Hvordan kan du kjøpe Citigroup-aksjer?

Citigroup er en stor amerikansk bank. Ifølge Forbes var selskapet det største selskapet i verden både i 2000 og 2007. Citigroup er blant topp 5 av de største bankene i verden. Andre banker i topp 5 inkluderer Deutsche Bank og UBS. Når det gjelder sine aktiviteter på kapitalmarkedet, er banken en sann verdensleder. Banken er også sterk i obligasjons og egenkapitalemisjoner. Banken har hovedkontor i New York.

Ønsker du å investere i denne store banken? I denne artikkelen kan du lese hvordan du kan kjøpe Citigroup-aksjer.

Hvordan kan du kjøpe Citigroup-aksjer?

Citigroup blir i dag sett på som en rimelig stabil og kraftig andel. Under kriser kan aksjekursen gå ned i en periode. Investorene frykter da at mange organisasjoner og mennesker som lånte penger ikke vil kunne betale tilbake lånene sine. Når disse misligholdene er lavere enn forventet, kan aksjekursen gå opp igjen. Spesielt under slike kursfall kan det være attraktivt å kjøpe Citigroup-aksjer.

Ønsker du å kjøpe Citigroup-aksjer? Du kan trade direkte i Citigroup-aksjer med en av disse pålitelige nettmeglerne:

MeglerKostnaderInformasjonRegistrere
eToro€0 i kostnad per Citigroup-aksjer. Minimumsinnskudd er 50 USD/EURO.
Kapitalen din er under risiko.
DegiroDra nytte av lave avgifter når du kjøper Citigroup-aksjer, det er en innovativ plattform med høy sikkerhet!

Hvordan kan du aktivt investere i Citigroup-aksjer?

Citigroup er en perfekt aksje å investere aktivt i. Bankaksjer er svært volatile: spesielt i økonomisk dårlige tider kan du se at prisen kan falle betydelig. Dette skjedde for eksempel i 2008 da prisen falt fra $ 500 til mindre enn $ 50. Også under korona-pandemien falt aksjekursen titalls prosent. Som en aktiv trader kan du oppnå gode resultater ved å spekulere i disse sterke prisbevegelsene.

Du gjør dette ved å bruke CFD-er. Med en CFD kan du åpne en short posisjon. Med en short posisjon er en negativ kursendringen et overskudd for deg som investor. Dette kan fungere godt med en volatil aksje. I tillegg kan du bruke innflytelse. Dette kan øke både det potensielle overskuddet og det potensielle tapet av posisjonen din.

Et god nettmegler for å aktivt å spekulere i Citigroup-aksjer med CFD-er PIus500. Med PIus500 kan du prøve mulighetene 100% risikofritt med en gratis demo. Bruk knappen nedenfor for å åpne en konto direkte:

86% av uerfarne investorer taper penger når de handler CFD-er.

Hva er gjeldende aksjekurs i Citigroup?

Prisen på en bank aksjer er sykliske og kan derfor være volatil. Grafen viser kursutviklingen på CFD-kursen på Citigroup aksjer. Med knappene nedenfor kan du direkte åpne en posisjon på aksjen.

Citigroups begynnelse

Citigroup ble grunnlagt i oktober 1988. Etter at selskapet ble stiftet fusjonerte Citicorp og Travellers Group. Citticorp var et stort bank selskap som var aktivt i 100 land. Travellers Group tilbød et bredt spekter av finansielle tjenester: kredittkort, livs- og skadeforsikring, forbrukerkreditt og verdipapirhandel. De to fusjonspartnerne hadde en samlet balanseverdi på 700 milliarder dollar. Etter sammenslåingen klarte selskapet å ekspandere raskt.

Kjøpe Citigroup-aksjer

Oppkjøp av Banamex

I 2001 kjøpte Citigroup Banamex. Dette er den andre banken i Mexico. 12,5 milliarder dollar ble betalt for oppkjøpet. Banken kjøpte Banamex for å gjøre det mulig å ekspandere til Mexico. I tillegg ønsket banken å få tilgang til de 21 millioner meksikanerne som bor i USA.

Banken hadde vært aktiv i Mexico siden 1929. Alle meksikanske banker, inkludert Banamex, ble nasjonalisert i 1981. Som en av få utenlandske banker fikk banken tillatelse til å forbli aktiv i Mexico.

En stor bot for Citigroup

I 2017 ble Citigroup bøtelagt med 11,5 millioner dollar. Hvorfor? I årevis, mellom 2011 og 2015, hadde banken gitt feil råd til en rekke kunder. Meglere og investorer mottok feil råd om å kjøpe visse aksjer. Dette mens banken faktisk ønsket å råde dem til å selge aksjene.

Dette skjedde på grunn av en teknisk feil. Lederen advarte banken flere ganger. Banken svarte ikke tilstrekkelig og problemene ble ikke løst.

Citigroup i dagens marked

Denne ledende leverandøren av finansielle tjenester har cirka 200 millioner klientkontoer. Disse kundekontoene er spredt over mer enn 100 land. Selskapet tilbyr selskaper, offentlige institusjoner, byråer og enkeltpersoner et bredt spekter av finansielle produkter og tjenester.

Eksempler på disse tjenestene er utlån, bedriftsbank, investeringsbank, privatbank, verdipapirmegling og kapitalforvaltning.

Enhetene i banken

Citigroup har tre forretningsenheter. De to viktigste enhetene er Global Consumer Banking and Institutional Clients Group. Sistnevnte har hovedsakelig selskaper og institusjonelle investorer som klienter. Når det gjelder omsetning, er begge gruppene sammenlignbare i størrelse. Den siste gruppen er imidlertid mer lønnsom. Den tredje enheten er Citi-Holdings. Dette er gruppen der ikke-kjerneaktivitetene i selskapet er plassert.

Forfatter

Avatar
Om meg:

Da jeg var 16 år, kjøpte jeg i all hemmelighet mine første aksjer. Siden dette "stolte øyeblikket" har jeg nå administrert Aksjetrader.com i over 10 år. Målet mitt med siden er å utdanne folk om økonomisk frihet. Etter studiene i bedriftsøkonomi og psykologi bestemte jeg meg for å bruke all min tid på å utvikle denne nettsiden. Siden jeg elsker å reise, jobber jeg fra hele verden. Klikk her for å lese mer om Aksjetrader.com! Ikke nøl med å legge igjen en kommentar under denne artikkelen om det er noe du lurer på.

Legg inn en kommentar