Hvilke kryptovalutaer er anonyme?

Kryptovaluta er for tiden enormt populær blant investorer. På grunn av den høye avkastningen er det ofte mulig å tjene mye penger med dem på kort tid. Kryptovalutaer kommer i alle former og størrelser. En av mulighetene å velge er den anonyme digitale valutaen. I denne artikkelen vil vi vise deg litt mer om denne unike typen kryptovaluta.

Hvordan og hvor kan du kjøpe / trade anonyme kryptovalutaen?

En av de mest populære kryptovalutaene er fortsatt de anonyme. Dette er digitale mynter som lar deg foreta visse transaksjoner anonymt. Siden ikke alle er kjent med anonyme kryptovaluta ennå, bestemte vi oss for å nevne den viktigste informasjonen i denne artikkelen. Vi vil vise deg hva en anonym kryptovaluta innebærer og hvilke typer anonyme kryptovaluta som for øyeblikket er tilgjengelige på markedet.

Du kan trade i anonyme kryptovalutaen på en kryptobørs som aksepterer denne valutaen. Nedenfor kan du umiddelbart se hvilke børser du kan handle anonyme kryptovalutaen ved:

NettmeglerInformasjonRegistrer deg
BitvavoIkke betal transaksjonsgebyrer på de første €1000 av anonyme kryptovalutaen.
eToroKjøp velkjente kryptovalutaer uten kurtasje. Kapitalen din blir utsatt for risiko.

Etter å ha åpnet en konto hos en børs, er det enkelt å starte å investere. For dette trenger du bare å gjennomføre følgende trinn:

  1. Åpne en konto og fullfør bekreftelsen.
  2. Sett inn penger på kontoen din
  3. Velg anonyme kryptovalutaen
  4. Skriv inn beløpet du vil kjøpe anonyme kryptovalutaen for
  5. Trykk påkjøp knappen

Da kjøpes anonyme kryptovalutaen på kontoen din!

Den anonyme kryptovalutaen – hva er den?

Før vi kan gå inn på de mest kjente anonyme kryptovalutaene, er det nyttig å ta en titt på hva som menes med anonymitet når det gjelder digitale valutaer. For dette må vi se nærmere på teknikken bak kryptovaluta. Som du kanskje allerede vet, er en kryptovaluta en digital valuta som brukes som betalingsmiddel. Det ligner på ekte valuta, men har ingen fysisk utførelse og bruker kryptografi. Dette sikrer at det er nesten umulig å forfalske eller betale to ganger. Dette er grunnen til at det er forskjellig fra en vanlig bankkonto. Når du åpner en vanlig bankkonto, registrerer banken KYC-dataene dine. Dette er en forkortelse som står for Know Your Customer.

Disse dataene er viktige for å sikre at bankene ikke forholder seg til folk som ønsker å hvitvaske penger. Dette er imidlertid ikke tilfelle med kryptovaluta. På den ene siden er kryptovaluta helt anonym. Du kan ikke bare se hvem som står bak en transaksjon. På den annen side er den helt gjennomsiktig og sporbar. Dette er fordi dataene er lagret på Blokkjeden.

Adressen som pengene sendes til og fra, dato og klokkeslett og verdien av hver transaksjon blir registrert. Det eneste som ikke er registrert er identiteten til menneskene bak adressene.

anonyme kryptovalutaer

Er kryptovaluta anonym?

Svaret på dette spørsmålet er at det avhenger av hva du mener med anonym. Det er anonymt i den forstand at du kan eie en krypto-adresse uten å avsløre noe om identiteten din i den adressen. En person kan også eie flere adresser. I teorien er det ingenting knytte disse adressene til. Sende og motta virtuell valuta kan sammenlignes med å skrive under et pseudonym. Hvis forfatterens pseudonym noen gang er knyttet til identiteten hans, vil alt han noen gang har skrevet under det pseudonymet være knyttet til ham.

i den opprinnelige Bitcoin-papirboken rådet brukerne til å bruke en ny adresse for hver transaksjon for å unngå å bli knyttet til en vanlig eier. Takket være måten algoritmen er strukturert på, kan alt som skjer i Bitcoin-verdenen spores. Dette fører til et nivå av gjennomsiktighet som ikke alltid garanterer den beste anonymiteten. Fordi alle transaksjoner er permanente og offentlige, tillater ikke Bitcoin ekte anonymitet. Som et resultat er Bitcoin ikke egentlig en anonym kryptovaluta. Selvfølgelig er det mange andre krypto mynter i tillegg til Bitcoin. Noen av dem kan betraktas som anonyme kryptovalutaer.

