Hvordan kan du kjøpe Spotify-aksjer?

Børsnoteringen av Spotify blir av mange sett på som den viktigste børsnoteringen i 2018. Det kan derfor være veldig interessant å investere i Spotify. I denne artikkelen kan du lese direkte hvordan du investerer i Spotify. Vi ser også på hvorfor Spotify kan være en interessant investering. Til slutt ser vi på historien bak selskapet.

Investering i Spotify: 2 metoder

Du kan investere i Spotify på to måter: Du kan velge å spekulere på Spotify-aksjen på kort sikt, eller du kan velge å kjøpe Spotify-aksjen på lang sikt.

Hvor kan jeg kjøpe eller investere i Spotify aksjer?

Hvis du også ønsker å investere i Spotify på lang sikt, kan du bestemme deg for å kjøpe aksjer. Når du kjøper aksjer nyter du godt av utbytte og kan beholde aksjene over lengre tid. Tidligere har det allerede vist seg at teknologiselskaper kan stige betraktelig i verdi: tenk på Facebook eller Netflix, for eksempel.

Vi snakker om handel når du vil tjene på kurssvingninger i Spotify-aksjen, spesielt på kort sikt. Ved å handle kan du dra nytte av både fallende og stigende priser ved å reagere på alle markedsbevegelser.

Ønsker du å kjøpe eller investere i Spotify aksjer? Oversikten nedenfor viser deg en liste over de mest pålitelige og brukervennlige meglerne du kan bruke til å investere eller handle i Spotify aksjer.

MeglerKostnaderRegistrere
eToroMinimumsinnskudd er 50 USD/EURO.
Kapitalen din er under risiko.
AvatradeHandle aktivt Spotify-aksjer til lav pris med en gratis demo!

Hva er aksjekursen på Spotify akkurat nå?

Er du nysgjerrig på aksjekursen til Spotify? Grafen nedenfor viser hvordan aksjen til Spotify har utviklet seg i løpet av den siste perioden. Du kan bruke knappene for å åpne en gratis konto og begynne å investere i dette selskapet.

Selskapsinformasjon om Spotify:

Nedenfor finner du de viktigste selskapsdetaljene til Spotify.

Analyse av Spotify:

Før du bestemmer deg for å kjøpe eller selge Spotify-aksjer, er det viktig å analysere aksjen først. Oversikten nedenfor viser hvordan Spotify-aksjen har utviklet seg den siste perioden.

Aksjepriser for Spotify de siste 5 dagene

I tabellen nedenfor kan du se aksjekursen til Spotify de siste 5 dagene:

Hvordan vil Spotify  prestere i 2024?

Er du nysgjerrig på hva analytikere mener Spotify  vil gjøre i 2024 og de følgende årene? Vi har kombinert prediksjonene til analytikere ved å bruke data fra Alpha Vantage. Husk at dette tallet bare er en forutsigelse om prisbevegelsen til Spotify , og det kan hende det ikke blir realitet.

Er det lurt å investere i Spotify-aksjer?

En investering i Spotify-aksjer kan sikkert slå godt ut: selv under korona-pandemien i 2020 hadde Spotify ingen problemer. Dette er fordi det meste av Spotifys inntekter kommer fra brukere med en premium konto. Resultatene er selvsagt noe mindre rosenrøde på kort sikt på grunn av skuffende annonseinntekter. Spotify har imidlertid en positiv kontantposisjon og ingen gjeld, noe som beskytter selskapet mot vanskeligheter.

Spotify har bygget opp en sterk posisjon i musikk strømmemarkedet. Antall brukere vokser fortsatt sterkt og fordi selskapet er så stort, kan ikke artister boikotte applikasjonen lenger. Det er likevel viktig å holde øye med situasjonen, da mange artister og plateselskaper ikke er fornøyd med antall betalinger de får fra Spotify. Når artister plutselig boikotter søknaden som gruppe, kan det være en stor risiko for søknaden.

Sterk vekst

En god trend for Spotify er at flere og flere mennesker verden over har tilgang til (mobilt) internett. Dette øker Spotifys potensielle målgruppe på daglig basis. Selvsagt må selskapet fortsatt være attraktivt i forhold til konkurrentene. Når folk bytter til en annen plattform, kan Spotify selvfølgelig raskt avta. Det er derfor viktig å følge nøye med på situasjonen dersom du ønsker å kjøpe Spotify-aksjer.

Podcaster

Spotify prøver å ligge i forkant av konkurrentene ved å tilby unike opplevelser. Det må de, da konkurransen er mye mindre avhengig av streaming av musikk. Nylig har de for eksempel overtatt The Ringer, som er et podcast- og medieselskap. Spotify satser derfor i økende grad på å tilby kvalitets podcaster som kan tiltrekke seg enda flere brukere.

