Day trading: tjen penger på å handle aksjer

Daytrading er en av de mest innbringende måtene å tjene penger på nettet. Day trading innebærer å kjøpe og selge aksjer veldig raskt, og ved å handle aksjer på denne måten kan du tjene mye penger. Men hvordan fungerer day trading av aksjer ? hvordan tjener du penger på tradingen? og hvordan kan du komme i gang?

Hvordan komme i gang som daytrader?

Hvis du vil begynne å handle aksjer som daytrader, så er det første du trenger en konto hos en megler. Hos de fleste meglerne kan du åpne enten en demo-konto eller en live-konto. Med demo-kontoen kan du handle aksjer ved hjelp av fiktive penger. På denne måten kan du prøve å handle helt risikofritt. Alternativt kan du få en live-konto og begynne å handle med ekte penger med en gang.

Klikk her for å sammenligne de ulike meglerne og åpne en gratis (demo) konto >>

Grunnleggende prinsipper for day trading

day trading av aksjer

Ved daytrading handler du aksjer for å tjene penger. Du eier bare aksjene for en kort periode, og du prøver å tjene så mye du kan innen den korte perioden. Denne strategien er det motsatte av å bygge en portefølje der du eier aksjer på lang sikt.

Du tjener mer penger som daytrader fordi du kan kjøpe og selge aksjer mye raskere. Hver time går aksjekursene opp og ned, og som daytrader kan du tjene på disse bevegelsene.

Tjene penger på å handle aksjer

Som daytrader handler du aksjer på en måte som gjør at du kan tjene på både økning og prisfall. Med hver moderne megler har du muligheten til å gå short, noe som betyr at du kan tjene penger selv når prisen går ned. Denne funksjonen gir deg flere muligheter til å generere profitt sammenlignet med tradisjonell handel.

Ved shorting kan du ri trendene både opp og ned. Prisen på en aksje kan svinge betydelig i løpet av dagen, og du kan tjene penger på begge måter. Med tradisjonell handel kan du bare tjene når prisen på en aksje går opp.

Hva er den beste måten å komme i gang på?

En god trader må være god med tall, men det er ikke alt. Faktisk spiller tall bare en begrenset rolle. Etter hvert er det psykologien som spiller den viktigste rollen. Når du har utviklet et system for deg selv som fungerer og tjener deg penger, må du fortsette å følge dette systemet.

Handelssystemet ditt er som ekteskapet ditt; du fastholder deg i det i både gode og onde dager. Den siste biten kan være veldig vanskelig, men det er viktig å huske at en god trader kutter tapene sine i de tidlige stadiene. Selv når det går veldig bra, kan folk bli ivrig og selge en posisjon for tidlig. Ikke gjør det, I stedet kan du prøve å holde deg rasjonell og bestemme hva du skal gjøre før du åpner posisjonen.

Ved å lage dine egne regler og følge disse reglene, vil du kunne handle aksjer mer rasjonelt og vellykket.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Om meg:

Da jeg var 16 år, kjøpte jeg i all hemmelighet mine første aksjer. Siden dette "stolte øyeblikket" har jeg nå administrert Aksjetrader.com i over 10 år. Målet mitt med siden er å utdanne folk om økonomisk frihet. Etter studiene i bedriftsøkonomi og psykologi bestemte jeg meg for å bruke all min tid på å utvikle denne nettsiden. Siden jeg elsker å reise, jobber jeg fra hele verden. Klikk her for å lese mer om Aksjetrader.com! Ikke nøl med å legge igjen en kommentar under denne artikkelen om det er noe du lurer på.

Legg inn en kommentar