Hvordan kan du kjøpe Morgan Stanley-aksjer?

Morgan Stanley er en velkjent amerikansk bank med en lang historie. En investering i Morgan Stanley-aksjer kan derfor slå godt ut: men hva bør du være oppmerksom på når du vil investere i Morgan Stanley-aksjer? I denne artikkelen vil vi diskutere den beste metoden for å investere i Morgan Stanley, og vi vil også vise deg den siste aksjekursen til selskapet.

Hvor kan jeg kjøpe eller investere i Morgan Stanley aksjer?

Faktum er at det er en smart bank som tilpasser seg godt til den siste utviklingen. For eksempel har selskapet gjort flere oppkjøp: Selskapet kjøpte e-Trade og Eaton Vance som de håper å oppnå bedre resultater med.

Aksjekursen til Morgan Stanley svinger konstant: Det kan derfor være smart å svare på dette ved å åpne posisjoner på både stigende og fallende kurser. Bankaksjer presterer ofte dårlig under en økonomisk krise og gir gode resultater i tider med velstand. Dette lar deg oppnå gode resultater med investeringer i Morgan Stanley ved å svare godt på den siste prisutviklingen.

Ønsker du å kjøpe eller investere i Morgan Stanley aksjer? Oversikten nedenfor viser deg en liste over de mest pålitelige og brukervennlige meglerne du kan bruke til å investere eller handle i Morgan Stanley aksjer.

MeglerKostnaderRegistrere
eToroMinimumsinnskudd er 50 USD/EURO.
Kapitalen din er under risiko.
AvatradeHandle aktivt Morgan-Stanley-aksjer til lav pris med en gratis demo!

Hva er aksjekursen på Morgan Stanley akkurat nå?

Er du nysgjerrig på aksjekursen til Morgan Stanley? Grafen nedenfor viser hvordan aksjen til Morgan Stanley har utviklet seg i løpet av den siste perioden. Du kan bruke knappene for å åpne en gratis konto og begynne å investere i dette selskapet.

Selskapsinformasjon om Morgan Stanley:

Nedenfor finner du de viktigste selskapsdetaljene til Morgan Stanley.

Analyse av Morgan Stanley:

Før du bestemmer deg for å kjøpe eller selge Morgan Stanley-aksjer, er det viktig å analysere aksjen først. Oversikten nedenfor viser hvordan Morgan Stanley-aksjen har utviklet seg den siste perioden.

Aksjekurser de siste 5 dagene:

I tabellen nedenfor kan du se aksjekursene til Morgan Stanley for de siste 5 dagene:

Hva vil aksjekursen til Morgan Stanley gjøre i 2024?

Er du nysgjerrig på hva analytikerne tror Morgan Stanley vil gjøre i 2024 og årene som kommer? Ved hjelp av data fra Alpha Vantage har vi kombinert analytikernes prognoser. Husk at dette tallet bare er en spådom om prisbevegelsene til Morgan Stanley, og at denne spådommen ikke trenger å gå i oppfyllelse. Gjør alltid din egen research!

Om selskapet Morgan Stanley

Den amerikanske banken Morgan Stanley, som har hovedkontor i New York City, New York, har tre hovedaktiviteter:

  • Avdelingen Institutional Securities er ansvarlig for handel med verdipapirer, råvarer og finansielle derivater for kunder og for sin konto. Det bringer også bedrifter til markedet, legger ut lån i markedet og gir råd til store selskaper om fusjoner.
  • Avdelingen Wealth Management sørger for kapitalforvaltning for velstående privatpersoner.
  • Avdelingen Investment Management driver med kapitalforvaltning. Dette gjøres med tradisjonelle investeringsfond, eiendomsinvesteringer og private equity-investeringer.

Historien til selskapet

I 1935 ble det forbudt å drive både som forretningsbank og privat bank samtidig. I det året ble forretningsbanken Morgan Stanley opprettet som en spin-off fra banken JPMorgan & Co. Etter en fusjon i 1997 av denne handelsbanken med Dean Witter Reynolds og Sears Roebucks kredittkortselskap Discover, var navnet på selskapet endret til Morgan Stanley Dean Witter Discover & Company. I 2001 ble navnet på selskapet endret igjen til Morgan Stanley.

Morgan Stanley havnet i økonomiske vanskeligheter i 2008, under finanskrisen. Disse problemene kunne ikke løses ved å redusere risikofylte investeringer. For å redde Morgan Stanley ble selskapet omgjort til et finansielt holdingselskap. Selskapet kunne nå låne penger fra den sentralbanken i USA. I tillegg kjøpte en stor japansk bank en eierandel på 21 % i selskapet. Banken i Japan betalte 21 milliarder dollar for dette.

I 2008 fikk Citigroup, en konkurrent til Morgan Stanley, økonomiske vanskeligheter. En andel på 51 % av Citigroups aksjer ble solgt til Morgan Stanley. Deretter fortsatte de to selskapene som Morgan Stanley Smith Barney. I 2020 bestemte City Group seg for å selge alle gjenværende aksjer til Morgan Stanley. Navnet på kapitalforvaltningsvirksomheten ble endret til Morgan Stanley Wealth Management.

Selskapet ble børsnotert

I 1942 ble selskapet notert på New York Stock Exchange.

Morgan Stanley fikk store bøter for prismanipulasjon

I desember 2019 kunngjorde sanksjonskomiteen til den franske regulatoren at handelsbanken Morgan Stanley hadde blitt bøtelagt 20 millioner euro for mistenkt prismanipulasjon.

16. juni 2015 skulle handelsbanken ha kjøpt mange statsobligasjonskontrakter på et kvarter. Disse kontraktene ble kjøpt med sikte på å kunstig heve prisen på belgiske og franske statsobligasjoner. Etter prisøkningen ble obligasjonene solgt aggressivt. En futureskontrakt ville også vært gjenstand for manipulasjon. Morgan Stanley kaller påstandene uberettigede og uforholdsmessige. Handelsbanken anket derfor forelegget.

Det er lurt å følge nøye med på denne typen nyheter når man vurderer en investering i Morgan Stanley-aksjer. Negative nyheter kan legge press på aksjekursen og gjøre det mindre attraktivt å kjøpe aksjer.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Om meg:

Da jeg var 16 år, kjøpte jeg i all hemmelighet mine første aksjer. Siden dette "stolte øyeblikket" har jeg nå administrert Aksjetrader.com i over 10 år. Målet mitt med siden er å utdanne folk om økonomisk frihet. Etter studiene i bedriftsøkonomi og psykologi bestemte jeg meg for å bruke all min tid på å utvikle denne nettsiden. Siden jeg elsker å reise, jobber jeg fra hele verden. Klikk her for å lese mer om Aksjetrader.com! Ikke nøl med å legge igjen en kommentar under denne artikkelen om det er noe du lurer på.

Legg inn en kommentar