Fremveksten av personvern – anonymitet og personvern er kjernen av problemet

For å overvinne Bitcoins personvern problem er det opprettet spesielle kryptovalutaer som bruker teknologi for å garantere høy grad av anonymitet. Vi kaller disse Privacy Tokens, digitale valutaer som setter brukerens personvern først. Privacy Tokens er kryptovalutaer som spesialiserer seg på å holde identiteten og transaksjonene dine skjult. Disse myntene fokuserer på å holde transaksjoner anonyme og usynlige. Anonymitet kobler identiteten din fra lommeboken og spesifikke transaksjoner, mens dr hindrer eksterne parter i å kartlegge din blokkjede-aktivitet.

De mest kjente anonyme kryptovalutaene

Nå som du vet noe om annonymym kryptovaluta, er det på tide å se på de anonyme kryptovalutaene som er tilgjengelige for øyeblikket. Vi har gjort det enkelt for deg ved å liste opp de mest kjente anonyme kryptovalutaene nedenfor:

Monero

Monero er uten tvil den mest kjente anonyme kryptovalutaen. Dette prosjektet er så anonymt og privat at du ikke en gang kan se hvor mye som sendes mellom de forskjellige partene. Ikke engang politiet vil kunne finne ut hvor mye Monero du overfører til noen andre via dette prosjektet.

Monero bruker komplekse teknologier som ringsignaturer, RingCT, Kovri og Stealth-adresser for å beskytte brukernes privatliv. Skjult adresser er sannsynligvis den enkleste måten å sikre personvernet ditt når du foretar transaksjoner. I sin mest grunnleggende form oppretter disse adressene en ny adresse når du mottar kryptovaluta. Dette sikrer at utenforstående ikke kan koble fremtidige betalinger til lommebok adressen din.

Ringesignaturer kobler deg til andre i en ring for å skjule deg som avsender. Jo flere ekstra parter det er i ringen, jo vanskeligere er det for noen å koble deg til transaksjonen. Hvordan dette fungerer er noe du egentlig ikke trenger å vite. Det viktigste er at Monero kan skjerme transaksjonene fullstendig. Monero har vært et av de større prosjektene på kryptomarkedet i lang tid. Den eneste ulempen med denne mynten er at teknologien bak valutaen er noe komplisert. Dette fører til at transaksjonene tar litt lengre tid.

Monero

Zcash

Zcash er et annet kjent alternativ å velge om du leter etter anonyme kryptovalutaer. Det spesielle med Zcash er at de har en annen tilnærming for å gi anonymitet når de foretar transaksjoner. Zcash opererer via en SNARK-protokoll, også kjent som z2ero-knowledge proofs”. Denne protokollen betyr at ingen data lagres når du betaler. Dette betyr at ingenting faktisk er kjent om personen som gjør transaksjonen.Ved hver transaksjon er det som om et spøkelse har gjort en betaling via denne digitale valutaen. Protokollen lar deg bevise at en transaksjon er gyldig uten å dele detaljene i transaksjonen.

Denne mekanismen forbedrer ikke bare personvernet, men kan også hjelpe med skalerbarheten til en blokkjede. Imidlertid har Zcash ennå ikke implementert det som en standard. De har fortsatt en åpen blokkjede som ligner på Bitcoin. For å bruke denne personvernfunksjonen på Zcash, trenger du også minst 4 gigabyte RAM. Dette er ganske mye for eldre datamaskiner, men de fleste moderne datamaskiner har det.

PIVX

PIVX er et annet prosjekt som prøver å sikre personvernet til brukerne på best mulig måte. Prosjektet til PIVX er det første beviset på kryptovaluta som kan implementeres i Zercoin-protokollen. Dette er en spesiell protokoll som, i likhet med det ovennevnte prosjektet, sørger for at data ikke lenger behøves for transaksjoner. Den har bare nylig blitt implementert, så den fungerer ennå ikke som den skal. Imidlertid tar det store utviklingsteamet vare på det. Det faktum at dette prosjektet kan gjennomføre superraske transaksjoner og samtidig sikre personvernet til brukerne, gjør dette til et av de bedre prosjektene å investere i. Selvfølgelig er spørsmålet om teamet vil være i stand til å takle alle utfordringene de står overfor for øyeblikket.

