Hvordan kan du kjøpe Subway-aksjer?

Den amerikanske multinasjonale hurtigmatkjeden Subway selger hovedsakelig smørbrød. Men selskapet skiller seg fra andre sandwich butikker ved å la kundene lage sine egne smørbrød. Det er et vellykket selskap med mer enn 45 000 filialer over hele verden. Disse filialene drives av franchisetakere. Ønsker du investere i Subway-aksjer? I denne artikkelen ser vi på om det er mulig å kjøpe Subway-aksjer.

Hvordan kan du investere i Subway?

Det er foreløpig ikke mulig å investere i Subway. Dette er fordi selskapet er et privat selskap. Hvis selskapet noen gang blir offentlig, vil vi gi deg beskjed direkte. Imidlertid kan du velge å investere i konkurrentene som McDonald’s eller Burger King.

Ønsker du lære om hvordan man kjøpe aksjer? I vår artikkel om kjøp av aksjer lærer du hvordan du gjør dette:

Historien om Subway

Fred DeLuca ønsket å starte en smørbrød butikk i 1965 i en alder av sytten år. Med butikken sin vil han gjerne finansiere medisinstudiet. Han ba Pete Buck, en venn av familien, om å låne ham penger. Buck foreslo DeLuca å åpne en ubåt-sandwich butikk.

En ubåt smørbrød er et hjemmebakt stort stykke baguette som kunden kan designe etter egen smak ved å bruke ingredienser etter eget valg. Buck bestemte seg for å investere tusen dollar i smørbrød butikken. Kort tid etter ble den første sandwich butikken åpnet i Bridgeport, Connecticut. Navnet på butikken var Pete’s Super Submarines.

Subway konseptet, som fylte et stykke med baguette med ingredienser valgt av kundene, viste seg å være en suksess. Antall smørbrød butikker vokste jevnt og trutt. I 1974 bestemte DeLuca seg for å jobbe med franchise metoden, noe som akselererte veksten. I 1978 var det hundre butikker, og i 1988 ble den 1000. Subway butikken åpnet.

kjøp Subway aksjer

Pete’s Super Submarines blir Subway

DeLuca brukte radio kampanjer for å promotere selskapet sitt. Det fikk ikke mange nye kunder. Han oppdaget at Peters Super Submarines hørtes ut som Pizza Marine for mange lyttere. Derfor bestemte han seg for å endre navnet på selskapet til Pete’s Subway. I 1968 ble navnet på selskapet Subway.

Utsalgssteder i mange land

Utsalgssteder ble også åpnet utenfor Nord-Amerika. Subway sin første utenlandske filial ble åpnet i Bahrain i 1984.

Subway har nå mer enn 43 000 utsalgssteder i mer enn 111 land. Som et resultat har selskapet flere filialer enn fastfood giganten McDonald’s. For forbrukere som leter etter rimelig mat, er Subways ferske smørbrød et sunt alternativ til McDonalds burgere og pommes frites.

Produktene som selges av Subway

Subway selger ikke bare smørbrød. Selskapet selger også wraps, salat, kjeks, smultringer, kaker og engelske muffins. Pizza har også solgt i amerikanske filialer siden 2006.

Det mest solgte produktet er BMT. Ingrediensene i den populære italienske BMT er skinke, salami og pepperoni. Bokstavene BMT pleide å være Brooklyn Manhattan Transit. Nå står bokstavene BMT for Bigger, Meatier, Tastier. Det mest populære produktet er større, mer kjøttfullt og har bedre smak.

Mishandlede kyllinger på Subway

I slutten av 2019 startet tjue dyreorganisasjoner fra hele verden en kampanje mot Subway. De vil at hurtigmatkjeden skal slutte å bruke mishandlede kyllinger. Ifølge dyrevernorganisasjonene lever og dør kyllingene på menyen i dette selskapet på en uutholdelig måte. Gjennom sine handlinger på forskjellige steder ønsker de at selskapet skal oppnå de høyest mulige standardene for kylling velferd.

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Om meg:

Da jeg var 16 år, kjøpte jeg i all hemmelighet mine første aksjer. Siden dette "stolte øyeblikket" har jeg nå administrert Aksjetrader.com i over 10 år. Målet mitt med siden er å utdanne folk om økonomisk frihet. Etter studiene i bedriftsøkonomi og psykologi bestemte jeg meg for å bruke all min tid på å utvikle denne nettsiden. Siden jeg elsker å reise, jobber jeg fra hele verden. Klikk her for å lese mer om Aksjetrader.com! Ikke nøl med å legge igjen en kommentar under denne artikkelen om det er noe du lurer på.

Legg inn en kommentar