Hvordan kan du kjøpe MasterCard -aksjer?

MasterCard er et vellykket selskap som absolutt kan være verdt en investering. Etter at selskapet ble børsnotert i 2006, steg aksjen med mer enn 6000% eller 37% på årsbasis. Men hvordan og hvor er det beste stedet å kjøpe MasterCard-aksjer? I denne artikkelen finner du all informasjon du trenger pluss at du kan se den siste aksjekursen her.

Hvor kan du kjøpe MasterCard-aksjer?

MasterCard kan være en god investering. Uansett er aksjens historie lovende: aksjen har steget enormt i verdi og hatt noen få korreksjoner. Folk betaler stadig mer med kredittkort via Internett, noe som selvfølgelig er perfekt for MasterCard.

Ønsker du å kjøpe MasterCard-aksjer? Du kan trade direkte i MasterCard-aksjer med en av disse pålitelige nettmeglerne:

MeglerKostnaderInformasjonRegistrere
eToro€0 i kostnad per MasterCard-aksjer. Minimumsinnskudd er 50 USD/EURO.
Kapitalen din er under risiko.
DegiroDra nytte av lave avgifter når du kjøper MasterCard-aksjer, det er en innovativ plattform med høy sikkerhet!

Hvordan kan du aktivt investere i MasterCard?

MasterCards aksjekurs har gått oppover siden børsnoteringen. Imidlertid er det noen ganger små fall i prisutviklingen. Da korona-krisen brøt ut, for eksempel, så du at aksjekursen midlertidig falt kraftig. Det tok imidlertid ikke lang tid før den oppadgående trenden fortsatte.

Som en aktiv trader kan du tjene godt på alle typer prisbevegelser. Det er til og med mulig å bruke innflytelse for å øke resultatene på dine handler. Både det potensielle tapet og det potensielle overskuddet vil da øke. Ønsker du å aktivt spekulere i MasterCards prisbevegelser selv? Du kan gjøre dette ved å bruke CFD-er hos megleren Plus500. Bruk knappen nedenfor for å åpne en konto direkte:

86% av uerfarne investorer taper penger når de handler CFD-er.

Hva er MasterCards aksjekurs?

Ønsker du å vite hvordan MasterCards aksjekurs utvikler seg? Grafen nedenfor viser prisen du kan kjøpe og selge MasterCard CFD til. Med knappene kan du åpne en investeringsposisjon raskt.

Om selskapet MasterCard

Hva gjør MasterCard? Dette internasjonale selskapet utsteder verdensomspennende lisenser for å utstede kredittkort. De internasjonale kredittkortene som er lisensiert av MasterCard, kan brukes i 200 forskjellige land.

MasterCard oppnår 40% av omsetningen i USA. Prosentandelen av salg i andre land er alltid mindre, men de har fortsatt en % andel i de andre landene også. Etter VISA er MasterCard nummer to. Selskapet sysselsetter cirka 10 000 mennesker.

I tillegg til kredittkort har Mastercard også tre andre tjenester.

  • Maestro er et debetkort som er basert på en PIN -kode.
  • MasterCard Prepaid er et forhåndsbetalt kredittkort basert på PIN-kode eller signatur.
  • Cirrus er et kort som bare kan brukes i minibanker

kjøp av mastercard-aksjer

Selskapets historie

I 1966 ble International Card Association grunnlagt av forskjellige banker. Tre år senere ble navnet på selskapet endret til Master Charge, og selskapet fikk også de velkjente to kryssende sirklene som sin logo. Denne logoen er avbildet på alle kredittkort.

Etter et navneendring i 1979 ble selskapet kalt MasterCard. MasterCard jobbet i flere tiår med Europay, som fusjonerte i 2003. Fram til 2003 brukte MasterCard navnet EuroCard for å jobbe i Europa. I 2006 ble navnet på selskapet MasterCard International endret til det nåværende navnet MasterCard Inc. Selskapets logo får deretter tre sirkler. Imidlertid vil logoen som er vist på kredittkortene med to sirkler ikke bli endret.

Mastercard går til aksjemarkedet

I 2006 ble Mastercard offentliggjort. Selskapet er notert på New York Stock Exchange. Fram til 2006 eide banker og finansinstitusjoner selskapet. Etter børsnoteringen kom omtrent halvparten av aksjene i hendene på private investorer.

I 2014 var omtrent 87% av aksjene fritt omsatt på børsen. Den kanadiske stiftelsen MasterCard Foundation eier omtrent 10% av aksjene. Inntektene fra denne kapitalen brukes av stiftelsen til gode formål.

Brudd på konkurranseretten

Europakommisjonen bøtela Mastercard € 570.566.000 i 2019 for brudd på konkurranseretten. I følge EU-kommisjonen hadde selskapet misbrukt sin dominerende posisjon ved kunstig å blåse opp transaksjonsgebyrer for kortbetalinger til selgere.

I henhold til Mastercards regler ble nivået på vekslingsgebyret som handelsbanken skulle betale til kortholders bank bestemt av landet der kortholderen var etablert. Som et resultat kunne kjøpmenn ikke dra fordel av de lavere gebyrene som banker i andre medlemsstater tilbyr.

Disse vekslingsgebyrene kunne variere betydelig fra en medlemsstat til en annen frem til 2015. I det året begrenset Europakommisjonen vekslingsgebyret til 0,2% (for debetkort) og 0,3% (for kredittkort). MasterCard, som hadde erkjent brudd på konkurranseretten, tilpasset sine regler. Europakommisjonen bestemte seg for å redusere boten med 10%.

Slike store bøter kan ha store konsekvenser for Mastercards forretningsresultater. På kort sikt kan det legge press på aksjekursen. Heldigvis kan du som aktiv trader svare på dette ved å åpne en short posisjon. Med en short posisjon kan du til og med oppnå et godt resultat når prisen faller. På sikt kan det imidlertid også skade selskapets omdømme.

Forfatter

Avatar
Om meg:

Da jeg var 16 år, kjøpte jeg i all hemmelighet mine første aksjer. Siden dette "stolte øyeblikket" har jeg nå administrert Aksjetrader.com i over 10 år. Målet mitt med siden er å utdanne folk om økonomisk frihet. Etter studiene i bedriftsøkonomi og psykologi bestemte jeg meg for å bruke all min tid på å utvikle denne nettsiden. Siden jeg elsker å reise, jobber jeg fra hele verden. Klikk her for å lese mer om Aksjetrader.com! Ikke nøl med å legge igjen en kommentar under denne artikkelen om det er noe du lurer på.

Legg inn en kommentar