Hvordan kan du kjøpe Hertz -aksjer?

Hertz er et velkjent bilutleiefirma med en rik historie. Likevel overlevde ikke selskapet korona krisen, og selskapet er praktisk talt konkurs. Normalt synker verdien av en aksje i et konkurs selskap direkte til 0. Imidlertid kjøper spekulanter fortsatt aksjer, noe som betyr at du som investor fortsatt kan investere i Hertz. Men kan kanskje spørre deg: er dette lurt?

Hvor kan du kjøpe Hertz -aksjer?

Ønsker du å kjøpe Hertz-aksjer? Du kan trade direkte i Hertz-aksjer med en av disse pålitelige nettmeglerne:

MeglerKostnaderRegistrere
eToroMinimumsinnskudd er 50 USD/EURO.
Kapitalen din er under risiko.
AvatradeHandle aktivt Hertz-aksjer til lav pris med en gratis demo!

Hva gjør firmaet Hertz?

Det amerikanske selskapet Hertz er hovedsakelig aktivt innen bilutleie. Hertz er aktiv i over 150 land og ved over 12.000 lokasjoner. Disse stedene er delvis eid og delvis i franchise.

Hertz er for tiden det største bilutleiefirmaet i verden. Omtrent 60% av bilene de leier ut er til forretningsfolk. Hertz Corporation eier ikke bare Hertz -merket, men også Dollar Rent A Car og Thrifty Car Rental.

Kjøper Hertz-aksjer

Historien til Hertz

Grunnleggeren av selskapet er Walter R. Jacobs. Han startet sin bilutleiefirma i Chicago i 1918. Han startet med et titalls selvreparerte og malte T-Fords. Firmaet hans ble en stor suksess, med en årlig omsetning på 1 million dollar i 1923. Jacobs solgte selskapet i 1923 til John T. Hertz, daværende president for Yellow Cab og Yellow Club og Coach Manufacturing Company.

John Hertzs ​​utleiefirma, kalt Hertz Drive-Ur-Self, ble på sin side overtatt av General Motors i 1926. John Hertz startet selskapet Hertz-Rent-A-Car. I 1932 åpnet dette selskapet sin første utleie filial på en flyplass på Chicagos Midway flyplass.

Kjøretøyene leid av Hertz

Hertz leier ut mange biler. For eksempel hadde selskapet i 2019 totalt 770 000 biler leid ut. Av denne totalen ble 204 000 kjøretøyer leid utenfor USA. I USA forblir et kjøretøy hos selskapet i gjennomsnitt 12 måneder, og i resten av verden tar det i gjennomsnitt 18 måneder.

Hertz har inngått avtaler med mange bilprodusenter. Biler som leies ut av Hertz selges tilbake til produsenten til en forhåndsbestemt pris formel. Halvparten av alle biler som leies av Hertz leveres av amerikanske bilprodusenter Ford, Fiat Chrysler og GM. Selskapet gjør også forretninger med den sørkoreanske bilprodusenten Kia.

Aksjemarkedet og Hertz

Fram til 2001 ble Hertz notert som HRZ på New York Stock Exchange (NYSE). Selskapet forsvant fra børsen da Ford kjøpte selskapet i 2001. Selskapet ble solgt i 2015 til en gruppe private investorer for et beløp på 15 milliarder dollar, inkludert gjeld.

Disse private investorene satte selskapet tilbake på aksjemarkedet. Prisen på aksjen, forkortet til HTZ, var $ 15. Det nådde sitt høyeste nivå på $ 100 i august 2014. Etter den datoen falt aksjekursen mesteparten av tiden.

Hertz konkurs

Det går ikke så bra for selskapet for tiden. I mai 2020 ble selskapet begjærte konkurs i Nord-Amerika. I juni 2020 bestemte Hertz seg for å forlate en planlagt emisjon på 500 millioner dollar. De bestemte seg for å gjøre det fordi det var en risiko for at aksjen ikke lenger ville ha noen verdi etter konkursen.

I oktober 2020, med en mega gjeld på 19 milliarder dollar, fant bilutleiefirmaet 1,65 milliarder i finansiering. De fikk finansiering av långiverne. Dette er spesielt finansiering for et selskap som har begjært konkurs. Den dagen denne nyheten ble kunngjort, steg aksjekursen fra USD 1,03 til USD 2,38. Spørsmålet er imidlertid om det fortsatt vil være en dollar igjen for aksjonærene etter en restrukturering eller konkurs.

Å kjøpe Hertz -aksjer på lang sikt er derfor svært risikabelt. Så du bør være forsiktig når du investerer i Hertz!

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Om meg:

Da jeg var 16 år, kjøpte jeg i all hemmelighet mine første aksjer. Siden dette "stolte øyeblikket" har jeg nå administrert Aksjetrader.com i over 10 år. Målet mitt med siden er å utdanne folk om økonomisk frihet. Etter studiene i bedriftsøkonomi og psykologi bestemte jeg meg for å bruke all min tid på å utvikle denne nettsiden. Siden jeg elsker å reise, jobber jeg fra hele verden. Klikk her for å lese mer om Aksjetrader.com! Ikke nøl med å legge igjen en kommentar under denne artikkelen om det er noe du lurer på.

Legg inn en kommentar