Investering med høy avkastning

Selvfølgelig investerer vi bare med ett mål i tankene: å oppnå høyest mulig avkastning. Men hvordan kan du faktisk oppnå høyest mulig avkastning på sparepengene dine? I denne artikkelen diskuterer vi hvilke investeringsmetoder du kan bruke for å oppnå høyest mulig avkastning.

Hvordan kan du oppnå høy avkastning ved å investere?

Du kan absolutt oppnå høy avkastning ved å investere. Imidlertid er avkastning og risiko knyttet sammen: en høyere avkastning medfører derfor en høyere risiko. Vi starter artikkelen med å diskutere investeringsprodukter og strategier som du kan oppnå en høy avkastning med. Du må bestemme selv om du kan bære risikoen for å tape penger.

Øke avkastningen på aksjene

Du kan oppnå høy avkastning med aksjer ved å satse på kursgevinster. Hvis dette er planen, er det viktig å spre sjansene dine. Tålmodighet er en god egenskap å ha, da aksjemarkedet ikke alltid vil gå opp.

Det er også mulig å oppnå god avkastning med aksjer som utbetaler høyt utbytte. Noen aksjer utbetaler flere prosent i utbytte i året. Når du kjøper en stabil utbytte beholdning, får du en fast høy avkastning på månedlig basis!

Hvis du virkelig vil oppnå en ekstremt høy avkastning, kan du investere i mer eksotiske aksjer. Vekstaksjer i nyetablerte selskaper kan noen ganger øke i verdi med titalls eller hundrevis av prosent. Det er en sjanse for at selskapet går konkurs, som et resultat av at du mister hele investeringen. Det er derfor viktig å undersøke selskapet som står bak aksjen.

Du kan også oppnå høy avkastning på aksjer ved å investere i små selskaper. Såkalte «Penny-Stocks» er aksjer verdt bare noen få ører eller kroner: dette gjør at de minste kurssvingning kan gi 100% avkastning. Når du investerer i disse typer risikable aksjer, er det også mer sannsynlig at du mister investeringen.

Hvis du vil investere i risikable aksjer, er det best å gjøre det med en aksjemegler som ikke tar provisjon. Dette lar deg bytte raskt og selge aksjene dine når det er nødvendig. På Freedom24 kan du kjøpe og selge aksjer uten å betale provisjon, bruk knappen nedenfor for å åpne en konto direkte hos denne leverandøren:

80% av uerfarne investorer taper penger når de handler CFD-er.80% av uerfarne investorer taper penger når de handler CFD-er.

Ved handel med CFDer

Med CFD-er kan du spekulere i kortsiktige kursutvikling i for eksempel aksjer og valuta. På kort sikt beveger prisene på aksjer seg både opp og ned: Ved å reagere smart på dette kan du oppnå handelsopplevelse under alle markedsforhold.

Det som gjør CFD-er unike er gearingeffekten : ved å bruke gearing kan du oppnå høyere avkastning på kort sikt. Risikoen er også høyere med CFD-er, noe som gjør det viktig å bruke en stop loss ordre.

Med en stop loss-ordre blir posisjonen din automatisk stengt ved det nivået du ønsker å ta tapet. Dette fører til at du beskytter deg mot mulige tap og lar deg oppnå et godt investeringsresultat med CFD-er.

Vil du prøve å investere i CFD-er selv uten noen risiko? Da kan du åpne en gratis demo konto med CFD-megleren Plus500:

80% av private investeringskontoer taper penger ved å handle CFDer med denne leverandøren. Du bør overveie om du har råd til å ta høye risikoen for å tape pengene dine.80% av private investeringskontoer taper penger ved å handle CFDer med denne leverandøren. Du bør overveie om du har råd til å ta høye risikoen for å tape pengene dine.

Investering I aksjer med høy avkastning

Mange er overbevist om at det å investere i aksjer innebærer mye risiko. Dette tankesettet oppstått fordi noen investorer har mistet sparepengene sine tidligere ved å handle på aksjemarkedet. Imidlertid, hvis du bruker en god strategi, kan du oppnå god avkastning på aksjeinvesteringer på lang sikt.

