Hvordan kan du kjøpe Intelsat-aksjer?

Intelsat er en av verdens største aktører innen satellittkommunikasjon. Flåten av kommunikasjonssatellitter til rådighet består av mer enn 52 satellitter som gjør den til en av de største flåtene med kommersielle satellitter på planeten.

Opprinnelig ble Intelsat grunnlagt som en ‘International Telecommunications Satellite Organization’. I 2004 ble selskapet overtatt av en gruppe internasjonale investorer. Oppkjøpet innebar et beløp på rundt 3 milliarder dollar. Ønsker du investere i Intelsat? På denne siden kan du lese hvordan du kjøper Intelsat-aksjer!

Hvor kan du kjøpe Intelsat-aksjer?

Ønsker du å kjøpe Intelsat-aksjer? Du kan trade direkte i Intelsat-aksjer med en av disse pålitelige nettmeglerne:

MeglerKostnaderRegistrere
eToroMinimumsinnskudd er 50 USD/EURO.
Kapitalen din er under risiko.
AvatradeHandle aktivt Intelsat-aksjer til lav pris med en gratis demo!

 

Et av de ledende satellittkommunikasjon selskapene

Mange ting har gjort Intelsat gjennom årene kanskje til verdens ledende satellitt kommunikasjonsselskap. Dette gjelder for eksempel det faktum at selskapet er kjent for å alltid bruke de mest imponerende satellittene i den nåværende generasjonen. Dette sikrer at bruk av tilstrekkelig kraftige raketter alltid må tas i betraktning ved oppskyting av satellittene.

Tidligere var Intelsat et av selskapene som tjente på å holde Ocean Odyssey marine plattformen operativ. Dette endret seg i 2014 da det ble besluttet å ikke bruke den flytende plattformen lenger. 30. mai 2012 signerte Intelsat en avtale med SpaceX om levering av en av de første Falcon Heavy rakettene.

Intelsat-aksjer

Intelsat sin historie

For å finne ut hovrdan Intelsat ble laget må vi gå langt tilbake i tid. Mange mennesker og potensielle investorer vet ikke dette, men det var USAs tidligere president John F. Kennedy som i sin tale for FN 25. september 1961 først omtalte etableringen av et satellittkommunikasjon selskap.

Knapt ett år senere signerte presidenten den såkalte ‘Communications Satellite Act’. Opprettelsen av Intelsat var dermed et faktum, men under navnet ‘International Telecommunications Satellite Organization’. Selskapet forble operativt til 2001. I det året kunne det fastslås at det internasjonale satellitt markedet var fullt kommersialisert.

Ovenstående betydde at en privatisering av Intelsat så ut til å være på sin plass. 18. juli 2001, 37 år etter at selskapet ble stiftet, ble det besluttet å privatisere Intelsat. I januar 2005 ble Intelsat solgt for 3,1 milliarder dollar til fire private investeringsselskaper. Disse var Madison Dearborn, Apax Partners, Permira og Apollo Global Management. Selskapet ble også eier av den verdensberømte ‘PanAmSat’ 3. juli 2006.

I skrivende stund kan derfor Intelsat med rette kalle seg verdens største leverandør av satellittjenester. I juni 2007 kjøpte BC Partners 76 prosent av Intelsat som de betalte en sum på 3,75 millioner dollar for.

investere i Intelsat

Fordeler og ulemper ved en investering i Intelsat

Som et av verdens ledende satellittkommunikasjon selskaper, sier det seg selv at selskapet har en ikke ubetydelig tiltrekning blant potensielle investorer. Gjennom årene har Intelsat klart å holde seg i turbulensen som tross alt er det internasjonale satellitt markedet. Ved stadig å innovere og bruke de best mulige satellittene i sin generasjon, har de alltid klart å overgå mange konkurrenter.

Når det er sagt, forblir satellittkommunikasjon markedet et utrolig konkurransedyktig marked. De gunstige resultatene de har oppnådd tidligere, er derfor på ingen måte en målestokk for fremtiden. Dette er et viktig poeng som enhver investor bør være oppmerksom på.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Om meg:

Da jeg var 16 år, kjøpte jeg i all hemmelighet mine første aksjer. Siden dette "stolte øyeblikket" har jeg nå administrert Aksjetrader.com i over 10 år. Målet mitt med siden er å utdanne folk om økonomisk frihet. Etter studiene i bedriftsøkonomi og psykologi bestemte jeg meg for å bruke all min tid på å utvikle denne nettsiden. Siden jeg elsker å reise, jobber jeg fra hele verden. Klikk her for å lese mer om Aksjetrader.com! Ikke nøl med å legge igjen en kommentar under denne artikkelen om det er noe du lurer på.

Legg inn en kommentar