Hvordan kan du kjøpe Walmart aksjer?

Walmart er et av de mest ikoniske selskapene som både mennesker i og utenfor Amerika kjenner veldig godt til. En investering i selskapet kan fungere bra. Dette stabile selskapet har bevist seg selv i flere tiår. Ønsker du å vite hvordan du kjøper Walmart-aksjer selv? I denne artikkelen analyserer vi aksjen og diskuterer hvordan du kan oppnå de beste resultatene med din investering i Walmart.

Hvordan kjøpe Walmart-aksjer?

En investering i Walmart kan fungere veldig bra. Investorer som gikk inn da selskapet ble børsnotert, kan bekrefte dette. Hvis du hadde investert et beløp på $ 1500 på den tiden, ville du nå være verdt et åttesifret beløp! Selskapet har vokst enormt i løpet av denne perioden og holder fortsatt opp med konkurransen.

Ønsker du å kjøpe Walmart-aksjer? Du kan trade direkte i Walmart-aksjer med en av disse pålitelige nettmeglerne:

MeglerKostnaderRegistrere
eToroMinimumsinnskudd er 50 USD/EURO.
Kapitalen din er under risiko.
AvatradeHandle aktivt Walmart-aksjer til lav pris med en gratis demo!

Hva er aksjekursen til Walmart?

Er du nysgjerrig på Walmart sin aksjekurs? Du kan spore aksjekursen i diagrammet nedenfor. Med knappene kan du ta en handels posisjon direkte.

Selskapsinformasjon om Walmart

Nedenfor kan du finne nøkkelinformasjon om selskapet Walmart.

Analyse av Walmart-aksjer

Før du bestemmer deg for å kjøpe eller selge Walmart-aksjer, er det viktig å analysere aksjen grundig. I oversikten nedenfor kan du se hvordan Walmart har prestert den siste perioden.

Aksjepriser for Walmart de siste 5 dagene

I tabellen nedenfor kan du se aksjekursen til Walmart de siste 5 dagene:

Hvordan vil Walmart prestere i 2024?

Er du nysgjerrig på hva analytikere mener Walmart vil gjøre i 2024 og de følgende årene? Vi har kombinert prediksjonene til analytikere ved å bruke data fra Alpha Vantage. Husk at dette tallet bare er en forutsigelse om prisbevegelsen til Walmart, og det kan hende det ikke blir realitet.

Er det lurt å investere i Walmart?

Før du investerer i Walmart, er det viktig å analysere styrken og svakhetene ved aksjen. Det er viktig å huske at selskapet opererer i et svært konkurransedyktig marked. Andre supermarkedskjeder konkurrerer om en større markedsandel, og Walmart må fortsette å appellere til publikum. Imidlertid er fysiske butikker ikke den største trusselen mot Walmart.

Flere og flere mennesker oppdager mulighetene for netthandel. nettbutikk giganten Amazon er derfor en stor trussel for selskapet. Imidlertid tilbyr Walmart også i økende grad sine produkter på nettet. Dette gjør at de kan ta kundene vekk fra Amazon. Som investor er det smart å holde et godt øye med kampen mellom Walmart og konkurrentene.

Mange synes det fortsatt er attraktivt å se på produkter som grønnsaker, kjøtt og ost selv før de kjøper dem. Så derfor har et stort fysisk supermarked som Walmart fremdeles en rett til å eksistere. Videre driver pandemien folk til større butikker hvor de kan få alle dagligvarene på en gang. Dette kan alle være gode argumenter for å kjøpe aksjen.

Walmart-aksjen kan passe godt for en investor med en langsiktig horisont som ikke ønsker å ta for mye risiko. Som aktiv trader kan du selvfølgelig også dra fordel av de mindre svingningene i aksjekursen.

kjøp walmart-aksjer

Investering i Walmart: Noen viktige trinn

Før du kan investere i Walmart, må du gå gjennom noen få trinn. Det er viktig å først sammenligne de forskjellige plattformene du kan investere i. Spesielt som nybegynner er det viktig å velge en megler med lave transaksjonskostnader. På denne måten vil du også oppnå et godt resultat med et mindre beløp.

Etter at du har åpnet en konto, kan du sette inn et beløp. Men i de fleste land må du bekrefte identiteten din før dette er mulig. På denne måten forhindrer megleren deg fra å begå svindel og for eksempel bruke plattformen til å hvitvaske penger.

Innen investeringsprogrammet kan du finne Walmart-aksjen under ticker-symbolet WMT. Ved å konsultere prisutviklingen kan du avgjøre om og når det er smart å investere i aksjen. Hvis du vil kjøpe aksjen direkte, kan du bruke en markedsordre. Noen ganger kan det være bedre å vente til en attraktiv pris er nådd. Hvis du vil, kan du da bruke en begrensning ordre.

Du må også angi hvor mange Walmart-aksjer du ønsker kjøpe. Det er viktig å vurdere hvor stor du vil at din posisjon i Walmart skal være i forhold til resten av aksjeporteføljen din. Sørg for at du ikke investerer alle pengene dine i en type aksje. Ved å spre risikoen din, øker du sjansen for en positiv og stabil avkastning.

