Hva er altcoins? – alt du trenger å vite

Sjansen er stor for at du også har til hensikt å investere i kryptovaluta . Hvis dette ikke hadde vært tilfelle, ville du aldri ha kommet til dette nettstedet. De fleste er kjent med Bitcoin Dette er imidlertid ikke det eneste prosjektet du kan investere i kryptomarkedet: det finnes også ulike valutaer som heter altcoins.

Vi har fått med oss at ikke alle er kjent med altcoins, derfor skal vi nå prøve å forklare deg dette ved å liste opp den viktigste informasjonen i denne artikkelen. Etter at du har lest denne artikkelen kommer du vite alt du trenger for å begynne å investere i altcoins.

Hva er altcoins? – definisjon av altcoins

En altcoin er en kryptovaluta eller virtuell valuta. Spesielt er det et alternativ til Bitcoin. Hver altcoin fungerer i henhold til sine egne regler. Dette betyr at det er noe annet enn Bitcoin. De er kryptovalutaer som bruker en teknologi som heter blockchain (Blokkjede) som muliggjør sikre peer-to-peer-transaksjoner.

Altcoins bygger på suksessen til Bitcoin ved å bruke den underliggende teknologien, bare med modifikasjoner. Noen ganger er disse modifikasjonene så store at de nesten ikke ligner på Bitcoin, og vi vil vise deg mer om dette om et øyeblikk.

Hvordan og hvor kan du kjøpe / trade Altcoins?

Du kan trade i Altcoins på en kryptobørs som aksepterer denne valutaen. Nedenfor kan du umiddelbart se hvilke børser du kan handle Altcoins ved:

NettmeglerInformasjonRegistrer deg
BitvavoIkke betal transaksjonsgebyrer på de første €1000 av Altcoins.
eToroKjøp velkjente kryptovalutaer uten kurtasje. Kapitalen din blir utsatt for risiko.

Etter å ha åpnet en konto hos en børs, er det enkelt å starte å investere. For dette trenger du bare å gjennomføre følgende trinn:

  1. Åpne en konto og fullfør bekreftelsen.
  2. Sett inn penger på kontoen din
  3. Velg Altcoins
  4. Skriv inn beløpet du vil kjøpe Altcoins for
  5. Trykk påkjøp knappen

Da kjøpes Altcoins på kontoen din!

altcoins

Typer av altcoins – hvilke alternativer er det?

Det mange ikke vet er at det finnes forskjellige typer altcoins. Disse forskjellige typene altcoins har hver sine unike egenskaper. For å se hvordan dette fungerer, er det nyttig å se på hvordan altcoins fungerer generelt.

Generelt fungerer altcoins akkurat som den originale Bitcoin. Ved hjelp av en privat nøkkel kan du sende en betaling fra den digitale lommeboken til lommeboken til en annen bruker. I en slik kryptovaluta er det en blockchain der alle transaksjoner er permanent og offentlig registrert. Dette sikrer at du ikke kan gjøre endringer etterpå.Blokkjeden er sikret med matematisk bevis som bekrefter transaksjoner i blokker.

Nå som du vet dette, er det på tide å se på de forskjellige typene altcoins som finnes i dag:

Stablecoins

Stable Coins er mynter som er knyttet til en eksisterende eiendel. En stablecoin kan for eksempel spore verdien av dollar eller pund. Et av de mest populære eksemplene på dette er Tether. Denne mynten er knyttet til USD. Ideen bak å knytte en mynt til en eksisterende eiendel er å redusere prisvolatiliteten ofte sett med Bitcoin.

Dette sikrer at du kan bruke denne mynten til å kjøpe andre kryptovalutaer. Nå, siden denne altcoinen er knyttet til dollar eller pund, er det ikke logisk å investere i det. Prisen vil ikke øke, men vil alltid være den samme som 1 dollar eller 1 pund. Imidlertid er de nyttige mynter for handel siden du trygt kan bruke dem til å kjøpe forskjellige typer altcoins

Coin basert mining tokens

Dette er en munnfull, men når du først vet hvordan det fungerer, er det ikke så ille. Mens mynter kan kjøpes som tradisjonell valuta, kan de også utvinnes. Gruvedrift eller også kalt mining krever at brukeren (eller gruvearbeideren) validerer en transaksjon, garanterer ekteheten og oppdaterer blokkjeden.

Det er en viss belønning for dette hvis du har lykkes med det. Belønningen du får er kryptovaluta. Et eksempel på en mining altcoin er Ethereum. Dette vil bli diskutert nærmere senere i denne artikkelen.