I løpet av de siste 80 årene har statistikk vist at investering i aksjer gir høyere avkastning enn alle andre former for investering. Det er mange uerfarne investorer som utålmodige og håper å tjene mye innen ett eller to år. Dette er en urealistisk forventning: det er derfor viktig å ha tålmodighet når man skal investere i aksjer.

Aksjer vs sparing

Aksjer gir vanligvis bedre avkastning enn sparing

Investering i eksotiske ETF-er

ETF eller indeksfond er bedre kjent for sin stabile avkastning i stedet for sin høye avkastning. Med et indeksfond kan du automatisk investere i en portefølje med aksjer: de fleste bruker denne måten å investere for å spore en indeks som for eksempel FTSE. Imidlertid lar ETF-er deg også oppnå høy avkastning, i det minste hvis du er forberedt på å ta en høyere risiko.

Det er ETF-er som er mer risikabel en andre: tenk for eksempel på en ETF på kryptovalutaer eller en ETF på cannabis aksjer. En fordel med å bruke en ETF er at selv med disse typer risikable produkter, bruker du fortsatt en viss diversifisering: dette reduserer sjansen for å miste alle pengene dine når et selskap går konkurs.

Ønsker du investere i en ETF selv? En god nettmegler for å investere i ETF er DEGIRO. Hos DEGIRO betaler du ikke transaksjonskostnader når du kjøper ETF-er. Dette gjør at du kan oppnå høyere avkastning uten å ta større risiko. Bruk knappen nedenfor for å åpne en konto med DEGIRO:

Investere i obligasjoner med høy avkastning

Obligasjoner med høy rente utstedes av selskaper med svak finansiell stilling. Disse obligasjonene er populært kjent som «Junk bonds». Renten på disse obligasjonene er ofte høy: 7-9% er ikke uvanlig. Parten som frigjør obligasjonene må betale en høyere rente for å tiltrekke seg investorer. Imidlertid er det en sjanse for at selskapet bak obligasjonen vil gå konkurs, noe som resulterer i at du kan miste hele investeringen.

Hvis du fortsatt ønsker å oppnå høyere avkastning med obligasjoner, men foretrekker å ikke kjøpe obligasjoner selv, kan du også velge å investere i en ETF som kjøper obligasjoner med høy rente.

increase yield

Spekulere i opsjoner

Du kan oppnå høy avkastning med opsjoner. Med opsjoner kjøper du muligheten, men ikke forpliktelsen, til å kjøpe et visst produkt til en bestemt pris. For eksempel kan du kjøpe en opsjon for $ 2 som lar deg kjøpe en bestemt aksje for $ 10. Hvis aksjekursen senere stiger til $ 12 eller mer, kan du oppnå en positiv avkastning.

Når kursen beveger seg i riktig retning, kan du oppnå en enorm avkastning: til en aksjekurs på bare € 14 er avkastningen din allerede 100% på din første investering på $ 2 per opsjon. Samtidig kan du også miste hele investeringen din med opsjoner. Opsjonene utløper på et bestemt tidspunkt, og når de er verdiløse på slutten av perioden, mister du hele innskuddet.

Du kan øke avkastningen på eksisterende investeringer ytterligere ved å utstede opsjoner. Du vil motta en premie for å gjøre dette. Hvis du tar feil avgjørelser, kan du også tape mye penger ved å utstede opsjoner. Vil du vite hvordan du kan oppnå høy avkastning ved å investere i opsjoner? Da kan du lese vår guide om investering i opsjoner:

Investering i eiendom

Du kan også oppnå høy avkastning med investeringer i eiendom. Du kan for eksempel kjøpe aksjer i selskaper som er aktive i eiendomssektoren. Det er også flere eiendomsfond som kan samfinansiere en investeringsmulighet i eiendom med. Når du investerer i eiendom, er det viktig å nøye analysere den underliggende parten. Hvis selskapet bak prosjektet ikke er pålitelig, kan du ende opp med å miste hele beløpet på investeringen.