Etter å ha åpnet posisjonen din, ikke glem å sjekke regelmessig hvordan aksjen har det. Evaluer om aksjen fortsatt passer din strategi. Når dette ikke er tilfelle, kan du lukke posisjonen ved å selge aksjene.

Om Walmart

Den amerikanske supermarkedkjeden Walmart ble grunnlagt i 1962 av Sam Walton. I 1972 ble selskapet notert på New York Stock Exchange. Dette store selskapet var den største private arbeidsgiveren i 2010. Dessuten er dette selskapet det største detaljhandel konsernet i verden. Walmart har hovedkontor i Bentonville, Arkansas.

Walmart rundt om i verden

Walmart er et internasjonalt konsern med totalt 11 700 butikker i 28 ulike land. Walmart som navn brukes til butikker i USA og Puerto Rico. I andre land brukes andre navn. I Mexico brukes navnet Waldex, i Storbritannia Asda, i Japan Seiyu og i India Best Price.

Walmart sine butikker finnes også i Canada, Argentina, Brasil og Folkerepublikken Kina. Takket være kjøpet av Massmart er selskapet også aktivt i Afrika. For øvrig er ikke alle selskapets investeringer en suksess. For eksempel var butikkene som ble kjøpt i Tyskland og Sør -Korea ikke en suksess. Walmart har solgt disse butikkene. Selskapet selger selvfølgelig ikke bare produktene sine i butikker. Under 65 forskjellige etiketter selger selskapet sine produkter i mange land via internett. Tror du at disse utvidelsene vil bidra til Walmarts forretningsresultater? Da kan det være smart å kjøpe aksjene.

Selskapets historie

Sam Walton var en forretningsmann fra Arkansas i USA. I 1940 gikk han på jobb i en JC Penny Shop i Des Moines. I 1945 ble han tilbudt sitt eget varehus i Newport, Arkansas av en eier av en rekke varehus: denne butikken ble en suksess.

Etter problemer med leieavtalen måtte Sam Walton åpne en ny Frank Franklin-franchisebutikk i Bentonville. I 1962 åpnet Sam Walton sin første Walmart rabatt butikk i Rogers, Arkansas. Bygningen ligger på 719 Walnut Avenue og brukes nå som antikvitetsbutikk.

Etter denne første etableringen ekspanderte selskapet raskt. Fem år etter at selskapet ble grunnlagt, var det 24 butikker i Arkansas. Disse butikkene hadde en omsetning på 12,6 millioner dollar. Den første Walmart utenfor Arkansas åpnet i Siketon i 1968.

Et selskap som vokser raskt

Selskapet fortsatte å vokse: i 1970 hadde Walmart allerede 38 butikker som sysselsatte 1500 mennesker. Omsetningen i 1970 var 44,2 millioner dollar. Det året åpnet Walmart også sitt første distribusjonssenter i Bentonville. Selskapet ble også børsnotert det året.

Walmart ble aktiv i flere og flere stater. I 1971 var selskapet aktivt i delstatene Arkansas, Kansas, Louisiana, Missouri og Oklahoma. Tennessee fulgte i 1973 av Mississippi og Kentucky i 1974. I 1975 åpnet den første butikken i Texas i Mount Pleasant. I 1975 hadde gruppen 125 butikker og 7500 ansatte. Totalt salg var 340,3 millioner dollar.

Walmart fortsatte å vokse på 1980 -tallet. I 1987, på selskapets 25 -årsjubileum, var antallet butikker 1198. På den tiden hadde selskapet 200 000 ansatte. Den totale omsetningen det året var 15,9 milliarder. I 1975 ble alle filialer koblet til hovedkvarteret via et satellittnettverk.

Walmart fortsatte å vokse: selskapet omsatte for 312,4 milliarder dollar i 2005. På den tiden hadde selskapet 3800 butikker i USA og 2800 utenfor USA. Selskapet sysselsatte 1,6 millioner mennesker det året. Tror du denne økende trenden kan fortsette inn i fremtiden? Da kan en investering i Walmart sikkert slå bra ut!

Eierandel i Flipkart

Walmart har vært aktiv i India siden 2007: Selskapet har 21 butikker der. I 2018 bestemte de seg for å kjøpe en eierandel på 77% i det indiske selskapet Flipkart. Dette vil gi selskapet en sterk posisjon i det raskt voksende e-handelsmarkedet i India. Flipkart selger forbruksvarer som klær, såpe og smarttelefoner via internett.

Disse investeringene i fremvoksende økonomier kan slå veldig godt ut. Et land som India har en enorm befolkning som gradvis blir rikere. Etter hvert som middelklassen stiger, kan antallet kunder øke ytterligere. Som investor kan du dra fordel av dette når du kjøper aksjene.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Om meg:

Da jeg var 16 år, kjøpte jeg i all hemmelighet mine første aksjer. Siden dette "stolte øyeblikket" har jeg nå administrert Aksjetrader.com i over 10 år. Målet mitt med siden er å utdanne folk om økonomisk frihet. Etter studiene i bedriftsøkonomi og psykologi bestemte jeg meg for å bruke all min tid på å utvikle denne nettsiden. Siden jeg elsker å reise, jobber jeg fra hele verden. Klikk her for å lese mer om Aksjetrader.com! Ikke nøl med å legge igjen en kommentar under denne artikkelen om det er noe du lurer på.

Legg inn en kommentar