Sikkerhets tokens

Den neste typen altcoin du kan finne i dag er sikkerhets tokens. Sikkerhets tokens er en form for investering kontrakt. Disse avtalene lover kundene aksjer i et selskap, en andel av et overskudd eller til og med stemmerett. Som sådan er de vanligvis knyttet til et selskap og faller inn under sikkerhetslovgivningen. Dette betyr at det er strengere retningslinjer for kjøp og overføring av sikkerhets tokens.

Fordi disse myntene faller inn under sikkerhets lovgivningen, er avkastningen på disse myntene ofte ikke ekstremt høy. Imidlertid vil disse myntene vanligvis brukes mye av selskaper. Derfor er dette en lovende type kryptovaluta.

Verktøy tokens

Til slutt er det verktøy-tokens som du finner blant altcoins. Verktøys tokens gir brukeren tilgang til en tjeneste. For eksempel kan eiere av et Filecoin-token bruke kryptovalutaen for å få tilgang til Filecoin-nettverket. Dette er et desentralisert peer-to-peer-nettverk som lagrer filer online. Det er mange andre prosjekter som fungerer med verktøy eller såkalte Utility-tokens.

Du kan tenke på verktøy-tokens som en slags valuta du betaler med for å kunne bruke tjenesten. Hvis du går tom for tokens, vil du ikke kunne bruke plattformen før du kjøper flere mynter. Et annet kjent eksempel på verktøy token er GASS, det spesielle token som trengs for å bruke NEO sin plattform.

Fordelene med altcoins

Det er nyttig å kort vurdere hovedfordelene med altcoins. Selv om hver mynt er forskjellig, kan vi se at det er noen generelle mål eller fordeler mellom de forskjellige typene altcoins. For det første kan altcoins løse noen av de ulempene som Bitcoin har. Altcoins er vanligvis designet for å løse en mangel på Bitcoin-rammeverket. Dette kan omfatte hastighet, mining kostnader eller andre aspekter av valutaen.

I tillegg skaper altcoins mer konkurranse . Ved å endre reglene som Bitcoin fungerer under, gir altcoin-skapere plass til nye konkurrenter til Bitcoin-systemet. Denne konkurransen fører igjen til at det skapes bedre mynter.

Til slutt gir altcoins lavere transaksjonskostnader . De relativt lave transaksjonsgebyrene gjør det billig å bruke valutaen.

Som investor kan du også tjene på altcoins. Spesielt nye mynter er ofte veldig ustabile: Som et resultat kan en mynt noen ganger stige (og falle!) I verdi med hundrevis eller til og med tusenvis av prosent.

Hva er de mest kjente altcoins for øyeblikket?

Nå som du vet hva altcoins er, er det på tide å gå videre til de beste. Det er mange mynter du kan investere i. Selv om det ville være for mye arbeid å liste opp alle altcoins, kan vi ta en titt på de mest kjente altcoins du kan finne. For å gi deg litt innsikt, har vi listet de 5 mest kjente altcoins nedenfor. Hvis du liker å investere i kryptovaluta, er disse altcoins ikke et dårlig alternativ å vurdere:

Ethereum

Ethereum er for tiden den mest kjente altcoinen. Etter Bitcoin er det også den mest omsatte valutaen på kryptomarkedet. Ethereum er et offentlig peer-to-peer-nettverk med sin egen kryptovaluta kalt Ether. Hoved forskjellen med Bitcoin er at mens Bitcoin tar sikte på å bli en globalt akseptert valuta som kan erstatte konvensjonelle penger, er Ethereum et system som smarte kontrakter kan gjøres på. Disse kalles også spesielle digitale kontrakter som automatisk utføres når vilkårene deres er oppfylt. Disse avtalene gjør det mye lettere for selskaper å inngå avtaler med hverandre.

Foruten støtten for smarte kontrakter, er det en plattform som kan brukes til å lage desentraliserte apper. Dette er applikasjoner som kan sammenlignes med vanlige apper som du kan laste ned på telefonen. Den eneste fordelen med dette er at appene på Ethereum-nettverket ikke kan styres av noen.

