Hvordan kan du kjøpe Harley-Davidson-aksjer?

Harley-Davidson er en kjent amerikansk produsent av motorsykler. Motorsyklene er også kjent internasjonalt, noe som gjør det interessant å kjøpe aksjene til selskapet. I denne artikkelen vil vi diskutere hvordan du best kan investere i Harley-Davidson.

Hvor kan jeg kjøpe eller investere i Harley-Davidson aksjer?

Nyhetsreporter kan få Harley-Davidsons aksjekurs til å svinge betydelig. Når den internasjonale konkurranse posisjonen forverres på grunn av høyere import tariffer, kan aksjekursen komme under press. Ved å reagere aktivt på dette kan du oppnå gode investerings resultater.

Ønsker du å kjøpe eller investere i Harley-Davidson aksjer? Oversikten nedenfor viser deg en liste over de mest pålitelige og brukervennlige meglerne du kan bruke til å investere eller handle i Harley-Davidson aksjer.

MeglerKostnaderRegistrere
eToroMinimumsinnskudd er 50 USD/EURO.
Kapitalen din er under risiko.
AvatradeHandle aktivt Harley-Davidson-aksjer til lav pris med en gratis demo!

Hva er aksjekursen på Harley-Davidson akkurat nå?

Er du nysgjerrig på aksjekursen til Harley-Davidson? Grafen nedenfor viser hvordan aksjen til Harley-Davidson har utviklet seg i løpet av den siste perioden. Du kan bruke knappene for å åpne en gratis konto og begynne å investere i dette selskapet.

Selskapsinformasjon om Harley-Davidson:

Nedenfor finner du de viktigste selskapsdetaljene til Harley-Davidson.

Analyse av Harley-Davidson:

Før du bestemmer deg for å kjøpe eller selge Harley-Davidson-aksjer, er det viktig å analysere aksjen først. Oversikten nedenfor viser hvordan Harley-Davidson-aksjen har utviklet seg den siste perioden.

Aksjekurser de siste 5 dagene:

I tabellen nedenfor kan du se aksjekursene til Harley-Davidson for de siste 5 dagene:

Hva vil aksjekursen til Harley-Davidson gjøre i 2024?

Er du nysgjerrig på hva analytikerne tror Harley-Davidson vil gjøre i 2024 og årene som kommer? Ved hjelp av data fra Alpha Vantage har vi kombinert analytikernes prognoser. Husk at dette tallet bare er en spådom om prisbevegelsene til Harley-Davidson, og at denne spådommen ikke trenger å gå i oppfyllelse. Gjør alltid din egen research!

Om Harley-Davidson

Det amerikanske selskapet Harley-Davidson produserer motorsykler. De er pålitelige motorsykler med en gjenkjennelig lyd. Disse motorsyklene har en forbrenningsmotor med en sylinder kapasitet på minst 601 cc og maksimalt 1900 cc. Hovedkontoret til dette selskapet ligger i Milwaukee, Wisconsin.

Historien til selskapet

William S. Harley og Arthur Davidson jobbet med sin første motorsykkel i 1901. De ønsket å bygge en motorsykkel som var lett å håndtere og som ga en hyggelig kjøreopplevelse. Brødrene Walter og William Davidson var også med på å bygge den første motorsykkelen.

I 1903 ble de første modellene presentert for publikum. Etter 1903 dukket det opp flere og flere forskjellige modeller på markedet. Merket ble virkelig kjent i andre verdenskrig. På den tiden ble mange motorsykler levert til den amerikanske hæren. Disse Liberator-motorsyklene hadde en 750cc side ventilmotor.

USA og Europa er viktige markeder for selskapet. Omtrent 60 % av motorsykler selges i USA. Tre fjerdedeler av salget realiseres i USA og Europa. Australia, Japan og Canada er også viktige markeder. Ønsker du å investere i Harley-Davidson er det viktig å holde et godt øye med selskapets største markeder.

Kjøper Harley Davidson-aksjer

Salg og tilbakekjøp av selskapet

Kort tid etter Harley-Davidsons børsnotering i 1965 forsøkte Bangor Punta Corporation en fiendtlig overtakelse av selskapet. Det sjokkerte styret i selskapet bestemte seg for å se etter en passende overtakelses kandidat selv.

Den passende overtak kandidaten var American Machine and Foundry (AFM). Dette er et konglomerat av selskaper med alle slags produkter. I januar 1969 ble Harley-Davidson solgt til AFM. I 1971 ble Gus Davis direktør i selskapet. Han var den første regissøren som ikke var medlem av Harley- eller Davidson-familiene.

Under ledelse av Willie G. Davidson, som var barnebarnet til grunnleggeren Arthur Davidson, ble det signert en intensjonsavtale med AMF i februar 1981 om tilbakekjøpet av Harley-Davidson. Da avtalen ble gjennomført 16. juni 1991, ble Harley-Davidson kjøpt tilbake for et beløp på 75 millioner dollar.

Harley-Davidson rammet av handelskonflikt mellom USA og EU

I 2019 ble Harley-Davidson et av selskapene som ble berørt av handels konflikten mellom USA og EU. Importtollene som er pålagt av EU har bidratt til at overskuddet falt med 24 prosent siste kvartal. Dette fallet i overskudd var imidlertid mindre enn analytikere hadde spådd.

I løpet av de to årene frem til 2019 har Harley-Davidson blitt målrettet oftere av import tariffer innført av EU og Kina. Disse importtollene var en gjengjeldelse for importtollene på europeiske og kinesiske produkter som ble innført av amerikanerne.

Amerikanske importtoll på utenlandske produkter gjør produkter importert av Harley-Davidson dyrere. I 2019 kostet handelskonfliktene selskapet omtrent 120 millioner dollar.

Det er derfor lurt når du ønsker å kjøpe Harley-Davidson-aksjer å holde et øye med den økonomiske situasjonen. Øker den politiske ustabiliteten? Da kan det være lurt å vente med å investere.

Bør du kjøpe Harley-Davidson-aksjer?

Harley-Davidson er en sterk merkevare med et solid rykte, noe som kan gjøre kjøp av Harley-Davidson-aksjer interessant. Det er imidlertid viktig å undersøke hvordan Harley-Davidson presterer sammenlignet med konkurrentene. Det er også lurt å følge med på den politiske utviklingen, siden politiske spenninger har kostet selskapet mye penger tidligere.

Vurder deretter om Harley-Davidson passer inn i risikoprofilen din. Hvis du fortsatt er interessert i Harley-Davidson-aksjer, kan du vurdere en investering.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Om meg:

Da jeg var 16 år, kjøpte jeg i all hemmelighet mine første aksjer. Siden dette "stolte øyeblikket" har jeg nå administrert Aksjetrader.com i over 10 år. Målet mitt med siden er å utdanne folk om økonomisk frihet. Etter studiene i bedriftsøkonomi og psykologi bestemte jeg meg for å bruke all min tid på å utvikle denne nettsiden. Siden jeg elsker å reise, jobber jeg fra hele verden. Klikk her for å lese mer om Aksjetrader.com! Ikke nøl med å legge igjen en kommentar under denne artikkelen om det er noe du lurer på.

Legg inn en kommentar