Hvordan kan du kjøpe Endo International-aksjer?

Endo International er et stort farmasøytisk selskap. Blant annet har selskapet vært knyttet til opioid epidemien i Amerika. Dette har ikke hatt god effekt på selskapets kursutvikling. Vurderer du en investering i Endo International? Da bør du ta en titt her for det beste stedet å kjøpe Endo International-aksjer.

Hvor kan du kjøpe Endo International aksjer?

Ønsker du å kjøpe Endo International-aksjer? Du kan trade direkte i Endo International-aksjer med en av disse pålitelige nettmeglerne:

MeglerKostnaderRegistrere
eToroMinimumsinnskudd er 50 USD/EURO.
Kapitalen din er under risiko.
AvatradeHandle aktivt Endo International-aksjer til lav pris med en gratis demo!

Hva er gjeldende aksjekurs på Endo?

Er du nysgjerrig på hva den gjeldende aksjekursen Endo er? Nedenfor kan du se hvordan kursen på CFD-aksjen har utviklet seg.

Selskapsinformasjon om Endo International

Nedenfor kan du finne nøkkelinformasjon om selskapet Endo International.

Analyse av Endo International-aksjer

Før du bestemmer deg for å kjøpe eller selge Endo International-aksjer, er det viktig å analysere aksjen grundig. I oversikten nedenfor kan du se hvordan Endo International har prestert den siste perioden.

Aksjepriser for Endo International de siste 5 dagene

I tabellen nedenfor kan du se aksjekursen til Endo International de siste 5 dagene:

Hvordan vil Endo International prestere i 2024?

Er du nysgjerrig på hva analytikere mener Endo International vil gjøre i 2024 og de følgende årene? Vi har kombinert prediksjonene til analytikere ved å bruke data fra Alpha Vantage. Husk at dette tallet bare er en forutsigelse om prisbevegelsen til Endo International, og det kan hende det ikke blir realitet.

Hva gjør selskapet Endo International?

Endo International plc er et farmasøytisk selskap. Selskapet er basert i Irland. Kundene, ledelsen og selskapets aktiviteter foregår nesten alle i USA. Derfor har selskapet et operativt hovedkvarter i Malvern, Pennsylvania. Det juridiske hovedkvarteret ligger i Dublin, Irland. Hvorfor er dette tilfellet? Fordi de ønsker å gjøre bruk av det irske selskaps skattesystemet. På denne måten kan amerikansk selskapsskatt på deres amerikanske legemiddelsalg unngås.

Etablering av selskapet

Selskapet Endo ble grunnlagt i 1997 gjennom et management-kjøp av DuPont Merck under ledelse av Carol Ammon.

Oppkjøpet av selskapet

Endo har overtatt flere selskaper. Disse selskapene blir ikke overtatt uten grunn. For eksempel, etter oppkjøpet av Endo Indevus Pharmaceuticals i 2009, gikk selskapet inn på markedet med Fortesa 2% gel i 2010.

For å få tilgang til det kanadiske markedet ble Paladin Labs Inc. kjøpt for omtrent 1,6 milliarder dollar i 2013. Oppkjøpet av Paladin Labs ble også brukt for å muliggjøre en forflytning av selskapsskatt til Irland. Takket være denne forflytningen betaler Endo mindre skatt.

I 2015 ble selskapet Par Pharmaceuticals kjøpt for 8,05 milliarder dollar. Dette selskapet produserer generiske legemidler og sterile injeksjoner. Tror du at disse oppkjøpene vil bidra positivt til Endo Internationals driftsresultat? Da kan det være attraktivt å investere i Endo ved å kjøpe Endo-aksjer.

Endo og opioid epidemien

Statene Ohio, Missouri og Mississippi er i søksmål der de holder selskaper ansvarlige for opioid epidemien. I Amerika er vanedannende opioid medisiner overdreven, med alvorlige sosiale og økonomiske konsekvenser.

Et av selskapene som ble holdt ansvarlig for denne epidemien var Endo. Den største delen av Endos amerikanske salg i 2006, ifølge 10K-rapporten, ble oppnådd gjennom salg av vanedannende smertestillende midler. Disse smertestillende var hovedsakelig opioider. Den amerikanske Food and Drug Administration (FDA) ba Endo om å slutte å selge opioid medisinen Opana ER.

Denne forespørselen fulgte fordi det er en kobling mellom Opana ER og utbrudd av HIV, hepatitt C og alvorlige blodforstyrrelser. I forbindelse med denne opioid epidemien kan det sette selskapet i et dårlig lys. Ved å aktivt investere i aksjen kan du reagere godt på denne typen utvikling ved å shorte aksjen.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Om meg:

Da jeg var 16 år, kjøpte jeg i all hemmelighet mine første aksjer. Siden dette "stolte øyeblikket" har jeg nå administrert Aksjetrader.com i over 10 år. Målet mitt med siden er å utdanne folk om økonomisk frihet. Etter studiene i bedriftsøkonomi og psykologi bestemte jeg meg for å bruke all min tid på å utvikle denne nettsiden. Siden jeg elsker å reise, jobber jeg fra hele verden. Klikk her for å lese mer om Aksjetrader.com! Ikke nøl med å legge igjen en kommentar under denne artikkelen om det er noe du lurer på.

Legg inn en kommentar