Hvordan kan du kjøpe BP-aksjer?

BP er et stort oljeselskap. De ble beryktet på grunn av et stort oljeutslipp, men situasjonen ser ut til å være under kontroll igjen. Er du interessert i å investere i BP? På denne siden kan du direkte finne den beste metoden for å kjøpe BP-aksjer! Du kan også finne den siste aksjekursen til BP på denne siden.

Hvor kan jeg kjøpe eller investere i BP aksjer?

Du kan velge å handle aktivt i BP-aksjer. Ved å handle aktivt kan du svare perfekt på den siste utviklingen. Katastrofen der mye olje lekket ut i havet har satt aksjekursen under betydelig press tidligere. Du kan da dra nytte av dette ved å åpne en shortposisjon på aksjen. Du oppnår da et positivt resultat når aksjekursen faller.

Ønsker du å kjøpe eller investere i BP aksjer? Oversikten nedenfor viser deg en liste over de mest pålitelige og brukervennlige meglerne du kan bruke til å investere eller handle i BP aksjer.

MeglerKostnaderRegistrere
eToroMinimumsinnskudd er 50 USD/EURO.
Kapitalen din er under risiko.
AvatradeHandle aktivt BP til lav pris med en gratis demo!

Hva er BPs nåværende aksjekurs?

Ønsker du å vite hva siste BP-aksjekurs er? I diagrammet nedenfor kan du be om CFD-prisen på BP-aksjen. Du kan også åpne en posisjon direkte ved å bruke knappene nedenfor.

Selskapsinformasjon om BP:

Nedenfor finner du de viktigste selskapsdetaljene til BP.

Analyse av BP:

Før du bestemmer deg for å kjøpe eller selge BP-aksjer, er det viktig å analysere aksjen først. Oversikten nedenfor viser hvordan BP-aksjen har utviklet seg den siste perioden.

Aksjekurser de siste 5 dagene:

I tabellen nedenfor kan du se aksjekursene til BP for de siste 5 dagene:

Hva vil aksjekursen til BP gjøre i 2024?

Er du nysgjerrig på hva analytikerne tror BP vil gjøre i 2024 og årene som kommer? Ved hjelp av data fra Alpha Vantage har vi kombinert analytikernes prognoser. Husk at dette tallet bare er en spådom om prisbevegelsene til BP, og at denne spådommen ikke trenger å gå i oppfyllelse. Gjør alltid din egen research!

Er det lurt å investere i BP?

At resultatene til et selskap som BP er svært avhengig av det sosioøkonomiske klimaet var tydelig i 2020. Priskrigen mellom Saudi-Arabia og Russland fikk oljeprisen til å kollapse og samtidig korona pandemien førte til at den samlede etterspørselen etter olje falt. Til tross for denne typen tilbakeslag klarte BP å overleve og utnyttet til og med denne utviklingen til å utarbeide en ny strategi.

Selskapet har satt opp en ny strategi for å transformere seg til et hybrid energiselskap, redusere investeringene i olje og gass og samtidig øke investeringene i fornybar energi. Bærekraft er selvfølgelig et hett tema, og også investorer finner dette stadig viktigere: Hvis BP tar dette på alvor, kan det absolutt øke aksjekursen.

Så langt ser det absolutt ut som om BP tar bærekraft på alvor. Selskapet har inngått ulike samarbeid som bidrar til å gjøre virksomheten mer bærekraftig. For eksempel har selskapet sammen med Shell og Total besluttet å sette opp infrastruktur for transport og lagring av karbondioksid i Nordsjøen. Selskapet samarbeider også med Equinor om å sette opp vindturbiner og å sette opp et hydrogen produksjonsanlegg med Oersted på.

Det er tydelig at BP fortsatt prøver ut hvilke teknikker som fungerer best. Dersom investeringene slår godt ut, kan dette løfte aksjekursen. Dessuten betaler selskapet fortsatt en attraktiv utbytte, så å kjøpe BP-aksjer kan absolutt være interessant. Det er imidlertid viktig å huske at olje blir mindre og mindre viktig; det kommer en tid da BP virkelig trenger å gjøre en klar snuoperasjon.

Veikart for kjøp av BP-aksjer

For å kjøpe BP-aksjer trenger du bare å gå gjennom noen få enkle trinn. Først må du åpne en konto hos en megler. En megler er en part som gjør det mulig å kjøpe og selge aksjer. Nå for tiden kan du velge å prøve mulighetene med en demo eller å investere direkte med en sum penger.