Har du litt mer egenkapital? Da kan du oppnå høy avkastning ved å kjøpe eiendom selv. For eksempel kjøpte jeg en liten leilighet i Oslo for en stund siden som jeg i dag leier ut nå. Det som er bra med denne løsningen er at du bare trenger å legge inn en liten del av pengene selv, ved bruk av et boliglån betaler leietakerne ned på lånet mens du får både prisøkningen på boligen samt eventuelt profitt på leieinntektene etter lånet er betalt.

Du må imidlertid følge nøye med når du selv investerer i eiendom. Tross alt tar du gjeld, og hvis du velger feil eiendom, kan du miste alt. Vil du vite mer om å investere i eiendom? Les vår guide om de forskjellige investerings metodene du kan bruke:

Investering in Kryptovaluta

En annen måte du kan oppnå en høy avkastning på er å investere i kryptovalutaer. Noen handler aktivt prisen på krypto: en dag kan en kryptovaluta som Bitcoin gå opp eller ned med så mye som ti prosent eller mer. Hvis du holder øye med markedet, kan du oppnå en høy daglig avkastning.

Når prisen på en lovende krypto er på et lavt punkt, kan det også være lurt å kjøpe den på lang sikt. i 2018 reduserte kryptovalutaer seg kraftig i verdi: På det lave punktet kunne du kjøpe en Bitcoin for rundt $ 4000. To år senere, i 2020, nådde prisen enda en ny rekord som ville ha tillatt deg å oppnå en avkastning på nesten 500% på to år.

Før du investerer i kryptovaluta, er det viktig å huske at de er svært spekulative og nye investeringsprosjekter. Det er derfor usikkert hvilken valuta som vil bli brukt i fremtiden. Investeringer i kryptovaluta er derfor bare egnet for personer med høy risiko-appetitt.

investeren hoog rendement

Låne ut penger

I dag finnes det også plattformer hvor du kan investere i lån. Denne måten å investere penger på, kalles også P2P-lån . Personer eller selskaper som trenger penger kan ta opp et lån på det nettstedet. På mange plattformer er lånene slått sammen, slik at du kan redusere risikoen litt. Imidlertid er disse P2P-lånene veldig ustabile, og det er mange historier om plattformer som ikke betalte til slutt. Derfor er det viktig å være forsiktig når du låner ut penger til andre.

Invester i en børsnotering

En børsnotering eller børsintroduksjon er introduksjonen av et nytt selskap til aksjemarkedet. Ved å kjøpe aksjer i løpet av en børsnoteringen kan du oppnå en høy avkastning. Dette er absolutt tilfelle med lovende (teknologi) aksjer.

Jeg kan fortsatt huske hvordan jeg trodde Facebook var overvurdert under børsnoteringen i 2012. På kort sikt hadde jeg rett: prisen halverte ganske raskt. I mellomtiden har imidlertid prisen steget til ti ganger verdien. På 8 år kunne du ha oppnådd en avkastning på ca 1000%.

Selvfølgelig må du være forsiktig med en børsnotering: ikke hver børsnotering er like vellykket. Du ser ofte at nye aksjer blir introdusert til børsen relativt billig. Bedrifter vil forhindre at aksjer kollapser den første handelsdagen. Derfor er det absolutt verdt å undersøke om det kommer interessante børsnoteringer.

Facebook Aksjen

Investere i oppstarts bedrifter

En annen måte å oppnå høy avkastning på er å investere i nyetablerte bedrifter. Du kan finne alle slags nettsteder på internett der du kan investere i en oppstartsbedrift. Denne strategien er litt av en hit & miss: når du investerer i en middelmådig oppstart, mister du alt, mens når du velger riktig selskap kan du oppnå en enorm avkastning. Bedrifter som Facebook og Microsoft var en gang små nyetableringer som ble drevet fra en garasje.

Det er enda bedre å investere penger i din egen virksomhet. Når du har en god idé, og du kan gjøre den om til en god plan, kan du tjene mye penger med den. Entreprenørskap er imidlertid ikke for alle, men den teoretiske avkastningen på en investering i ditt eget selskap er ubegrenset.

