Hvordan kan du kjøpe US Steel-aksjer?

US Steel er en av USAs større stålprodusenter. Når økonomien går bra, øker salget av stål. En investering i et selskap som US Steel kan da være attraktivt. Ønsker du å investere i denne stålprodusenten? I denne artikkelen kan du lese hvordan du kjøper aksjer i US Steel. Du kan også se gjeldende aksjekurs her.

Hvor kan jeg kjøpe eller investere i US Steel aksjer?

Hvis du tror US Steel kommer til å gjøre det bra i fremtiden, kan du velge å kjøpe aksjene på lang sikt.

Ønsker du å kjøpe eller investere i US Steel aksjer? Oversikten nedenfor viser deg en liste over de mest pålitelige og brukervennlige meglerne du kan bruke til å investere eller handle i US Steel aksjer.

MeglerKostnaderRegistrere
eToroMinimumsinnskudd er 50 USD/EURO.
Kapitalen din er under risiko.
AvatradeHandle aktivt US-Steel-aksjer til lav pris med en gratis demo!

Hva er aksjekursen på US Steel akkurat nå?

Er du nysgjerrig på aksjekursen til US Steel? Grafen nedenfor viser hvordan aksjen til US Steel har utviklet seg i løpet av den siste perioden. Du kan bruke knappene for å åpne en gratis konto og begynne å investere i dette selskapet.

Selskapsinformasjon om US Steel:

Nedenfor finner du de viktigste selskapsdetaljene til US Steel.

Analyse av US Steel:

Før du bestemmer deg for å kjøpe eller selge US Steel-aksjer, er det viktig å analysere aksjen først. Oversikten nedenfor viser hvordan US Steel-aksjen har utviklet seg den siste perioden.

Aksjekurser de siste 5 dagene:

I tabellen nedenfor kan du se aksjekursene til US Steel for de siste 5 dagene:

Hva vil aksjekursen til US Steel gjøre i 2024?

Er du nysgjerrig på hva analytikerne tror US Steel vil gjøre i 2024 og årene som kommer? Ved hjelp av data fra Alpha Vantage har vi kombinert analytikernes prognoser. Husk at dette tallet bare er en spådom om prisbevegelsene til US Steel, og at denne spådommen ikke trenger å gå i oppfyllelse. Gjør alltid din egen research!

Er det lurt å investere i US Steel-aksjer?

US Steel er en av verdens ledende stålprodusenter. Dessuten har dette amerikanske selskapet i løpet av årene vist seg å være utrolig solid økonomisk. Av denne grunn kan det være gunstig for folk som ønsker å investere i stålindustrien å se i retning av dette selskapet.

Selvfølgelig innebærer US Steels ganske aggressive oppkjøpsstrategi også visse risikoer. Den enorme gjeldsbyrden som selskapet ofte pådrar seg og måten den kan betales tilbake på avhenger i stor grad av den økonomiske situasjonen. En alvorlig økonomisk nedgang i stålindustrien kan derfor føre til at selv et etablert selskap som US Steel havner i vanskeligheter.

Stålaksjer er ganske sykliske i natur. Derfor, før du investerer i US Steel-aksjer, er det tilrådelig å analysere den økonomiske situasjonen nøye.

Om det amerikanske stålselskapet

The US Steel Company, United States Steel Corporation, er et integrert stålselskap basert i USA. Imidlertid er selskapets viktigste produksjonssteder på ingen måte alle lokalisert i Amerika. Mange av selskapets produksjonssteder finnes også i Sentral-Europa.

Tidligere, inkludert år 2016, rangerte US Steel på 23. plass i rangeringen av verdens største stålselskaper. Innenfor USA klarte selskapet da å sikre seg tredjeplassen.

Et av verdens største stålselskaper

US Steel er et viktig stålselskap ikke bare for det amerikanske markedet, men også for det europeiske markedet. Den europeiske virksomheten vil derfor utgjøre omtrent en sjettedel av den totale omsetningen. Selskapet produserer rundt 22 millioner tonn stål årlig.

