Hvordan kan du kjøpe Goldman Sachs-aksjer?

Goldman Sachs er en velkjent eller til og med nesten beryktet bank. For eksempel var banken delvis ansvarlig for finanskrisen i 2008. Likevel klarte de år etter år å oppnå flotte resultater. En investering i Goldman Sachs-aksjer kan derfor fungere godt. I denne artikkelen ser vi på de beste metodene du kan bruke for å kjøpe Goldman Sachs-aksjer. Du kan også finne gjeldende aksjekurs i denne artikkelen.

Hvordan kjøpe Goldman Sachs-aksjer?

Goldman Sachs er en utspekulert bank. De klarte å forårsake kredittkrisen og overleve. De har nødvendig innsikt i markedene, og det er en god sjanse for at de vil fortsette å gjøre det bra i fremtiden. La oss bare si at banken kan få juling. En investering i Goldman Sachs-aksjer kan derfor fungere godt. Men hvor kan du kjøpe Goldman Sachs-aksjer?

Ønsker du å kjøpe Goldman Sachs-aksjer? Du kan trade direkte i Goldman Sachs-aksjer med en av disse pålitelige nettmeglerne:

MeglerKostnaderRegistrere
eToroMinimumsinnskudd er 50 USD/EURO.
Kapitalen din er under risiko.
AvatradeHandle aktivt Goldman Sachs-aksjer til lav pris med en gratis demo!

Hva er aksjekursen på Goldman Sachs?

Er du nysgjerrig på den historiske aksjekursen på Goldman Sachs? Sjekk grafen på aksjen nedenfor! Med knappene kan du også åpne en posisjon på aksjen.

Selskapsinformasjon om Goldman Sachs

Nedenfor kan du finne nøkkelinformasjon om selskapet Goldman Sachs.

Analyse av Goldman Sachs-aksjer

Før du bestemmer deg for å kjøpe eller selge Goldman Sachs-aksjer, er det viktig å analysere aksjen grundig. I oversikten nedenfor kan du se hvordan Goldman Sachs har prestert den siste perioden.

Aksjepriser for Goldman Sachs de siste 5 dagene

I tabellen nedenfor kan du se aksjekursen til Goldman Sachs de siste 5 dagene:

Hvordan vil Goldman Sachs prestere i 2024?

Er du nysgjerrig på hva analytikere mener Goldman Sachs vil gjøre i 2024 og de følgende årene? Vi har kombinert prediksjonene til analytikere ved å bruke data fra Alpha Vantage. Husk at dette tallet bare er en forutsigelse om prisbevegelsen til AGoldman SachsAA, og det kan hende det ikke blir realitet.

Hva gjør Goldman Sachs?

Marcus Goldman grunnla den amerikanske banken Goldman Sachs i 1869. I dag er Goldman Sachs en globalt kjent og vellykket bank. Banken tilbyr kunder over hele verden ulike tjenester. Goldman Sachs ‘kunder inkluderer enkeltpersoner, selskaper, finansinstitusjoner og regjeringer..

Goldman Sachs har følgende hovedaktiviteter: Trading og investeringer, investeringsbank og kapitalforvaltning. Bankens hovedkvarter er i New York. Siden 2010 har hovedkontoret vært på Lower Manhattan på 200 West Street.

kjøp Goldman Sachs aksjer

Etablering av selskapet

Da selskapet ble grunnlagt i 1869, het banken bare “Goldman”. Grunnleggeren Marcus Goldman var en tysk-jødisk innvandrer. Samuel Sachs, svigersønnen til Goldman, ble partner i selskapet mellom 1870 og 1890. På grunn av partnerskapet av Samuel Sachs ble bankens navn endret til Goldman Sachs.

Et ledende selskap

Goldman Sachs er et ledende selskap fordi banken gir økonomisk råd til noen av verdens største selskaper, myndigheter og velstående familier. At det er et ledende selskap, viser også det faktum at bankfolk som har jobbet i banken, som Marin Draghi og Mario Monti, klarte å sikre viktige stillinger i politikken.

Finanskrisen i 2008 var ikke uten konsekvenser for denne ledende banken. Goldman Sachs ble omdannet fra en investeringsbank til et finansielt holdingselskap. Banken bestemte seg for å gjøre dette slik at de kunne dra fordel av USAs tiltak for å støtte selskaper under krisen.

Et selskap som vokser raskt

Fra 2000 og fremover opplevde Goldman Sachs en rask vekst. I 2008 tok finanskrisen slutt på denne veksten. Til tross for de store tapene i finanssektoren, klarte imidlertid banken å oppnå et overskudd hele året selv etter kredittkrisen.

Boliglån levert av banken

I 2015 måtte det gjøres en stor avsetning. Dette var fordi banken hadde pakket verdiløse boliglån i antatt attraktive investeringsprodukter. Fortjenesten ville ha vært 3 milliarder dollar høyere det året uten denne avsetningen. Spørsmålet om såkalte søppel lån ble avgjort i 2016. Banken gikk med på et forlik på 5,1 milliarder dollar av det amerikanske justisdepartementet. Med dette beløpet ble beskyldningene om reklamering og videresalg av verdiløse boliglån tilkjent banken.

Kvartalsvis tap i 2017

I fjerde kvartal 2017 led Goldman Sachs et netto kvartalstap på 1,9 milliarder dollar. Dette tapet, var det første kvartalsvise tapet på seks år, og ble forårsaket av de amerikanske skattereformene. For hele 2017 var det fortsatt et overskudd på 4,3 milliarder dollar. Det året var omsetningen på hele 32 ​​milliarder dollar.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Om meg:

Da jeg var 16 år, kjøpte jeg i all hemmelighet mine første aksjer. Siden dette "stolte øyeblikket" har jeg nå administrert Aksjetrader.com i over 10 år. Målet mitt med siden er å utdanne folk om økonomisk frihet. Etter studiene i bedriftsøkonomi og psykologi bestemte jeg meg for å bruke all min tid på å utvikle denne nettsiden. Siden jeg elsker å reise, jobber jeg fra hele verden. Klikk her for å lese mer om Aksjetrader.com! Ikke nøl med å legge igjen en kommentar under denne artikkelen om det er noe du lurer på.

Legg inn en kommentar