Hvordan kan du kjøpe General Motors-aksjer?

General Motors er en stor, amerikansk bilprodusent som selger bilene sine i mer enn 35 forskjellige land. Fordi selskapet opererer i forskjellige regioner, kan selskapet beskytte seg mot regionale økonomiske endringer. Dette kan gjøre det interessant å investere i General Motors. I denne artikkelen vil vi diskutere hvordan du kjøper General Motors-aksjer. Du kan også finne den siste aksjekursen her.

Hvor kan jeg kjøpe General Motors-aksjer?

General Motors bygger en strategisk tilstedeværelse i det kinesiske og indiske markedet. Disse områdene er bemerkelsesverdig interessante: velstanden i begge land øker, noe som betyr at flere og flere kan kjøpe en fin bil. Hvis selskapet klarer å bygge en sterk posisjon der, kan inntektene øke kraftig i fremtiden. Det kan da være attraktivt å investere i General Motors-aksjer.

Ønsker du å kjøpe General Motors-aksjer? Du kan trade direkte i General Motors-aksjer med en av disse pålitelige nettmeglerne:

MeglerKostnaderRegistrere
eToroMinimumsinnskudd er 50 USD/EURO.
Kapitalen din er under risiko.
AvatradeHandle aktivt General Motors-aksjer til lav pris med en gratis demo!

Hva er aksjekursen til General Motors?

General Motors ‘aksjekurs kan variere fra dag til dag. Som investor er det derfor interessant å holde et øye med General Motors ‘CFD-aksjekurs. Bruk knappen nedenfor for å åpne en posisjon umiddelbart.

Selskapsinformasjon om General Motors

Nedenfor kan du finne nøkkelinformasjon om selskapet General Motors.

Analyse av General Motors-aksjer

Før du bestemmer deg for å kjøpe eller selge General Motors-aksjer, er det viktig å analysere aksjen grundig. I oversikten nedenfor kan du se hvordan General Motors har prestert den siste perioden.

Aksjepriser for General Motors de siste 5 dagene

I tabellen nedenfor kan du se aksjekursen til General Motors de siste 5 dagene:

Hvordan vil General Motors prestere i 2024?

Er du nysgjerrig på hva analytikere mener General Motors vil gjøre i 2024 og de følgende årene? Vi har kombinert prediksjonene til analytikere ved å bruke data fra Alpha Vantage. Husk at dette tallet bare er en forutsigelse om prisbevegelsen til General Motors, og det kan hende det ikke blir realitet.

Om selskapet General Motors

General Motors Company (GM) er et av de største bilselskapene i verden. I 2016 ble GM rangert som tredjeplass når det gjelder bilsalg. De to første plassene var for Volkswagen og Toyota. GMs biler selges i mer enn 200 land. Globalt har GM en markedsandel på 8,5%. Selskapet ble grunnlagt i 1908; hovedkvarteret er i Detroit, Michigan.

De første årene med General Motors

Grunnleggeren av General Motors Company er William Durant. I 1908 grunnla han selskapet i Flint, Michigan. Selskapet overtok raskt Olds Motor Works (Oldsmobile) og Cadillac. William Durant måtte overlate en del av selskapet til kreditorene. Derfor bestemte han seg for å starte Chevrolet Motor Company sammen med Louis Chevrolet.

Overskuddet til Chevrolet gjorde det mulig for de å kjøpe tilbake aksjer i GM. Etter en tid bestemte de seg for at Chevrolet skulle bli en del av General Motors.

Kjøp General Motors aksjer

Utvidelse av selskapet

General Motors vokste: I 1920 åpnet det sitt første kontor i Asia. Tre år senere ble en fabrikk åpnet i København. Dette var GMs første anlegg utenfor USA. Ikke mye senere ble fabrikker og kontorer bygget over hele verden. For eksempel åpnet General Motors kontorer i Argentina, Brasil og Japan. Merker ble også anskaffet: For eksempel ble Opel og Pontiac-merkene kjøpt i 1929.

Interesse for luftfart og jernbane

GMs interesse var ikke begrenset til biler: GM var også interessert i flybygging. For eksempel var selskapet en av aksjonærene i Fokker i Nederland. Teknologien som ble brukt til å bygge fly ble også brukt i konstruksjonen av biler.

En annen interesse for GM er industrien av diesellokomotiver. General Motors bestemte seg for å kjøpe Winton Engine Company, en produsent av dieselmotorer. Electro-Motive Company, en produsent av jernbaneutstyr, ble også kjøpt av General Motors. Disse to selskapene ble slått sammen. Slik ble Electro-Motive Division dannet. Dette selskapet ble senere en stor produsent av dieseltog.

General Motors i andre verdenskrig.

Fra 1942 og utover sluttet GM å lage biler. Under denne perioden produserte de bare krigsutstyr som fly, kanoner og tankser. I Europa ble bilfabrikkene alvorlig skadet av bombing. Fabrikker som fortsatt sto ble vanligvis plyndret. Det var først i 1950 at General Motors kunne produsere biler igjen.

Økende interesse for mindre biler

På 1970 -tallet var det en økende interesse for mindre og billigere biler fra Japan. General Motors reagerte på dette med å introdusere dieselmotoren. Dieselmotoren gjorde det mulig å tilby mer drivstoffeffektive og billigere biler. I tillegg ble det inngått partnerskap med Toyota, Suzuki, Saab, Lotus, Ford og Chrysler.

Problemer med å starte i 2005

General Motors fikk problemer i 2005 på grunn av gjeld. Det året bestemte de seg for noen ekestreme kutt ved å si opp 30 000 arbeidere i Amerika og stenge 12 ulike fabrikker. Selskapet bestemte seg også for å stenge sin europeiske del. Med overskuddet etter salg av deler av selskapet og ved hjelp av statsstøtte ble det etablert et nytt, men mindre GM.

I dag er General Motors på beina igjen. Selskapet gjør det bedre, noe som har tillatt dem å tilbakebetale 38 milliarder dollar i statsstøtte.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Om meg:

Da jeg var 16 år, kjøpte jeg i all hemmelighet mine første aksjer. Siden dette "stolte øyeblikket" har jeg nå administrert Aksjetrader.com i over 10 år. Målet mitt med siden er å utdanne folk om økonomisk frihet. Etter studiene i bedriftsøkonomi og psykologi bestemte jeg meg for å bruke all min tid på å utvikle denne nettsiden. Siden jeg elsker å reise, jobber jeg fra hele verden. Klikk her for å lese mer om Aksjetrader.com! Ikke nøl med å legge igjen en kommentar under denne artikkelen om det er noe du lurer på.

Legg inn en kommentar