Hvordan velge en god megler?

Når du begynner å investere, er det viktig å velge en god nettmegler. I denne artikkelen vil vi gi deg noen tips du kan bruke til å velge megleren som passer deg best.

Hva skal man se etter når du skal velge megler?

  • Er nettmegleren billig? Sjekk transaksjonsgebyrene!
  • Er programvaren brukervennlig? Dette hjelper deg med å komme raskt i gang.
  • Er det mulig å prøve alt gratis med en demo?
  • Kan du investere i alle kjente aksjer og råvarer gjennom denne megleren?

På Trading.info har vi satt opp en omfattende sammenligning, slik at du umiddelbart kan se hva vi synes er de beste meglerne. Bruk knappen nedenfor for å sammenligne meglere direkte:

Hvor aktivt vil du investere?

Et viktig spørsmål å svare på selv er om du vil trade veldig aktivt eller om du vil bygge en portefølje. Hvis målet ditt er å oppnå en fast avkastning, er det beste valget å bygge en portefølje. I så fall kan du bruke en megler som DEGIRO eller eToro.

Hvis du vil handle aktivt, bør du velge en megler der du kan trade CFDer. CFD er designet for kortsiktige spekulasjoner. Hos en nettmegler kan du handle aktivt til lavere transaksjonskostnader. Takket være gearing, da er er det til og med mulig å handle aktivt med lavere beløp.

Vær oppmerksom på meglerhonoraret

Transaksjonskostnadene på investeringer er avgjørende for det endelige resultatet. Mange investorer fokuserer på avkastning, og glemmer kostnadene. Noen få prosentpoeng kan imidlertid gjøre en stor forskjell over en lengre periode. Det er derfor verdt å sammenligne forskjellige meglere når det gjelder kostnader.

Når du velger nettmegler, er det også viktig å se på de andre kostnadene. Noen meglere har lave transaksjonskostnader, men tar deretter mye ekstra gebyrer. Dette betyr at kostnadene ved en ‘billigere megler’ kan plutselig være mye høyere. For eksempel krever noen meglere ekstra for å betale utbytte eller overføre verdipapirer. Vær derfor nøye med å undersøke de ekstra betingelsene til en nettmegler.

Det er også et økende antall meglere som lar deg handle uten kurtasje. Også med ‘gratis’ meglere er det viktig å undersøke om megleren er fordelaktig. Hos enkelte nettmeglere der du handler uten kurtasje, er forskjellen mellom kjøp og salgspris på en aksje ofte større. Som et resultat, med små beløp er det ofte mer fordelaktig å handle med en megler uten faste provisjoner, mens det med større beløp kan være bedre å handle med en megler med faste provisjoner.

I artikkelen Billig investeringdu kan lese hvor du kan investere mot lave avgifter.

Kostnadsinvesteringsavkastning

Kostnader kan redusere den endelige avkastningen betydelig.

Ta en titt på meglerens investeringsprodukter

Ikke alle meglere tilbyr de samme verdipapirene. Tenk derfor først over hva du hovedsakelig vil bruke nettmegleren til. Lag en liste over de forskjellige verdipapirene du vil handle. Deretter kan du sammenligne de forskjellige meglerne på dette feltet. Det kan til og med være lurt å sammenligne de eksakte kostnadene per megler. På denne måten kan du avgjøre om megleren du har i tankene faktisk er den mest fordelaktige for investeringsplanene dine.

Sjekk påliteligheten

Når du legger inn en bestilling, er det naturligvis viktig at den utføres raskt. Med de fleste store nettmeglerne er dette faktisk tilfelle. Nedetid kan være en stor belastning når du vil kjøpe eller selge en bestemt investering raskt. Det kan derfor være lurt å undersøke hvor pålitelig megler programvaren faktisk er.

Finansinstitusjonen som megleren tilhører kan også være en indikasjon på påliteligheten. engelske meglere, for eksempel, faller inn under som følge av at de må overholde alle slags strenge krav. Utenlandske meglere kan falle under en annen myndighet, noe som betyr at andre regler kan gjelde. Sjekk derfor nøye om megleren er pålitelig, spesielt om du vurderer en utenlandsk nettmeglere.