Å kjøpe Spotify-aksjer kan fortsatt være veldig interessant, spesielt nå som folk bruker mer og mer tid på internett.

Kort sagt: hva er Spotify?

Spotify er et kjent svensk selskap grunnlagt i 2006. Nesten alle kjenner selskapet nå for tiden. På verdensbasis bruker mange millioner mennesker tjenesten til å streame musikk. Selskapet har tatt i bruk en smart strategi for å rekruttere mange brukere.

Hos Spotify kan du velge mellom to kontotyper. Alle kan i utgangspunktet bruke Spotify. Du opplever de nødvendige ulempene: tenk på reklameavbrudd, ikke å kunne hoppe over sanger i en spilleliste og en lavere strømmekvalitet.

Spotify har også muligheten til å bytte til en premium konto. Prisen på premium kontoen er omtrent 119kr. For disse pengene vil du oppleve bedre lydkvalitet og låtene vil ikke bli avbrutt av irriterende reklame.

Investerer i Spotify

Hva gjør Spotify til en interessant investering?

Streaming er helt klart fremtiden. Med fremveksten av Internett økte ulovlige nedlastinger, noe som selvfølgelig var dårlige nyheter for musikkbransjen. Spotify tilbyr et trygt og enkelt system for dette som musikkbransjen også kan tjene på. Spotify betaler ut 70 % av inntektene til artistene.

Spotifys suksess har blitt klart bevist: tjenesten har over 144 millioner streaming premium musikkelskere. Dette tallet vokser fortsatt, noe som kan gjøre Spotify til en veldig interessant investering. Likevel innebærer en investering i Spotify også nødvendig risiko.

Hva er risikoen ved å investere i Spotify?

Til tross for den store suksessen til Spotify, er tjenesten fortsatt taps givende. Omsetningen har imidlertid økt betydelig de siste årene. Likevel har denne enorme veksten ennå ikke ført til overskudd: Spotify er derfor det klassiske eksemplet på en vekstaksje. Når du begynner å investere i Spotify er det derfor viktig å vurdere om du tror at selskapet noen gang vil gå med overskudd. Mangelen på overskudd er imidlertid ikke en katastrofe: De fleste teknologiselskaper starter tross alt med et sterkt tap.

En annen mulig fare er økende konkurranse. Store aktører som Google og Microsoft prøvde (med begrenset suksess, forresten) å tiltrekke brukere til deres musikktjenester. Den største konkurrenten for øyeblikket er Apple Music. En stor fare for denne konkurrenten er det faktum at Apple kan selvfølgelig pumpe store mengder penger inn i denne tjenesten.

Likevel har Spotify fortsatt et stort forsprang på de andre konkurrentene. Apple Music må nøye seg med 30 millioner betalende brukere sammenlignet med Spotifys 70 millioner betalende brukere.

Spotify-programvare

Spotify programvare

Invester i Spotify-tips

Før du begynner å investere i Spotify er det viktig å lese gjennom følgende tips:

  • Kjøp Spotify-aksjer bare når du forventer en stigende pris.
  • Bestem aksjekursen du kjøper aksjen til og aksjekursen du selger aksjen til på forhånd.
  • Du kan åpne en Short posisjon hos en nettmegler når du forventer en fallende pris.
  • Følg nøye med på nyhetene når du investerer i Spotify.
  • Spre risikoen din: Ikke invester alle pengene dine i Spotify!

Utstillingsåpning Spotify

Børsnoteringen av Spotify fant sted 3. april 2018 gjennom en spesiell direkte notering. Ved børsnotering arrangerer en såkalt underwriter børsnoteringen. Selv om hele børsnotering prosessen da er faglig veiledet, koster det mellom to og åtte prosent i provisjon.

Dette er sannsynligvis grunnen til at Spotify valgte en direkte notering. I en direkte notering selger selskapet aksjene direkte til publikum uten hjelp fra mellommenn. Det vil da ikke bli utstedt nye aksjer. Selvfølgelig har dette også sine risikoer: for eksempel er det ingen forfremmelse og aksjekursen er ikke bestemt profesjonelt.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Om meg:

Da jeg var 16 år, kjøpte jeg i all hemmelighet mine første aksjer. Siden dette "stolte øyeblikket" har jeg nå administrert Aksjetrader.com i over 10 år. Målet mitt med siden er å utdanne folk om økonomisk frihet. Etter studiene i bedriftsøkonomi og psykologi bestemte jeg meg for å bruke all min tid på å utvikle denne nettsiden. Siden jeg elsker å reise, jobber jeg fra hele verden. Klikk her for å lese mer om Aksjetrader.com! Ikke nøl med å legge igjen en kommentar under denne artikkelen om det er noe du lurer på.

Legg inn en kommentar