Hvordan kjøpe SpaceX-aksjer? Investering i SpaceX-aksjer (2024)

Elon Musk, grunnleggeren av SpaceX, tror at millioner av mennesker i fremtiden vil bo på Mars. Hvis han har rett, kan SpaceX-aksjer bli svært verdifulle. Men kan du faktisk investere i SpaceX-aksjer, og hva er den beste aksjemegleren til å kjøpe spaceX aksjer? I denne artikkelen vil du lære alt du trenger å vite om å investere i dette selskapet.

Kan du kjøpe SpaceX-aksjer?

I skrivende stund (2024) kan du fortsatt ikke kjøpe SpaceX-aksjer. Selskapet SpaceX er fortsatt helt privat: Elon Musk har indikert at han ikke kommer til å ta selskapet offentlig før det blir lønnsomt. Det finnes imidlertid et triks som lar deg investere indirekte i SpaceX.

Selskapet Alphabet (Google) har investert 1 milliard dollar i SpaceX. I bytte for denne betydelige investeringen mottok selskapet 10 % av aksjene. Dette betyr at du indirekte kan ta en eierandel i SpaceX ved å kjøpe Alphabet-aksjer. Husk at ved å investere i Alphabet mottar du bare en liten del av SpaceX og en massiv del av Alphabet.

Bank of Americahar også gjort en betydelig investering i SpaceX: et beløp på 250 millioner dollar. Posisjonen til selskapet er nå trolig verdt 1 milliard dollar.

Et annet alternativ er å investere i et selskap som Virgin Galactic. Elon Musk er ikke det eneste selskapet som sender raketter opp i luften. Men hvor kan du faktisk investere i SpaceX og andre romaksjer?

Hvor kan du investere i SpaceX-aksjer?

I oversikten nedenfor kan du se hvilke meglere som lar deg kjøpe SpaceX-aksjer indirekte:

MeglerKostnaderRegistrere
eToroMinimumsinnskudd er 50 USD/EURO.
Kapitalen din er under risiko.
AvatradeHandle aktivt SpaceX-aksjer til lav pris med en gratis demo!

Hvorfor kan det være interessant å investere i SpaceX?

Menneskehetens fremtid

Elon Musk er ikke den eneste som tror at vi vil leve på andre planeter i fremtiden: Jeff Bezos, grunnleggeren av Amazon, investerer også mye av pengene sine i Blue Origin. Han tror at millioner av mennesker i fremtiden vil jobbe i verdensrommet.

Hvis dette stemmer, er SpaceX i begynnelsen av en større utvikling. En investering i romfart kan være lik en investering på internett for flere tiår siden.

Kostnadsbesparelser og relativt bærekraftig

En annen grunn til at investering i SpaceX kan være tiltalende er de unike egenskapene til de produserte rakettene. SpaceX har utviklet en gjenbrukbar rakett: en rakett som kan lande igjen etter oppskyting. Dette er en unik funksjon som reduserer kostnadene ved å skyte opp en rakett med 30 %!

Når man tenker på at antallet rakettoppskytinger øker, er denne teknologien gull verdt. I tillegg kan SpaceX skyte opp mange flere raketter innenfor samme budsjett, og derfor lære mer på mindre ressurser. Elon Musk tror ikke på fiasko, men på læring.

Kontrakter med NASA

Det gode forholdet til NASA gjør også investering i SpaceX interessant. NASA tildelte nylig en betydelig kontrakt verdt 1 milliard dollar for levering av romlast.

Tidligere var det utenkelig for et kommersielt romfartøy å kunne bruke ISS, men dette endrer seg raskt. Kommersialiseringen av romfart ser ut til å være et faktum.

Starlink: stort potensial

Personlig synes jeg selskapet som oppstår fra SpaceX, Starlink, er enda mer interessant. Starlink har lisenser for oppskyting av mer enn 50 000 satellitter. Selskapet prøver å gjøre satellitter mindre, noe som kan føre til betydelige kostnadsbesparelser. Med Starlink ønsker selskapet å tilby internett til vanskelig tilgjengelige steder.

Det er en god sjanse for at Starlink vil bli separert fra SpaceX i fremtiden. En børsnotering kan imidlertid ta litt tid: Starlink har ikke vært lønnsomt så langt.