I 2016 var det hype rundt Ethereum, og mange spådde at prosjektet kunne overgå Bitcoin som den mest populære valutaen. Siden den gang har prisen på Ethereum steget betydelig, selv om det ikke er som om Ethereum har klart å slå Bitcoin av tronen. Likevel er det ikke et dårlig prosjekt å investere i hvis du selv ønsker å eie kryptovalutaer.

ethereum altcoin

Ripple

På tide å gå videre til neste velkjente altcoin. Dette er en du sikkert har hørt om også. Ripple er også kjent som kryptovaluta i bankverdenen. Til tross for sin tilknytning til det amerikanske selskapet Ripple, er XRP en uavhengig digital valuta, ikke eid eller kontrollert av en enhet eller person.

Ripple er en open source-kryptovaluta med den store fordelen at den enkelt kan brukes til å overføre penger. Ved å bruke Ripple er det mulig å gjøre opp transaksjoner mye billigere og raskere enn med andre typer betalingsmåter. XRP fungerer på blokkjede-hovedboken, og transaksjoner kan behandles på bare 3-5 sekunder. Tokens fungerer som en slags bro mellom forskjellige valutaer.

Transaksjoner på Ripple er imidlertid ikke begrenset til XRP. Ripple støtter også fiat-valutaer som dollar, euro, pund og til og med den kinesiske yen. Ripple inkluderer også støtte for andre kryptovalutaer som Bitcoin for å gjennomføre transaksjonene. Ripple kan derfor sees på som en stor betalingsprosessor og valutaveksling.

For dette er XRP-valutaen nødvendig, men sekundær til Ripples oppdrag. I denne forstand sikter ikke Ripple til å konkurrere med Bitcoin eller Ethereum. Dette gjør det virkelig et annet prosjekt å investere i. Ripple bringer hastigheten og sikkerheten til blockchain til den internasjonale betalingsindustrien.

Cardano

Dette er trolig et litt mindre kjent prosjekt for nybegynnere. Likevel er det et godt prosjekt å investere i. Dette kan ses av at prosjektet har opplevd mye vekst de siste årene. Cardano lar eiere av ADA-kryptovalutaen hjelpe til med å drive nettverket og stemme på endringer i programvare reglene. Utviklere på plattformen kan bruke Cardano blokkjeden til å utføre smarte kontrakter og bygge desentraliserte applikasjoner. I denne forbindelsen er Cardano veldig lik Ethereums prosjekt, siden det har samme mål.

Cardano skiller seg fra de andre prosjektene ved å legge vekt på en forskningsdrevet tilnærming til design. De har derfor lagt mye større fokus på den akademiske verden.

Selv om Cardano egentlig ikke har mange nye funksjoner sammenlignet med et prosjekt som Ethereum, har det mange fordeler. Alle justeringer i nettverket ble gjort etter tilstrekkelig vitenskapelig forskning. De bruker også en spesiell form for bekreftelse. Dette er en prosess der koden blir verifisert matematisk.

I tillegg er Cardano utstyrt med en spesiell algoritme kalt Ouroboros. Denne algoritmen tillater mye sikrere overføring av data til selve blokkjeden. Videre er Cardanos kode skrevet på det formelt spesifiserte programmeringsspråket Haskell. Dette er et språk som er mye brukt i bank- og forsvar sektoren. Dette kan godt bety at selskaper fra denne sektoren vil begynne å bruke prosjektet i fremtiden.

Polka dot

Få mennesker ville ha spådd at dette ville bli en av de mest kjente altcoins i dag. Polka Dot er en spesiell type programvare som tar sikte på å oppmuntre et globalt nettverk av datamaskiner til å bruke en blokkjede. Det er et system som lar brukerne sette opp blokkjeden sine hvis de ønsker det. På denne måten er Polkadot en av en rekke konkurrerende blokkjeder som ønsker å dyrke et økosystem av kryptovalutaer. Dette gjør det til et ganske unikt prosjekt.

Selv om prosjektet ligner EOS på mange måter, har Polkadot en rekke unike funksjoner. Til å begynne med er Polkadot designet for å betjene to typer blokkjeder. Et hovednettverk der transaksjoner er permanente og bruker opprettede nettverk. Dette kalles også fallskjerm. Parachains kan tilpasses for et hvilket som helst antall applikasjoner og drives av hoved blokkjeden. Dette sikrer at de har samme type sikkerhet.

Med dette designet hevder Polkadot-teamet at transaksjoner kan holdes trygge og nøyaktige ved å bare bruke datamaskinene som trengs for å kjøre hoved kjeden. Brukerne får imidlertid den ekstra fordelen av å kunne tilpasse mange fallskjerm for et bredt spekter av applikasjoner. Polkadot-teamet mener at denne designen vil tillate brukerne å gjennomføre transaksjoner privat mer effektivt, lage blokkeringer som ikke avslører brukerdata til det offentlige nettverket eller behandle et større antall transaksjoner. Selv om prosjektet fremdeles er i sin spede begynnelse, er det en god sjanse for at målene kan oppnås.