Av disse 22 millioner tonnene går i gjennomsnitt rundt 17 millioner til fabrikker som ligger på amerikansk territorium. Gary Works, som ligger i den amerikanske delstaten Indiana, er US Steels største produksjonsenhet. Den produserer derfor i gjennomsnitt rundt 7,5 millioner tonn stål i året.

investering i amerikansk stål

De forskjellige forretningsenhetene til US Steel

US Steel er kjent for å være et selskap som har delt sine aktiviteter inn i ulike bransjer. For eksempel er det de såkalte flatvalsede produktene. Dette er spesielt stålplater. Disse stålplatene brukes i ulike sektorer, inkludert transport og konstruksjon. Den andre forretningsenheten er ‘US Steel Europe’. Som navnet antyder, har alle europeiske aktiviteter blitt innkvartert i denne bransjen. US Steels hovedanlegg på europeisk territorium ligger i Slovakia.

Sist men ikke minst er det forretningsenheten ‘Tubular Products’. Denne forretningsenheten er ansvarlig for produksjon av rør. Disse leveres til kunder innen kjemi-, olje- og gassindustrien. Det er viktig for potensielle investorer i US Steel å være klar over de ulike eksisterende forretningsenhetene. Undersøk hvordan forretningsenhetene har det og ut fra dette avgjøre om det er lurt å investere i US Steel.

Historien til US Steel

US Steel ble til da den daværende stålmagnaten Andrew Carnegie valgte å selge stålselskapet sitt i 1901. Han solgte ‘Carnegie Steel Company’ til Wall Street-bankmannen John Pierpont (JP) Morgan. Sistnevnte hadde aldri lagt skjul på at målet hans var å skape den mest dominerende amerikanske stålgiganten noensinne. Strategien bak dette målet var å samle flere (store) stålprodusenter innenfor et enkelt selskap.

Børsnoteringen av US Steel var lenge en av de mest lovende børsnoteringene verden noen gang hadde sett. En av grunnene til dette var det enorme antallet banker som var involvert i børsnoteringen. Gjennom 300 forskjellige banker ble den splitter nye stålgiganten brakt til børsen. Den totale markedsverdien til US Steel på den tiden utgjorde rundt 1,4 milliarder amerikanske dollar. Dette gjorde også US Steel til verdens første selskap med en verdi på minst én milliard dollar.

Mellom 2000 og 2007 fulgte også en rekke (påfallende) oppkjøp. US Steel hadde hovedsakelig utviklet strategien om å overta skrantende selskaper. Dette var tilfellet for det slovakiske stålselskapet VSZ i år 2000, men også for det konkursrammede National Steel Corporation i 2003. Med overtakelsen overtok også US Steel gjelden på rundt 200 millioner amerikanske dollar. I 2007 overtok US Steel også den kanadiske stålprodusenten Stelco. Overtakelsen av dette børsnoterte selskapet innebar et beløp på rundt 1 milliard dollar.

Vær nøye med denne typen overtakelse: det kan være en god grunn til å kjøpe eller selge amerikanske stålaksjer.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Om meg:

Da jeg var 16 år, kjøpte jeg i all hemmelighet mine første aksjer. Siden dette "stolte øyeblikket" har jeg nå administrert Aksjetrader.com i over 10 år. Målet mitt med siden er å utdanne folk om økonomisk frihet. Etter studiene i bedriftsøkonomi og psykologi bestemte jeg meg for å bruke all min tid på å utvikle denne nettsiden. Siden jeg elsker å reise, jobber jeg fra hele verden. Klikk her for å lese mer om Aksjetrader.com! Ikke nøl med å legge igjen en kommentar under denne artikkelen om det er noe du lurer på.

1 kommentar

Legg inn en kommentar