Sette pengene din inn på en sparekonto med høy rente

Hvis du spør meg, er det uansett ikke lurt å ha for mye penger på en sparekonto. Sparerenten er lav og inflasjon og skatt reduserer bare eiendelene dine på en sparekonto. Noen velger derfor å sette pengene sine på en sparekonto med høy rente.

Med noen utenlandske sparekontoer får du fremdeles en eller to prosent rente. Det er imidlertid viktig å undersøke risikoen nøye: undersøk for eksempel hva som skjer når banken kollapser. Vær også oppmerksom på valutaen som brukes til bankkontoen: Hvis du bruker kontoen i en annen valuta, har du også en valutarisiko.

Å lagre penger i utlandet gir litt høyere avkastning, men risikoen er også mye høyere. Hvis du uansett planlegger å ta høyere risiko, er det bedre å velge et alternativ som du kan oppnå høyere avkastning med.

high return investing

Valuta trading

Du kan også oppnå høy avkastning ved å handle valutaer også kalt Forex. Valutaer som euro, dollar og pund svinger hele tiden i verdi. Du kan trade en valuta til en annen via en online megler. Hvis du gjør dette riktig, kan du tjene på dette fordi valutaen du kjøper øker i verdi.

Valutahandel skjer normalt via derivater. Som et resultat trenger du ikke å veksle pengene dine selv i banken. Ved å aktivt analysere markedene kan du deretter forutsi om en valuta vil øke i verdi de neste timene. Investering i Forex er spesielt egnet for den aktive investoren som ikke har noe imot å bruke tid på å lære en ny ferdighet.

Vil du vite hvordan investering i valuta fungerer? I vår omfattende guide diskuterer vi hvordan du kan investere i Forex selv:

Alternative investering med høy risiko

I dag kan du investere i alt nesten overalt i verden : ved å investere smart i samleobjekter som kunst, vin og antikviteter kan du oppnå høy avkastning. For denne typen alternative investeringer trenger du ofte spesialisert kunnskap (eller flaks).

Noen ganger leser du en historie i avisen om noen som vet hvordan man kjøper en Picasso eller lignende. Dette er en inspirasjon, men også eksepsjonell. Tross alt leser du ikke i avisen om alle menneskene som kjøper verdiløse malerier hver dag. Hvis du ønsker å bli rik med hell, kan du også prøve det lokale lotteriet.

Hvordan bestemmer du din egen risikotoleranse?

Før du investere i et høyrisiko investerings produkt, er det viktig å først bestemme risikotoleransen. Først når du ikke mister søvn på grunn av investeringene dine, er det verdt å investere for høy avkastning.

Har du det vanskelig når du taper penger? I så fall er det bedre å velge en mer stabil og trygg metode for å investere. Tenk for eksempel på aksjer i stabile selskaper eller ETFer som følger en kjent indeks. Begynn aldri å investere før du har en god plan.

Hvordan maksimerer du avkastningen?

Det er alltid lurt å kvantifisere risikoen så mye som mulig. Bestem hvilket (midlertidig) tap du kan leve med. På denne måten kan du bestemme den maksimale risikoen du er villig til å ta.

På lang sikt er de mer aggressive, støtende investeringsproduktene som ofte er mer lønnsomme. Du trenger imidlertid tilstrekkelig tid, da du også kan gjøre et mye høyere tap på kort sikt. Bestem deg derfor for hvor stor prosentandel av investeringene du kan legge i risikable produkter; på denne måten optimaliserer du maksimal oppnåelig avkastning.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Om meg:

Da jeg var 16 år, kjøpte jeg i all hemmelighet mine første aksjer. Siden dette "stolte øyeblikket" har jeg nå administrert Aksjetrader.com i over 10 år. Målet mitt med siden er å utdanne folk om økonomisk frihet. Etter studiene i bedriftsøkonomi og psykologi bestemte jeg meg for å bruke all min tid på å utvikle denne nettsiden. Siden jeg elsker å reise, jobber jeg fra hele verden. Klikk her for å lese mer om Aksjetrader.com! Ikke nøl med å legge igjen en kommentar under denne artikkelen om det er noe du lurer på.

Legg inn en kommentar