Hvordan kan du kjøpe ExxonMobil-aksjer?

For ikke lenge siden var ExxonMobil et av de største selskapene i verden. I dag er ExxonMobil fortsatt et stort selskap, men absolutt ikke et av de største. Dette er delvis fordi oljen får en stadig mindre rolle i samfunnet vårt. Ønsker du å investere i ExxonMobil ved å kjøpe aksjer selv? I denne artikkelen vil vi diskutere hvordan du best kan gjøre dette.

Hvor kan jeg kjøpe eller investere i ExxonMobil aksjer?

Noen mener at du ikke skal kjøpe oljeaksjer: de hevder at olje ikke lenger er viktig og at det ikke er plass til slike gammeldagse selskaper. I praksis vil utryddelsen av oljeselskaper ta tid: Olje er fortsatt viktig for økonomien vår. Derfor er det en god sjanse for at ExxonMobil vil kunne tjene godt i fremtiden.

Ønsker du å kjøpe eller investere i ExxonMobil aksjer? Oversikten nedenfor viser deg en liste over de mest pålitelige og brukervennlige meglerne du kan bruke til å investere eller handle i ExxonMobil aksjer.

MeglerKostnaderRegistrere
eToroMinimumsinnskudd er 50 USD/EURO.
Kapitalen din er under risiko.
AvatradeHandle aktivt ExxonMobil-aksjer til lav pris med en gratis demo!

Hva er aksjekursen på ExxonMobil akkurat nå?

Er du nysgjerrig på aksjekursen til ExxonMobil? Grafen nedenfor viser hvordan aksjen til ExxonMobil har utviklet seg i løpet av den siste perioden. Du kan bruke knappene for å åpne en gratis konto og begynne å investere i dette selskapet.

Selskapsinformasjon om ExxonMobil:

Nedenfor finner du de viktigste selskapsdetaljene til ExxonMobil.

Analyse av ExxonMobil:

Før du bestemmer deg for å kjøpe eller selge ExxonMobil-aksjer, er det viktig å analysere aksjen først. Oversikten nedenfor viser hvordan ExxonMobil-aksjen har utviklet seg den siste perioden.

Aksjekurser de siste 5 dagene:

I tabellen nedenfor kan du se aksjekursene til ExxonMobil for de siste 5 dagene:

Hva vil aksjekursen til ExxonMobil gjøre i 2024?

Er du nysgjerrig på hva analytikerne tror ExxonMobil vil gjøre i 2024 og årene som kommer? Ved hjelp av data fra Alpha Vantage har vi kombinert analytikernes prognoser. Husk at dette tallet bare er en spådom om prisbevegelsene til ExxonMobil, og at denne spådommen ikke trenger å gå i oppfyllelse. Gjør alltid din egen research!

Er en investering i ExxonMobil lurt?

Før du kjøper ExxonMobil-aksjer, vil du sannsynligvis vite om dette er lurt å kjøpe aksjene. Etterspørselen etter olje vil ta seg betraktelig opp dersom økonomien går bra. Et annet argument for å kjøpe ExxonMobil-aksjer er den begrensede gjelden som selskapet har inngått: Dette gjør selskapets finansielle posisjon sterk og sjansene for konkurs små.

Det er imidlertid tvil om utbyttepolitikken kan videreføres. ExxonMobil har utbetalt et stabilt, fast utbytte i 37 år. Hvis du synes dette er mindre viktig, kan du vurdere en investering i ExxonMobil.

kjøp Exxonmobil share

Om ExxonMobil

ExxonMobils hovedkvarter, også kjent som ExxonMobil Corporation, er i Texas, Tennessee. Denne oljeprodusenten, som er involvert i olje- og gassutvinning i 40 land over hele verden, er et av de største oljeselskapene i verden. Dette olje- og gassutvinningen dekker alle former for olje- og gassutvinning, både konvensjonell og ikke-konvensjonell, til sjøs og på land.

Eksempler på ikke-konvensjonell olje- og gassutvinning inkluderer skiferolje og skifergass og utvinning av olje fra tjæresand. Denne olje- og gassutvinningen er den desidert største bidragsyteren til selskapets overskudd.

Historien til selskapet

John D. Rockefeller grunnla Standard Oil i 1862. Dette selskapet er forgjengeren til ExxonMobil. Da USAs høyesterett beordret en slutt på Rockefellers monopol i 1911, dukket det opp flere Standard oil. Etter en sammenslåing av to av disse Standard Oils, Standard Oil of New Jersey og Standard Oil of New York, ble ExxonMobil dannet i 1999.

ExxonMobil blir offentlig

Selskapet er notert som ExxonMobil Corporation (XOM) på New York Stock Exchange. For 92 år siden ble selskapet notert som Standard Oil. I 2011 var selskapet fortsatt det største selskapet i verden, målt etter børsverdi. Innen 2020 vil selskapet ikke lenger ha en plass i den prestisjetunge Dow Jones-indeksen, som er listen over de 30 største børsnoterte selskapene i USA. Oljens rolle har blitt mye mindre og utbruddet av coronaviruset har ført til en sterkt redusert etterspørsel etter olje.

Tror du olje vil spille en mindre rolle på verdensscenen i fremtiden? Da bør du kanskje ikke kjøpe ExxonMobil-aksjer.

ExxonMobil: Kontroverser

I 1989 var selskapet ansvarlig for miljøkatastrofen forårsaket av oljetankeren Exxon Valdez, da den gikk på grunn. Selskapet betalte ikke de 5 milliarder som de skyldte i erstatning, som var grunnen til at selskapet bli stemplet som uetisk i 2007, med et bilde av selskapets daværende administrerende direktør Lee Raymond.

For å vokte et gassfelt og en rørledning i Indonesia leide ExxonMobil inn militært personell. Selskapet kom i befolkningen søkelys i 2001. På bakgrunn av at de innleide soldatene ble funnet å ha engasjert seg i menneskerettighetsbrudd, tortur, voldtekt og drap.

Forskning fra ExxonMobil, som den ble annonsert i 2015, hadde allerede vist for 40 år siden at mennesker var ansvarlige for klimaendringene. Likevel spredte selskapet informasjon som skulle bevise det motsatte. En rettslig etterforskning startet i 2015 resulterte i en stevning i 2018. ExxonMobil, skal ha feilinformert aksjonærer om den økonomiske risikoen selskapets rolle i klimaendringer og tilhørende klimalovgivning utgjør står det i tiltalen. Denne anklagen ble avvist av ExxonMobil.

Slike skandaler og kontroverser kan påvirke et selskaps aksjekurs negativt. Det er derfor alltid lurt å følge den siste utviklingen nøye. Aktive tradere kan reagere smart på denne typen utvikling ved for eksempel å åpne en short posisjon: Med en short posisjon får du et positivt resultat når aksjekursene faller.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Om meg:

Da jeg var 16 år, kjøpte jeg i all hemmelighet mine første aksjer. Siden dette "stolte øyeblikket" har jeg nå administrert Aksjetrader.com i over 10 år. Målet mitt med siden er å utdanne folk om økonomisk frihet. Etter studiene i bedriftsøkonomi og psykologi bestemte jeg meg for å bruke all min tid på å utvikle denne nettsiden. Siden jeg elsker å reise, jobber jeg fra hele verden. Klikk her for å lese mer om Aksjetrader.com! Ikke nøl med å legge igjen en kommentar under denne artikkelen om det er noe du lurer på.

Legg inn en kommentar