Sjekk også om kundens eiendeler er skilt skikkelig. Dette vil sikre at du ikke mister dine eiendeler eller investeringer hvis megleren går konkurs.

Kundeservice og support er viktig

Når du velger megler er kundeservice og support viktig. De fleste meglere tilbyr minst e-post support. De dyrere meglerne er det vanligvis også mulig å kontakte dem via telefon.

Undersøk programvaren

Når du velger en nettmegler, er det også lurt å ta en titt på meglerens programvare. Noen ganger er funksjonaliteten og brukervennligheten til programvaren til de forskjellige meglerne forskjellige. Derfor bør du først se på meglerens programvare før du faktisk setter inn penger. Tross alt er det viktig at du kan legge inn bestillinger raskt og at du forstår hvordan du skal administrere investeringene dine.

Plus500 programvaremegler

Plus500s programvare er veldig brukervennlig. Illustrerende priser.

Alternativer

Til slutt er en nettmeglers spesifikke funksjoner ganske viktige. Meglere skiller seg mer og mer ut ved å tilby spesielle funksjoner. På Plus500,for eksempel handler du gjennom et brukervennlig programvaresystem. Programvarens forbedrer brukeropplevelsen betraktelig for brukerne å gjennomføre en investering.

På Markets.com er det også mulig å bruke den avanserte MetaTrader programvaren for intensiv teknisk analyse. Hos andre meglere kan du handle automatisk gjennom det innovativeZuluTrade plattform, slik at du ikke trenger å ta vanskelige økonomiske beslutninger selv.

Andre meglere skiller seg ut med et høyt utdanningsnivå. Noen meglere tilbyr også en gratis demo, slik at du kan prøve mulighetene uten risiko. Tenk på de ekstra alternativene du trenger, og kryss av meglerne som ikke tilbyr dem.

Undersøk forholdene

Undersøk også om det er noen spesielle forhold som kan være skadelige for deg som investor. Hos noen meglere lånes verdipapirene dine til andre parter. Dette øker risikoen for investeringen din.

Noen meglere krever også ekstra gebyrer for å betale utbytte eller gjøre et innskudd. Derfor, når du velger en god megler, må du alltid sjekke om megleren har noen ugunstige forhold.

Aksjer eller et fond?

Når du velger en aksjemegler, bør du også vurdere om du vil investere i aksjer selv eller om du vil sette et periodisk beløp i et fond. Ikke alle meglere er like egnet for hvert investeringsprodukt.

Vær oppmerksom på de økonomiske egenskapene

Når du velger en aksjemegler, er det også lurt å ta hensyn til andre økonomiske egenskaper. Har for eksempel megleren et minimumsinnskudd? Hos noen tilbydere kan du bare investere med tusenvis av kroner.

Noen mennesker ønsker å investere med margin; oppdag hva maksimal margin er og hva kravene er til dette.

Velge megler

Det er ganske mange faktorer som er viktige når du skal velge en god aksjemegler. Til syvende og sist er det viktig å velge en aksjemegler som passer dine behov. Sammenlign derfor meglerne som tilbyr mulighetene du trenger, og velg til slutt aksjemegleren med den mest fordelaktige prisene. I vår nettmegler seksjon, kan du ta en titt på forskjellige nettmeglere og sammenligne dem på forskjellige faktorer, slik at du kan ta et bedre og informert valg.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Om meg:

Da jeg var 16 år, kjøpte jeg i all hemmelighet mine første aksjer. Siden dette "stolte øyeblikket" har jeg nå administrert Aksjetrader.com i over 10 år. Målet mitt med siden er å utdanne folk om økonomisk frihet. Etter studiene i bedriftsøkonomi og psykologi bestemte jeg meg for å bruke all min tid på å utvikle denne nettsiden. Siden jeg elsker å reise, jobber jeg fra hele verden. Klikk her for å lese mer om Aksjetrader.com! Ikke nøl med å legge igjen en kommentar under denne artikkelen om det er noe du lurer på.

Legg inn en kommentar