SpaceX-aandelen-kopen

Hva er risikoen for SpaceX og romaksjer?

En hobby for rike mennesker

Foreløpig faller investering i romfart noe inn i kategorien «morsomme hobbyer for rike mennesker». Flamboyante personligheter med store drømmer viser hva de kan oppnå med pengene sine.

Den økonomiske modellen til slike selskaper er ofte begrenset. Når kostnadene (og miljøforurensningen) til raketter går ned, kan dette endre seg. Romturismen er imidlertid fortsatt langt unna: en uke på Mars eller et flygende romskip er fortsatt en fjern fremtid.

Bærekraft

Det største problemet med kommersielle romfart er bærekraft. Én gledesreise til verdensrommet bruker like mye drivstoff som 100 interkontinentale flyreiser. Bærekraft blir stadig viktigere i mange land. Derfor er det tvilsomt om disse aktivitetene vil bli tillatt i fremtiden: innen luftfart ser du at flyreiser allerede blir kansellert på grunn av bærekraftsbekymringer… så hva ville skje med romflyvninger?

Svært spekultivt

Den siste ulempen med å spekulere på SpaceX-aksjer og andre romaksjer er deres høye spekulative natur. Virgin Galactic er allerede omsettelig på aksjemarkedet, og du kan se at denne aksjen hovedsakelig er populær blant yngre, private investorer.

Aksjekursen er svært ustabil og steg til enorme høyder i 2020 og 2021, for så å kollapse fullstendig senere. En investering i SpaceX vil også være svært spekulativ og absolutt ikke egnet for alle.

Hva er målene til de forskjellige romselskapene?

Virgin Galactic

Virgin Galactic er romselskapet til Richard Branson. Richard Bransons mål er å selge billetter til rommet. Du kan kjøpe en billett for $450 000, så hvis du er rik nok, kan du oppleve noen minutter med vektløshet.

Blue Origin

Jeff Bezos deltar også i romkappløpet, og han grunnla Blue Origin i 2000. I motsetning til Virgin Galactic er Blue Origin ikke offentlig omsettelig: han solgte en stor mengde Amazon-aksjer for å støtte utviklingen i selskapet. Det er målet til Blue Origin å gjøre romreiser rimeligere, slik at millioner av mennesker kan jobbe i verdensrommet.

Hva er SpaceXs fremtidsplaner?

  • Menn på Mars: Elon Musks mål er å etablere en koloni på Mars. Selskapet håper dette vil være mulig i 2025.
  • Kommersielle romflyvninger: SpaceX tjener allerede penger på å sende last, men ønsker å legge turisme til blandingen. SpaceX har som mål å sende sine første turister ut i verdensrommet i 2023.

Når blir SpaceX offentlig?

Personlig forventer jeg ikke at SpaceX blir offentlig snart. Selskapet er fortsatt i utvikling, og Elon Musk har uttalt at han først vil ta selskapet offentlig når det er lønnsomt.

Spørsmålet er hva som vil skje først: menn på Mars eller SpaceX på NASDAQ

Bør du kjøpe SpaceX-aksjer?

Personlig ville jeg ikke kjøpt SpaceX-aksjer. SpaceX er en veldig spekulativ investering som egentlig ikke passer med den nåværende tidsånden. Bærekraft blir stadig viktigere, og det virker som bortkastet drivstoff. I tillegg er det mye usikkerhet rundt selskapets forretningsmodell.

Tips:hvis du selv vil se hvordan SpaceX sender de første personene til den internasjonale romstasjonen, bør du se den spennende dokumentaren Return to Space på Netflix!

Hva tror du? Vil SpaceX være en interessant investering om selskapet blir børsnotert?

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Om meg:

Da jeg var 16 år, kjøpte jeg i all hemmelighet mine første aksjer. Siden dette "stolte øyeblikket" har jeg nå administrert Aksjetrader.com i over 10 år. Målet mitt med siden er å utdanne folk om økonomisk frihet. Etter studiene i bedriftsøkonomi og psykologi bestemte jeg meg for å bruke all min tid på å utvikle denne nettsiden. Siden jeg elsker å reise, jobber jeg fra hele verden. Klikk her for å lese mer om Aksjetrader.com! Ikke nøl med å legge igjen en kommentar under denne artikkelen om det er noe du lurer på.

Legg inn en kommentar