9 milliarder fat olje og naturgass årlig. Nesten 2 millioner fat råolje kan bearbeides til oljeprodukter per dag i Chevrons egne raffinerier. For salg av motorbrensel har selskapet sitt eget verdensomspennende nettverk av bensinstasjoner.

Chevrons historie: merkenavnet

Historien til dette selskapet begynner i 1876. I det året oppdaget Star Oil olje. Denne oppdagelsen var begynnelsen på oljeindustrien i California. I 1979 ble Star Oil overtatt av The Pacific Oil Company. Dette største oljeselskapet i California ble kjøpt av Standard Oil i 1900.

I 1907 ble navnet endret til Standard Oil Company. I 1911, på grunn av en føderal antitrustlov, ble Standard Oil delt inn i 34 selskaper. Standard Oil Company (California) bestemte seg for å fortsette som et uavhengig selskap. I 1926 ble navnet på selskapet endret til SOCAL. Det navnet var bare lov til å bli brukt i California, Nevada og Arizona. Utenfor disse statene ble merkenavnet Chevron brukt.

Chevrons historie: grunnleggelsen av selskapet

I 1933 fikk SOCAL en konsesjon for å lete etter gass og olje i Saudi-Arabia. I 1936 solgte SOCAL halvparten av konsesjonen til Texas Oil Company. Dette oljeselskapet var store innen distribusjon. Begge parter grunnla Caltex sammen.

I 1944 ble navnet endret til Arabian-Amarican Oil Company (ARAMCO). Etter andre verdenskrig lette SOCAL etter amerikanske partnere med penger og markeder. I 1947 ble Standard Oil i New Jersey og Socony Vacuum partnere i det eksisterende joint venture.

I 1950 kom halvparten av ARAMCO i hendene på Saudi -Arabia og i 1980 ble ARAMCO nasjonalisert. I 1984 bestemte selskapet seg for å kjøpe Gulf Oil for 14 milliarder. Kombinasjonen fikk navnet Chevron Corporation. Da det ble grunnlagt, var selskapet det tredje største oljeselskapet i USA etter Exxon og Mobil.

Selskaper kjøpt av Chevron

  • I 2001 ble Texaco kjøpt for 44 milliarder dollar. Etter overtakelsen ble navnet på selskapet Chevron Texaco Corporation. Selskapet ble omdøpt til Chevron Corp. i 2005.
  • Chevron kjøpte Unocal i 2005 for et beløp på 18 milliarder dollar. Dette oljeselskapet har betydelige olje og gassreserver i Asia.
  • I 2011 ble den amerikanske skifergass produsenten Atlas Energy kjøpt for 2,1 milliarder dollar. Selskapet ble kjøpt fordi Chevron trodde det var sannsynlig at de lave gassprisene kom til å stige i fremtiden.
  • For oppkjøpet av Anadarko Petroleum i 2019 betalte Chevron 50 milliarder dollar. Blant annet har dette selskapet store interesser i skiferolje feltet i Texas og New Mexico.

Klimasak mot store olje og gass selskaper ble avvist

I 2017 tok byene Oakland og San Francisco selskaper som Chevron, Shell og BP til retten. De mener at disse selskapene delvis er skyld i klimaendringene. Tross alt har disse selskapene investert i fossilt brensel.

På grunn av klimaendringer stiger havnivået. Det er derfor nødvendig å beskytte byene mot flom. Disse byene mente at olje og gasselskaper derfor burde bidra til kostnadene ved flom forsvar. Saken ble henlagt av en føderal domstol i California i 2018.

Likevel kommer disse selskapene i økende grad måtte forholde seg til klimaaktivister i fremtiden. Du må ta dette i betraktning når du vurderer å kjøpe eller selge Chevron aksjer.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Om meg:

Da jeg var 16 år, kjøpte jeg i all hemmelighet mine første aksjer. Siden dette "stolte øyeblikket" har jeg nå administrert Aksjetrader.com i over 10 år. Målet mitt med siden er å utdanne folk om økonomisk frihet. Etter studiene i bedriftsøkonomi og psykologi bestemte jeg meg for å bruke all min tid på å utvikle denne nettsiden. Siden jeg elsker å reise, jobber jeg fra hele verden. Klikk her for å lese mer om Aksjetrader.com! Ikke nøl med å legge igjen en kommentar under denne artikkelen om det er noe du lurer på.

Legg inn en kommentar