eToro -avgifter: hvor mye koster det å investere med eToro?

Før du begynner å investere med eToro, ønsker du sannsynligvis vite hvor mye det koster å invistere med eToro. På denne siden beskriver vi hvor mye det koster å investere med eToro, slik at du kan ta en informert beslutning.

Å opprette en konto er 100% gratis

Å åpne en demokonto med eToro er 100% gratis. Selv om du ikke vil investere med ekte penger, kan du bruke de profesjonelle verktøyene som tilbys av eToro. Du kan også delta i det sosiale nettverket og bruke ulike analyser. Selv om du ikke vil investere med eToro, er det derfor attraktivt å åpne en demo. Bruk knappen nedenfor for å åpne en gratis demo på eToro selv:

51 % av investorene taper penger når de handler CFDer med denne leverandøren. Du bør vurdere om du har råd til å ta den høye risikoen for å tape pengene dine.51 % av investorene taper penger når de handler CFDer med denne leverandøren. Du bør vurdere om du har råd til å ta den høye risikoen for å tape pengene dine.eToro investeringskostnader

Ingen kurtasje på aksjer

En stor fordel med eToro er at du ikke betaler kurtasje på aksjene du kjøper. Vi har undersøkt dette og det er sant. På grunn av dette kan du til og med kjøpe en aksje for noen få dollar og dra nytte av en liten konto. Hos eToro kan du derfor bygge en variert portefølje selv med en liten sum penger.

Ingen administrasjonsgebyrer

Hos eToro betaler du ingen administrasjonsgebyrer. Hos noen banker og nettmeglere betaler du for å bruke deres tjenester. For eksempel må du betale en fast prosentandel av servicekostnadene hver måned. Heldigvis er dette ikke tilfelle med eToro. Selv om du kopierer andre tradere eller følger profesjonelle porteføljer, betaler du ingen ekstra transaksjonskostnader. Dette gjør eToro til et attraktivt alternativ for investorer som ønsker å handle passivt.

Negativt: du betaler avgifter når du tar ut penger

Imidlertid er det synd at du må betale avgifter for å ta ut penger hos eToro. Disse kostnadene er ganske lave: 5 dollar. Dette gjør det imidlertid vanskeligere for personer med små kontoer å oppnå en positiv avkastning. Tross alt, når du setter inn $ 200, mister du 2,5% i kostnader for å få pengene tilbake fra kontoen din. Når du handler med større mengder penger, reduseres denne prosentandelen. På papiret virker beløpet lite, men i praksis kan det redusere avkastningen din betraktelig om man investerer med små summer.

Hvor høy er spreaden på eToro?

Hos eToro betaler du også en såkalt spread. En spread er forskjellen mellom salg og kjøps pris. Disse transaksjonskostnadene beregnes hos hver megler. For eksempel kan du kjøpe en aksje for $ 5 og selge den for $ 4,98. Differansen utgjør transaksjonskostnadene du betaler.

Spreaden kan være forskjellig for hvert investeringsprodukt. I skrivende stund betaler du 0,78 dollar for en Apple -aksje, som er 0,2%. Hvis du vil bytte Bitcoin, betaler du $ 71 i skrivende stund, som er 1%. På olje betaler du 5 cent per fat i skrivende stund, som er 0,12%. Spread differansen endres konstant. Derfor er det alltid lurt å sjekke hva du må betale for hver investering.

spre eToro

Spread er forskjellen mellom kjøp og salgspris (Illustrerende priser)

Hva koster belåning?

Det er også viktig å huske at du betaler ekstra kostnader når du bruker belåning. Vi kaller også disse ekstrakostnadene finansieringskostnadene. Når du bruker belåning, åpner du en større posisjon med et mindre beløp. Megleren vil da låne deg resten av pengene. Hvis du stenger posisjonen samme dag, trenger du ikke betale ekstra kostnader.

Dette er annerledes når du lar posisjonen stå åpen. Når du lar stillingen stå åpen en natt, betaler du renter av posisjonen. Med eToro kan du umiddelbart se hvor høy denne kostnaden er og hvor mye du betaler per dag. På denne måten kan du ta en beslutning om du vil handle med belåning eller ikke.

