Hvordan kan du dra nytte av en fallende oljepris?

Oljeprisen svinger betraktelig: heldigvis er det måter slik at du kan dra nytte av en oljepris som faller! Under koronakrisen hadde vi en enestående situasjon der prisen på et fat olje falt under $ 0. Hvordan kan du dra fordel av en så eksepsjonell situasjon?

Hvordan kan du dra nytte av et oljeprisfall?

Det er forskjellige måter du kan reagere på en oljepris som krasjer. La oss se hva alternativene dine er.

Aktiv trading og shortsalg

Du kan velge å aktivt spekulere i verdien av oljeprisen. Du kan gjøre dette med derivater. Ved å bruke derivater har du muligheten til å åpne en short posisjon. Med en short posisjon oppnår du et positivt resultat på investeringen når prisen faller. Når prisen stiger, taper du penger.

En god nettmegler som kan brukes for å aktivt trade på prisen på et fat olje er Plus500. Med Plus500 kan du spekulere i stigende og fallende priser med CFD-er. Ønsker du begynne å handle CFD-er med olje med en gang? Bruk knappen nedenfor for å åpne en konto:

80% av private investeringskontoer taper penger ved å handle CFDer med denne leverandøren. Du bør overveie om du har råd til å ta høye risikoen for å tape pengene dine.80% av private investeringskontoer taper penger ved å handle CFDer med denne leverandøren. Du bør overveie om du har råd til å ta høye risikoen for å tape pengene dine.

Se etter gode kjøp

Du kan også velge å se etter gode kjøp. Et selskap som for eksempel Shell har vært stabil over lang tid. Selskapet utbetaler flere utbytter hvert år og har en solid forretningsmodell.

Sjansen for at et selskap som Shell vil gå konkurs er derfor liten. Du kan derfor se et olje fall som et godt tidspunkt å kjøpe stabile oljeaksjer. En bra nettmegler for å kjøpe oljeaksjer er Freedom24. På Freedom24 kan du kjøpe og selge aksjer uten å betale kurtasje.

80% av uerfarne investorer taper penger når de handler CFD-er.80% av uerfarne investorer taper penger når de handler CFD-er.

Følg en tracker

Du kan også se etter en tracker som prøver å nærme seg oljeprisen. Et indeksfond prøver for eksempel å spore en indeks. Undersøk nøye hva hver tracker er designet for å gjøre.

Det er også trackere som reagerer på fallende oljepris. Andre trackere gjør det bra med høy volatilitet. Du kan investere med forskjellige tracker under alle markedsforhold.

En god megler for å investere i trackere er DEGIRO. Hos denne megleren kan du investere gratis i flere ulike trackere. Bruk knappen nedenfor for å åpne en konto hos denne megleren:

Hvorfor ble oljeprisen negativ under koronakrisen?

Koronakrisen har stanset all global økonomisk trafikk. Som et resultat falt etterspørselen etter olje til et nytt lavpunkt.

I begynnelsen av krisen falt oljeprisen veldig hardt. De oljeproduserende landene kom ikke til enighet, noe som resulterte i at det fortsatt ble produsert for mye olje. Til slutt inngikk de 23 oljeproduserende landene en allianse for å redusere produksjonen. Selv med lavere produksjon ble imidlertid fallet i etterspørselen ikke absorbert skikkelig.

Som en konsekvens var det en alvorlig overproduksjon. Om du ønsket å kjøpe olje i mai 2020, ville du få penger for å kjøpe den. Det er dyrt for produsentene å lagre 160 (!) Millioner fat olje i oljetankere.

På grunn av disse hendelsene begynte folk å selge fremtidige kontrakter på olje. Dette skjedde fordi folk i dagens situasjon foretrekker å ikke sitte igjen med et fat olje. Som et resultat krasjet amerikansk STI -olje 100% 20. april og prisen ble negativ.

Hva med oljens fremtid?

Den globale økonomien har forbedret seg siden den tid og etterspørselen etter olje kommer til å øke fra disse nivåene. Likevel vil hver krise bli overvunnet. Når viruset er under kontroll, vil økonomien begynne å åpne igjen. Den globale økonomien er fortsatt avhengig av olje. Etterspørselen etter olje forventes derfor å øke, og det er derfor ikke usannsynlig at prisen vil nå nye høyder i fremtiden.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Om meg:

Da jeg var 16 år, kjøpte jeg i all hemmelighet mine første aksjer. Siden dette "stolte øyeblikket" har jeg nå administrert Aksjetrader.com i over 10 år. Målet mitt med siden er å utdanne folk om økonomisk frihet. Etter studiene i bedriftsøkonomi og psykologi bestemte jeg meg for å bruke all min tid på å utvikle denne nettsiden. Siden jeg elsker å reise, jobber jeg fra hele verden. Klikk her for å lese mer om Aksjetrader.com! Ikke nøl med å legge igjen en kommentar under denne artikkelen om det er noe du lurer på.

Legg inn en kommentar