Hvordan investere i Dai?

Selvfølgelig kan du investere i gull , aksjer eller obligasjoner . Imidlertid finnes det nå et alternativ som flere og flere velger. Vi snakker selvfølgelig da om kryptovaluta, digitale valutaer som har blitt ekstremt populære for øyeblikket. Denne populariteten skyldes den høye avkastningen som kan oppnås. Et av prosjektene som er på listen til mange mennesker er Dai. Er du nysgjerrig på hva du kan forvente deg av Dai, og vil du vite om det er lurt å investere i Dai? Husk å lese denne artikkelen, for vi viser deg alt du trenger å vite om dette spesielle prosjektet!

Hvordan og hvor kan du kjøpe / trade Dai?

Dai er en såkalt ‘stabil valuta’. En stor ulempe med mange kryptovalutaer er deres høye volatilitet: hvis du har bitcoins, kan verdien falle ti prosent på en dag. Hvis du vil betale og investere med kryptovalutaer, kan du velge å kjøpe en stabile valuta som for eksmepel Dai. Denne valutaen beveger seg sammen med dollarkursen, så du vil ikke bli møtt med ubehagelige overraskelser.

Du kan trade i Dai på en kryptobørs som aksepterer denne valutaen. Nedenfor kan du umiddelbart se hvilke børser du kan handle Dai ved:

NettmeglerInformasjonRegistrer deg
BitvavoIkke betal transaksjonsgebyrer på de første €1000 av Dai.
eToroKjøp velkjente kryptovalutaer uten kurtasje. Kapitalen din blir utsatt for risiko.

Etter å ha åpnet en konto hos en børs, er det enkelt å starte å investere. For dette trenger du bare å gjennomføre følgende trinn:

  1. Åpne en konto og fullfør bekreftelsen.
  2. Sett inn penger på kontoen din
  3. Velg Dai
  4. Skriv inn beløpet du vil kjøpe Dai for
  5. Trykk påkjøp knappen

Da kjøpes Dai på kontoen din!

Hva er Dai – målet for prosjektet

Først og fremst må vi selvfølgelig vurdere hva Dai egentlig er. Dai er en spesiell valuta støttet av Ethereum sin plattform. Denne kryptovalutaen er stabilisert sammenlignet med verdien av den amerikanske dollaren. Dette betyr at prisen på valutaen alltid er lik en dollar. Dai reagerer på svingende markedsforhold og gjør det mulig å kjøpe andre typer kryptovalutaer med Dai.

Denne mynten brukes hovedsakelig av folk som bruker marginhandel. Dai skiller seg fra andre populære kryptovalutaer knyttet til dollaren fordi Dai støttes av offentlig tilgjengelige kryptovalutaer i Ethereum-blokkjeden.

Hvordan fungerer Dai?

Du lurer kanskje på hvordan Dai sørger for at prisen alltid forblir den samme. Måten Dai opprettholder sin stabile verdi uten innflytelse fra et sentralt part er spesiell, men ikke akkurat enkel. Mynten beveger seg i henhold til markedsendringer, som gjør at den kan opprettholde en stabil pris sammenlignet med andre kryptovalutaer. Det er derfor ikke lenger behov for en sentralisert myndighet til å overvåke en kryptovaluta som Tether (USDT). Dai er helt basert på Ethereum blokkjeden og dets smarte kontrakter. Dette sikrer at det er en kryptovaluta som ikke kan stenges eller sensureres akkurat slik.

Betydningen av stabile krypto mynter

Dai er en stabil mynt. Det er nyttig å kort vurdere viktigheten av slike mynter. ”Stablecoins” som de også blir kaldt er kryptovalutaer der verdien er knyttet til eiendeler som fiat-valutaer eller edle metaller som er mindre ustabile. Noen stablecoin-prosjekter prøver å bruke algoritmer for å etablere en stabil verdi. Målet med disse myntene er å utvikle en kryptovaluta som ikke er utsatt for ekstrem volatilitet. Sammen med Dai (DAI) inkluderer andre populære stablecoins Tether (USDT), Paxos Standard Token (PAX), USD Coin (USDC), Gemini Dollar (GUSD) og TrueUSD (TUSD).