Komodo

Komodo er for tiden den virkelige underdoggen i kryptovaluta verdenen. Det er derfor ikke overraskende om du aldri har hørt om dette prosjektet. Det interessante er at dette er en valuta som også ønsker å gjøre anonyme transaksjoner mulig. Komodo bruker SNARK-protokollen til Zcash. De har faktisk tatt over Zcashs teknologi, bare at de har gjort noen nødvendige tilpasninger til den. Du kan se det som en slags lillebror til Zcash.

Dette betyr at Komodo har lignende ulemper som Zcash når det gjelder private transaksjoner. Komodos prosjekt er ikke bare fokusert på private transaksjoner. De jobber også med å etablere en desentralisert sentral. Dette er en børs som ikke er under oppsyn av et selskap eller en gruppe mennesker, men som eksisterer helt uavhengig.

NAV-coin

NAV Coin er en av de mest undervurderte anonyme kryptovalutaene for øyeblikket. Dette skyldes hovedsakelig at dette prosjektet har noen store sentraliserte problemer som de ennå ikke har løst. NAV Coin bruker ikke kryptografi for å garantere anonymitet. I stedet bruker de komplekse teknologier for å lage en annen type blokkjede. Dette er mulig ved at NavTech-serverne setter opp et nytt nettverk. Hvordan dette fungerer rent teknisk er rett og slett for vanskelig å forklare. Det eneste som er viktig å vite er at NAV Coin ennå ikke garanterer den eksakte anonymiteten den lover. Dette kan imidlertid endre seg i fremtiden.

ZenCash

ZenCash er et prosjekt som også er veldig likt Zcash. De bruker også SNARK-protokollen for å aktivere anonymitet. De har brukt det samme oppsettet som Zcash. Dette betyr at de har noen minimum RAM-krav for å sende en beskyttet transaksjon. For tiden må du ha minst 3,2 gigabyte RAM for å gjøre transaksjonene. Teamet prøver å skille seg ut ved å fokusere på å støtte forskjellige typer lommebøker. Dette vil gjøre det mulig å også sende andre kryptovalutaer ved hjelp av ZenCash. Selv om dette ikke fungerer veldig bra for øyeblikket, er det stor sannsynlighet for at de vil lykkes i fremtiden.

Verge

Det siste prosjektet du kan investere i hvis du ønsker å kjøpe anonyme kryptovaluta er Verge. Verge har tatt en annen tilnærming sammenlignet med andre for å bli privat og anonym. I motsetning til myntene ovenfor er dette et prosjekt som faktisk ikke bruker en spesiell teknikk for å sikre anonymitet for transaksjoner. De bruker bare Tor for å sikre transaksjonene. Tor bruker en spesiell type ruting for å etablere IP-adressen din i krypterte lag. Selv om du kan bruke Tor med hvilken som helst blokkjede, inkluderer dette som standard. Både Verge og Monero beskytter transaksjoner med Tor eller et alternativ sikkerhet.

Hvis alt går bra så har informasjonen i denne artikkelen gitt deg en bedre forståelse av hva anonyme kryptovalutaer er. På grunn av det høye sikkerhetsnivået er dette de ideelle myntene å bruke hvis du vil gjøre transaksjoner på en helt anonym måte. Vi viste deg også hvilke kryptovalutaer med høy grad av anonymitet som for øyeblikket er tilgjengelige. Hvis du ønsker å få hjelp når du invisterer i disse anonyme kryptovalutaene, har du flaks. På denne siden kan du finne mange flere artikler som kan hjelpe deg som en begynnende investor.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Om meg:

Da jeg var 16 år, kjøpte jeg i all hemmelighet mine første aksjer. Siden dette "stolte øyeblikket" har jeg nå administrert Aksjetrader.com i over 10 år. Målet mitt med siden er å utdanne folk om økonomisk frihet. Etter studiene i bedriftsøkonomi og psykologi bestemte jeg meg for å bruke all min tid på å utvikle denne nettsiden. Siden jeg elsker å reise, jobber jeg fra hele verden. Klikk her for å lese mer om Aksjetrader.com! Ikke nøl med å legge igjen en kommentar under denne artikkelen om det er noe du lurer på.

Legg inn en kommentar