Da må du velge et godt øyeblikk for å kjøpe aksjer. Du kan kjøpe aksjene direkte, eller du kan velge å legge inn en bestilling. Med en ordre åpner du først en posisjon når prisen når en viss verdi. Det kan være lurt å gå inn på ulike tidspunkt. I praksis er det svært vanskelig å avgjøre om prisen er høy eller lav.

Når du først har inntatt en posisjon, er du ikke ferdig: du må også definere en exit-strategi. Investerer du i BP for å bygge opp en inntekt fra utbytte? Da kan du kanskje holde på aksjen i flere tiår. Handler du aktivt i BP-aksjer? Da er det viktig å gjennomføre en analyse og finne ut når det er lurt å selge aksjene igjen.

Strategi for kjøp av BP-aksjer

Før du kjøper BP-aksjer er det viktig å bruke en god investeringsstrategi. For dette må du undersøke om aksjen for øyeblikket er verdt å kjøpe.

Det er lurt å analysere oljeprisen først. Et selskap som BP oppnår mye bedre resultater når oljeprisen er høy. Tror du oljeprisen vil stige i fremtiden? Da kan en investering i BP være ekstra attraktiv.

Ønsker du å kjøpe aksjer på lang sikt er det viktig å sjekke finans publikasjonene nøye. Her finner du også BPs utbytteplan. Selskaper betaler jevnlig ut utbytte, og du kan dra nytte av dette som investor.

Når du investerer i aksjen kan du utføre ulike analyser. Avhengig av strategien din, anbefaler vi en av disse analysene:

BP som en investering for utbytte inntekt

BP kan være en god investering for folk på jakt etter aksjer som gir utbytte inntekt. Selv under korona krisen ga det nettoutbytte. Ved kursen i skrivende stund er utbytteavkastningen rundt 6 %. De har redusert utbytte avkastningen, men sjansen er stor for at den øker igjen i bedre tider.

Selskapet har også som mål å være helt CO2-nøytrale innen 2050. Disse investeringene i en mer bærekraftig fremtid er viktige. Mange analytikere tror at oljeindustrien snart er over. På kort sikt blir ikke dette så ille som forventet, men nå som klimaet blir en sentral sak, blir oljen mindre og mindre viktig.

investering i BP

De største konkurrentene

BP er et av de største statlige uavhengige oljeselskapene. De andre oljeselskapene på denne listen er Chevron, Total, ExxonMobil, Shell og ConocoPhillips. Det er lurt å holde øye med disse konkurrentene, både i gode og dårlige tider.

Undersøk hvordan ulike selskaper presterer. På den måten kan du avgjøre om BP er det mest attraktive valget som investering.

En steg-for-steg plan for kjøp av BP-aksjer

Du trenger bare å gå gjennom noen få enkle trinn for å kjøpe BP-aksjer. Først må du åpne en konto hos en nettmegler. En nettmegler er en part som gjør det mulig å kjøpe og selge aksjer. Nå for tiden kan du velge å prøve mulighetene med en demo eller å investere direkte med en liten sum penger.

Du må da velge et inngangspunkt. Du kan kjøpe aksjene direkte, eller du kan velge å legge inn en ordre. Med en ordre åpner du en posisjon når prisen når en viss verdi. Det kan være lurt å trå til på ulike tidspunkt. I praksis er det svært vanskelig å avgjøre om prisen er på en bunn eller topp.

Når du først har tatt en posisjon, er du ikke ferdig ennå. Du må også etablere en exit-strategi. Investerer du i BP for å bygge utbytteinntekter? Da kan du kanskje holde aksjen i flere tiår. Handler du aktivt i BP-aksjer? Da er det viktig å gjøre en analyse og finne ut når det er lurt å selge aksjene igjen.

kjøp BP-aksjer

Hva gjør BP?

BP er et stort oljeselskap. Tidligere het selskapet British Petroleum eller Amoco. Hovedkvarteret til selskapet finner du i London. BP er aktiv i omtrent 70 land. Oljeselskapet produserer millioner av fat olje per dag.

I 2017 var BPs andel 20 % av den totale amerikanske petroleumsproduksjonen. BP sto også for omtrent 30 % av produksjonen til det russiske statlige oljeselskapet Rosneft i 2017. BP behandler mye av petroleumen i sine raffinerier. Disse raffineriene kan behandle 1,9 millioner fat råolje hver dag.

