Hvordan kan du kjøpe General Motors-aksjer?

General Motors er en stor, amerikansk bilprodusent som selger bilene sine i mer enn 35 forskjellige land. Fordi selskapet opererer i forskjellige regioner, kan selskapet beskytte seg mot regionale økonomiske endringer. Dette kan gjøre det interessant å investere i General Motors. I denne artikkelen vil vi diskutere hvordan du kjøper General Motors-aksjer. Du kan også finne den siste aksjekursen her.

Hvor kan jeg kjøpe General Motors-aksjer?

General Motors bygger en strategisk tilstedeværelse i det kinesiske og indiske markedet. Disse områdene er bemerkelsesverdig interessante: velstanden i begge land øker, noe som betyr at flere og flere kan kjøpe en fin bil. Hvis selskapet klarer å bygge en sterk posisjon der, kan inntektene øke kraftig i fremtiden. Det kan da være attraktivt å investere i General Motors-aksjer.

Ønsker du å kjøpe General Motors-aksjer? Du kan trade direkte i General Motors-aksjer med en av disse pålitelige nettmeglerne:

MeglerKostnaderRegistrere
eToro€0 i kostnad per General Motors-aksjer. Minimumsinnskudd er 50 USD/EURO.
Kapitalen din er under risiko.
AvatradeHandle aktivt General Motors-aksjer til lav pris med en gratis demo!

Hva er aksjekursen til General Motors?

General Motors ‘aksjekurs kan variere fra dag til dag. Som investor er det derfor interessant å holde et øye med General Motors ‘CFD-aksjekurs. Bruk knappen nedenfor for å åpne en posisjon umiddelbart.

Om selskapet General Motors

General Motors Company (GM) er et av de største bilselskapene i verden. I 2016 ble GM rangert som tredjeplass når det gjelder bilsalg. De to første plassene var for Volkswagen og Toyota. GMs biler selges i mer enn 200 land. Globalt har GM en markedsandel på 8,5%. Selskapet ble grunnlagt i 1908; hovedkvarteret er i Detroit, Michigan.

De første årene med General Motors

Grunnleggeren av General Motors Company er William Durant. I 1908 grunnla han selskapet i Flint, Michigan. Selskapet overtok raskt Olds Motor Works (Oldsmobile) og Cadillac. William Durant måtte overlate en del av selskapet til kreditorene. Derfor bestemte han seg for å starte Chevrolet Motor Company sammen med Louis Chevrolet.

Overskuddet til Chevrolet gjorde det mulig for de å kjøpe tilbake aksjer i GM. Etter en tid bestemte de seg for at Chevrolet skulle bli en del av General Motors.

Kjøp General Motors aksjer

Utvidelse av selskapet

General Motors vokste: I 1920 åpnet det sitt første kontor i Asia. Tre år senere ble en fabrikk åpnet i København. Dette var GMs første anlegg utenfor USA. Ikke mye senere ble fabrikker og kontorer bygget over hele verden. For eksempel åpnet General Motors kontorer i Argentina, Brasil og Japan. Merker ble også anskaffet: For eksempel ble Opel og Pontiac-merkene kjøpt i 1929.

Interesse for luftfart og jernbane

GMs interesse var ikke begrenset til biler: GM var også interessert i flybygging. For eksempel var selskapet en av aksjonærene i Fokker i Nederland. Teknologien som ble brukt til å bygge fly ble også brukt i konstruksjonen av biler.

En annen interesse for GM er industrien av diesellokomotiver. General Motors bestemte seg for å kjøpe Winton Engine Company, en produsent av dieselmotorer. Electro-Motive Company, en produsent av jernbaneutstyr, ble også kjøpt av General Motors. Disse to selskapene ble slått sammen. Slik ble Electro-Motive Division dannet. Dette selskapet ble senere en stor produsent av dieseltog.

General Motors i andre verdenskrig.

Fra 1942 og utover sluttet GM å lage biler. Under denne perioden produserte de bare krigsutstyr som fly, kanoner og tankser. I Europa ble bilfabrikkene alvorlig skadet av bombing. Fabrikker som fortsatt sto ble vanligvis plyndret. Det var først i 1950 at General Motors kunne produsere biler igjen.

Økende interesse for mindre biler

På 1970 -tallet var det en økende interesse for mindre og billigere biler fra Japan. General Motors reagerte på dette med å introdusere dieselmotoren. Dieselmotoren gjorde det mulig å tilby mer drivstoffeffektive og billigere biler. I tillegg ble det inngått partnerskap med Toyota, Suzuki, Saab, Lotus, Ford og Chrysler.

Problemer med å starte i 2005

General Motors fikk problemer i 2005 på grunn av gjeld. Det året bestemte de seg for noen ekestreme kutt ved å si opp 30 000 arbeidere i Amerika og stenge 12 ulike fabrikker. Selskapet bestemte seg også for å stenge sin europeiske del. Med overskuddet etter salg av deler av selskapet og ved hjelp av statsstøtte ble det etablert et nytt, men mindre GM.

I dag er General Motors på beina igjen. Selskapet gjør det bedre, noe som har tillatt dem å tilbakebetale 38 milliarder dollar i statsstøtte.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Om meg:

Da jeg var 16 år, kjøpte jeg i all hemmelighet mine første aksjer. Siden dette "stolte øyeblikket" har jeg nå administrert Aksjetrader.com i over 10 år. Målet mitt med siden er å utdanne folk om økonomisk frihet. Etter studiene i bedriftsøkonomi og psykologi bestemte jeg meg for å bruke all min tid på å utvikle denne nettsiden. Siden jeg elsker å reise, jobber jeg fra hele verden. Klikk her for å lese mer om Aksjetrader.com! Ikke nøl med å legge igjen en kommentar under denne artikkelen om det er noe du lurer på.

Legg inn en kommentar