Stablecoins er viktige for at kryptovaluta-økosystemet fungerer. De lar deg gjøre flere ting. Du kan opprettholde en stabil portefølje av investeringer i tider når markedet er ustabilt. Med disse myntene er det også mulig å enkelt gjennomføre globale valutatransaksjoner. Til slutt er det mulig å sende usensurerte transaksjoner til alle med lommebok og internettforbindelse. Dette gjør et prosjekt som Dai viktig for kryptomarkedet generelt.

Stoler du på Dai som en stabil mynt? I så fall kan det være smart å investere i Dai ved å kjøpe kryptovalutaen.

Funksjonen til “Maker” for Dai

Maker (MKR) er en desentralisert autonom organisasjon (DAO) bygget helt på Ethereum blokkjeden. Det er også en kryptovaluta og et styringstoken. Dette betyr at den kan brukes blant stemmeberettigede medlemmer som ønsker å påvirke en bestemt type prosjekt. Denne spesielle organisasjonen er ansvarlig for to tokens, disse er Makercoin (MKR) og Dai (DAI). Begge er utstedt på Ethereum i henhold til ERC-20-standarden.

Maker har som mål å skape stabile desentraliserte digitale mynter som er knyttet til gull eller dollar. Organisasjonen er en av de første Ethereum-orienterte selskapene og jobbet allerede med teknologien før Ethereum ble opprettet. Dette viser at de har mye kunnskap og kompetanse.

Hver MKR-innehaver kan stemme på viktige avgjørelser angående plattformen. Hvis noen ønsker å ta opp et lån i Dai, brukes Maker-token til å betale «stabilitetsavgiften». MKR-tokens kan ikke produseres og slettes i oppgjørsprosessen. Dette gjør det veldig forskjellig fra en mynt som Bitcoin. Disse er produsert av dedikerte gruvearbeidere. Samlet sett er Dai ikke en primær valuta å investere i.

Invester i Dai gjennom en børs

Å investere i Dai er nyttig hvis du vil ha penger i reserve for å bruke under et prisfall. Hvis du vil investere i et prosjekt som Dai, må du se etter en børs som selger mynten. Hvis du velger en god børs som Bitvavo, er det mulig å investere i CFD-produkter for Dai. Dette sikrer at du ikke lenger trenger å lagre myntene uavhengig i en lommebok, men at du bare kan la dem være på selve børsen. Dette gjør det mye lettere å investere i Dai.

Konklusjon – bør du investere i Dai?

Dai potensialet til å bli en stor aktør i kryptomarkedet. Mange spesialister ser derfor en stor fremtid i dette spesielle prosjektet. Nå er det selvfølgelig spørsmålet om disse målene faktisk vil nås. Selv om teamet har mye erfaring og kompetanse, gjenstår det å se om alt faktisk vil ordne seg. Hvis du tror dette prosjektet vil være stort i fremtiden, kan du beholde pengene dine i Dai. Dette gjør det også mulig å raskt kjøpe andre kryptovalutaer med denne mynten uten å veksle.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Om meg:

Da jeg var 16 år, kjøpte jeg i all hemmelighet mine første aksjer. Siden dette "stolte øyeblikket" har jeg nå administrert Aksjetrader.com i over 10 år. Målet mitt med siden er å utdanne folk om økonomisk frihet. Etter studiene i bedriftsøkonomi og psykologi bestemte jeg meg for å bruke all min tid på å utvikle denne nettsiden. Siden jeg elsker å reise, jobber jeg fra hele verden. Klikk her for å lese mer om Aksjetrader.com! Ikke nøl med å legge igjen en kommentar under denne artikkelen om det er noe du lurer på.

Legg inn en kommentar