Oljeselskapet er aktivt på ulike områder. BP er aktiv innen forskning og produksjon av elektrisitet, gass, og de resirkulerer også produkter.

Hold øye med konkurrentene

Før du investerer i BP-aksjer, er det lurt å følge nøye med på konkurrentene. BPs største og mest kjente konkurrent er nederlenderen Royal Dutch Shell. Andre større konkurrenter er amerikanske ExxonMobil og franskmennene Totalt.

Det er alltid smart å sjekke hvordan de andre selskapene ligger an økonomisk. På den måten kan du analysere om en investering i en konkurrents andel kan være mer attraktiv. Det er også viktig å undersøke om BP fortsatt kan konkurrere.

Prisen på olje

En aksje som BP korrelerer alltid sterkt med oljeprisen. Forholdet er ikke helt én til én: Hvis oljeprisen stiger, men selskapet ikke fungerer som det skal, kan prisen på en BP-aksje likevel falle.

Likevel lever BP av olje. Når oljeprisen går bra, kan BPs lønnsomhet øke ytterligere. Vurderer du en investering i BP? Da er det lurt å også se på selskapets fremtidsvisjon.

Du kan også velge å investere direkte i olje som råvare. I denne artikkelen, skal vi diskutere hvordan du kan investere i olje lønnsomt.

BPs filialer i Nederland

BP er også aktiv i Nederland. BP har vært 100 % eier av BP Rotterdam oljeraffineri siden 2007. som er lokalisert ved Europoort. Selskapet har også en filial i Pernis. Oljeraffineriet PB i Rotterdam kan behandle 400 000 fat petroleum hver dag. BP selger også sine produkter i Nederland. Det er rundt 300 BP-fyllestasjoner i Nederland. BP har en markedsandel på 14 % i Nederland.

BP og energiovergangen

Klimaendringer er en av de viktigste sakene per dags dato. Verden trenger mer energi for å opprettholde sin raske vekst. Samtidig er det krav om færre utslipp. CO2-utslippene må reduseres i fremtiden. Bare fokus på fornybar energi er ikke nok. Verdensomspennende utslipp bør også reduseres. BP prøver derfor å forbedre produktene sine.

BP-kunder kan redusere utslippene sine takket være disse forbedrede produktene. Dessuten reduserer BP utslippene fra raffineriet. De undersøker om det er mulig å koble ut restvarmen fra raffineriet i Rotterdam. Bedrifter og husholdninger i regionen kan da bruke denne restvarmen. BP er også aktiv innen fornybar energi. For eksempel utvikler og realiserer BP i Nederland solcelleparker.

Selv om oljeselskapene blir mindre populære på grunn av økt fokus på klimaendringer, er vi fortsatt veldig avhengige av svart gull. Tror du det fortsatt er en fremtid for et selskap som BP? Da kan du vurdere å investere i BP ved å kjøpe aksjene.

Et selskap med en lys fremtid

I 2010 var det eneksplosjon og oljeutslipp som involverer oljeplattformen Deep Water Horizon. Denne hendelsen skadet BPs rykte. I årevis må BP betale erstatning. Utbetalingen av krav og bøter går ned hvert år. BP har også gjennomført kostnadsbesparelser.

Som investor kan du dra nytte av en lignende krise ved å reagere intelligent på den. Når en katastrofe inntreffer, vil aksjekursen ofte falle kraftig. Du kan deretter åpne en short posisjon. Når du åpner en short posisjon, tjener du penger når prisen på en aksje faller.

En annen strategi du kan bruke er å se etter et nytt, attraktivt øyeblikk å kjøpe. Ved panikk reagerer ofte markedene for sterkt. Du kan bruke et slikt øyeblikk til å kjøpe en aksje som BP til en fin rabatt.

BP-eksplosjon

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Om meg:

Da jeg var 16 år, kjøpte jeg i all hemmelighet mine første aksjer. Siden dette "stolte øyeblikket" har jeg nå administrert Aksjetrader.com i over 10 år. Målet mitt med siden er å utdanne folk om økonomisk frihet. Etter studiene i bedriftsøkonomi og psykologi bestemte jeg meg for å bruke all min tid på å utvikle denne nettsiden. Siden jeg elsker å reise, jobber jeg fra hele verden. Klikk her for å lese mer om Aksjetrader.com! Ikke nøl med å legge igjen en kommentar under denne artikkelen om det er noe du lurer på.

Legg inn en kommentar