I skrivende stund er denne kostnaden på belåning på valutaparet EUR/USD på $ 0,000062. For gull er denne kostnaden 0,008153 dollar per dag og for China50 -indeksen er den 0 dollar.

nattpremie eToro

I programvaren kan du se kostnaden for å belåne over natten for hver investeringsprodukt (Illustrerende priser).

Hva er minimums kostnadene?

På eToro belastes minimumskostnader for forskjellige produktkategorier. Nedenfor nevner vi kort minimumskostnadene:

  • Valuta: minimumskostnaden er 1 pip.
  • Råvarer: minimumskostnaden er 2 pips.
  • Indekser: minimumskostnaden er 100 pips.
  • Aksjer og ETFer: du betaler en premie på 0,09% med CFD -er.

Konverteringskostnader

En annen ulempe ved å investere med eToro er konverteringskostnadene. Kontoer kan bare holdes med eToro i dollar. Hvis du overfører penger til en annen valuta, betaler du konverteringskostnader for å konvertere valutaen din til dollar. For de mest brukte valutaparene utgjør konverteringskostnadene 50 pips. Dette utgjør 0,0050 cent per valutaenhet. For flere eksotiske par kan kostnadene øke betraktelig.

Hvis du investerer med eToro og landet ditt ikke bruker dollar som standard, er du automatisk også utsatt for valutarisiko. Dollaren kan miste sin verdi mot euroen eller kronene. Selv med gunstige investerings resultater kan du tape penger på denne måten. Samtidig kan du selvfølgelig også tjene penger når dollaren blir mer verdt mot valutaen du bruker.

Kostnad for inaktivitet

Det er viktig å bruke eToro-kontoen din jevnlig. Hvis du ikke logger deg på kontoen din på 12 måneder, vil du pådra deg kostnader for inaktivitet. Disse kostnadene er $ 10 per måned. Ingen stillinger er stengt for å betale disse ekstra kostnadene. Du kan enkelt unngå disse kostnadene ved å logge på minst en gang i året. Hvis det ikke er noen saldo på kontoen din, påløper du ingen gebyrer for inaktivitet.

Konklusjon: er eToro billig?

eToro er absolutt et godt valg for investoren som ønsker å handle med aksjer uten kurtasje. Det er imidlertid viktig å ta hensyn til kostnadene ved å ta ut penger og konvertere valutaer. Sistnevnte er spesielt skadelig for investorer som bruker en annen valuta enn dollar.

Til tross for disse ulempene er eToro absolutt et godt valg for investoren med et lite til mellomstort budsjett.

eToro risiko advarsel

eToro er en multi-aktiv plattform som tilbyr både aksjer og kryptoaktiva, samt handel med CFD-er.

Vær oppmerksom på at CFD-er er komplekse instrumenter med en høy risiko for å raskt tape penger på grunn av gearing. 76% av detaljhandelsinvestorene taper penger når de handler CFD-er med denne leverandøren. Spør deg selv om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du kan bære den høye risikoen for å tape penger.

Resultater fra fortiden er ingen garantier for fremtidige resultater. Handelshistorikken dekker de siste 5 årene og er kanskje ikke tilstrekkelig for å ta en investeringsbeslutning.

Kopihandel er en porteføljestyringstjeneste som tilbys av eToro (Europe) Ltd., som er autorisert og regulert av Kypros’ verdipapir- og børskommisjon.

eToro USA LLC tilbyr ikke CFD-er og gir ingen erklæringer og tar intet ansvar for nøyaktigheten eller fullstendigheten av innholdet i denne publikasjonen, som er utarbeidet av vår partner ved bruk av offentlig tilgjengelig, ikke-entitetsspesifikk informasjon om eToro.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Om meg:

Da jeg var 16 år, kjøpte jeg i all hemmelighet mine første aksjer. Siden dette "stolte øyeblikket" har jeg nå administrert Aksjetrader.com i over 10 år. Målet mitt med siden er å utdanne folk om økonomisk frihet. Etter studiene i bedriftsøkonomi og psykologi bestemte jeg meg for å bruke all min tid på å utvikle denne nettsiden. Siden jeg elsker å reise, jobber jeg fra hele verden. Klikk her for å lese mer om Aksjetrader.com! Ikke nøl med å legge igjen en kommentar under denne artikkelen om det er noe du lurer på.

Legg inn en kommentar