Litecoin

Du har sikkert hørt om Litecoin. Dette er en av de mer kjente typene altcoins som du kan finne å investere i. Litecoin ligner på mange måter Bitcoin, og det er det prosjektet er basert på. Litecoin ble grunnlagt i 2011 med den hensikt å bli et globalt digitalt betalingssystem.

Som alle andre betalingssystemer på nettet – folk bruker Litecoin til å overføre mynter til hverandre når de betaler. Men til tross for de åpenbare sammenligningene med Bitcoin, er Litecoin et billigere og raskere alternativ. Dette gjenspeiles godt i det faktum at Litecoin kan behandle betalinger over fire ganger raskere. Det tar sikte på å behandle en blokk hvert annet og et halvt minutt sammenlignet med Bitcoins 10 minutter.

Fordi Litecoin er raskere, er det mye lettere for selskaper og organisasjoner å bruke Litecoin selv. Du vil ikke vente lenge på pengene dine. Dette er rett og slett ikke nyttig for online betalinger. I tillegg til å være raskere, er Litecoin også mye billigere å bruke. Det tar bare 1/1000 av en Litecoin å behandle en transaksjon av alle størrelser.

Litecoin bruker også et annet sett med regler for gruvedrift enn bitcoin. Mens bitcoins krever dyr maskinvare å utvinne, kan Litecoin utvinnes med vanlige datamaskiner. Dette gjøre det mulig for alle og ikke bare store selskaper til å utvinne valutaen. Dette sikrer at kontroll over nettverket ikke kan tas bort av store selskaper.

litecoins_altcoin

Hva er risikoen med altcoins?

Altcoins er absolutt ikke uten risiko! Som du kanskje vet, er bitcoin veldig volatil. Prisen på kryptovalutaen kan falle med flere titalls prosent i løpet av et år. Det er derfor viktig å ta hensyn til denne volatiliteten. Invister derfor bare i altcoins med penger du virkelig har råd til å tape.

En smart strategi for investering i altcoins er gjennomsnittlig dollar kostnad . Dette innebærer periodisk å investere et fast beløp i et altcoin. På denne måten investerer du penger på toppen og bunnen og drar nytte av en gjennomsnittlig avkastning.

Det er også viktig å spre investeringene dine tilstrekkelig. Ved å investere i forskjellige altcoins reduserer du sjansen for å miste hele innskuddet ditt på en kryptovaluta. Mange altcoins har bare en begrenset levetid, så dette er absolutt ikke unødvendig luksus.

Konklusjon – bør du investere i altcoins?

Informasjonen fra denne artikkelen har gjort det mulig å få en mye bedre ide om altcoins og grunnene til å investere i andre typer digitale valutaer i tillegg til Bitcoin. Det er mange prosjekter som har en mulig gylden fremtid, selv om det er viktig å undersøke dem kritisk.

Invister bare i altcoins med penger du har råd til å tape. Det er absolutt mulig å gjøre det bra, men du kan også enkelt miste hele innskuddet ditt. Les deg derfor opp på emnet og oppdag om det er et godt team bak kryptovalutaen. Ved å gjøre dette kan du bestemme om en investering i det aktuelle altcoin vil slå bra ut.

Hvis du ønsker å holde deg informert om de beste altcoinen å velge for investeringene dine, har du flaks. Her på siden er det mange flere artikler som du kan lese. I disse artiklene vil vi diskutere forskjellige altcoins, slik at du kan avgjøre om det er interessant å investere i dem.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Om meg:

Da jeg var 16 år, kjøpte jeg i all hemmelighet mine første aksjer. Siden dette "stolte øyeblikket" har jeg nå administrert Aksjetrader.com i over 10 år. Målet mitt med siden er å utdanne folk om økonomisk frihet. Etter studiene i bedriftsøkonomi og psykologi bestemte jeg meg for å bruke all min tid på å utvikle denne nettsiden. Siden jeg elsker å reise, jobber jeg fra hele verden. Klikk her for å lese mer om Aksjetrader.com! Ikke nøl med å legge igjen en kommentar under denne artikkelen om det er noe du lurer på.

Legg inn en kommentar