Nettmeglere

I denne informative delen kan du lese om nettbaserte meglere. Før du åpner en demo-konto hos en nettmegler, vil det være lurt å sjekke hvilken nettmegler som passer best til din personlige situasjon. I vår oversikt over de beste nettmeglerne har vi sammenlignet de ulike aktørene slik at du kan enkelt velge en megler som passer dine behov!

Tips: Ta en titt på disse artiklene

Er Plus500 en svindel?
Er Plus 500 pålitelig?
Betal ut plus500 og ta ut penger
Et besøk på kontoret til Plus500
Hedging: hva er hedging og hvordan kan du gjøre det selv?
Invester trygt hos en utenlandsk nettmegler
eToro-opplæring: hvordan kan du investere med eToro?
eToro-pålitelighet: Er eToro svindel?
eToro -avgifter: hvor mye koster det å investere med eToro?
Plus500 anmeldelse: er dette en god megler?
DEGIRO anmeldelse: mine erfaringer med denne megleren
Hvordan velge en god megler?
Registrer deg på Plus500
Plus500 opplæring: hvordan du kan trade med Plus500?
eToro-anmeldelse: Fordeler og ulemper ved denne nettmegleren
Sammenlign meglere: Hvilken megler er best?
Plus500 Guide: Hvordan trade med Plus500?

Er Plus500 en svindel?

Mange lurer på om Plus500 er en svindel. I denne artikkelen undersøker vi om Plus500 er svindel eller ikke. Vi svarer også på om programvaren til Plus500 100% legitim eller ikke.

Tips: test Plus500 med en demo

Er du usikker på om Plus500 er bra? Da kan det være lurt å først bli kjent med nettmegleren ved å åpne en gratis demo. Knappen nedenfor lar deg åpne en gratis demokonto på Plus500:

Er Plus500 en svindel?

Vi har undersøkt Plus500, og det vi har kommet fram til er at det definitivt ikke er svindel. Plus500 er en CFD-megler som åpner mer enn 35 millioner posisjoner i året på vegne av sine kunder. Når du setter inn penger med Plus500, er pengene dine med Plus500. Vi fant følgende i vår studie:

 • Plus500 har eksistert siden 2008 og har en enestående merittliste.
 • Plus500 hadde over 200 000 aktive kunder i 2019.
 • Selskapet er notert på London-børsen og gir overskudd til sine investorer hvert år.
 • Selskapet opererer i mer enn 30 land.

På internett fant vi mange positive anmeldelser, men også de vanlige negative vurderingene. Noen kaller Plus500 for svindel, selv om dette er grunnløse påstander. Dette er ofte fordi folk har mistet pengene sine ved å investere feil. De føler seg da lurt og klandrer nettmegleren.

Det er derfor viktig å huske at investering med Plus500 ikke er et spill. Når du handler med Plus500, kan du miste hele innskuddet. Det er viktig å bare investere med penger som du har råd til å tape.

Plus500 svindel eller legitim

Er Plus500 ekte?

Plus500 er et legitimt selskap som har vært i drift siden 2008. For å undersøke selskapet ytterligere, besøkte vi til og med kontoret deres. De deler et fint kontorbygg med Microsoft. Alle ansatte spiser is gratis, og de har til og med et eget treningsstudio i bygningen. vi kunne snakke med mange av de ansatte, og de indikerte alle at de virkelig liker å jobbe for selskapet.

Kjennetegn ved en pålitelig megler

Når du investerer penger med en nettmegler er det logisk å bekymre seg for pålitelighet. Noen kan bare sette opp et falskt nettsted med et formål å lure folk. Derfor er det lurt å være oppmerksom på noen egenskaper som viser påliteligheten til nettstedet når du velger en megler på nettet.

Plus500 er regulert av Financial Conduct Authority. Dette er et uavhengig organ som nøye overvåker oppførselen til finansinstitusjoner i Europa. Registreringen deres hos FCA er en god indikasjon på at de ikke er et svindel firma.

En ekstra egenskap som demonstrerer pålitelighet for Plus500 er det faktum at selskapet er notert på børsen. Fordi Plus500 aksjer er tilgjengelig på London Stock Exchange, må selskapet være åpen om sin praksis. Som et børsnotert selskap må det også overholde en rekke lovkrav.

Plus500-office

Enkelte påstår at penger ikke er utbetalt av Plus500

Når du søker på internett etter Plus500-svindel, støter du på noen som hevder at pengene deres ikke er betalt. Plus500 rapporterer imidlertid at disse menneskene har misbrukt forholdene til megleren. For eksempel har de opprettet flere kontoer eller har opprettet en konto med falske data. Hvis dette kommer frem, lukker Plus500 kontoen til disse menneskene.

Det er også noen som hevder at handel med CFD ikke ville skje på en rettferdig måte på Plus500. Dette skyldes hovedsakelig uvitende mennesker som ikke forstår denne måten å investere på. Tross alt er handel med CFD ikke det samme som å investere i aksjer. På vår nettside kan du lese mer informasjon om hvordan man investerer i CFD-er med Plus500.

Er pengene dine beskyttet med Plus500?

Når du setter inn penger på Plus500, blir de håndtert varsomt. Kundenes penger vil bli lagret på en egen konto, og selskapet vil ikke investere med disse pengene. Når du setter inn penger på Plus500, kan du være sikker på at det ikke skjer noen rare ting med pengene dine.

Vil du vite hvordan uttak av penger på Plus500 fungerer? Lese denne artikkelen!

Hvorfor vi anbefaler Plus500

Når du er kjent med risikoen og måten du investerer i CFD-er, er Plus500 en utmerket megler. Vi kan anbefale Plus500 til alle.

Med Plus500 får du følgende fordeler:

Kort oppsummert er Plus500 er ikke en svindel: ifølge vår test er denne megleren 100% legitim. Plus500 er en pålitelig megler som tilbyr CFD-handel mot lave gebyrer. Ønsker du prøve å handle med plus500 uten risiko? Trykk på knappen nedenfor for å åpne en gratis demokonto med Plus500:

Er Plus 500 pålitelig?

Mange lurer på om Plus500 er en pålitelig nettmegler. Jeg har handlet i over et år med Plus500, og på den tiden har jeg ikke hatt noen problemer. I denne artikkelen diskuterer vi påliteligheten til denne megleren, slik at du kan bestemme om du skal ta steget og begynne å handle med dem.

Plus500 pålitelighetskontroll

 • Plus500 er notert på London børsen.
 • Prøve handel med Plus500 risikofritt med en demo
 • Plus500CY Ltd reguleres av CySEC (#250/14)
 • Plus500CY Ltd har ingen eksponering mot selskaps- eller statsgjeld

Plus500 er 100% pålitelig, ifølge vår forskning. Ønsker du prøve mulighetene gratis med en demo? Bruk knappen nedenfor for å åpne en demokonto umiddelbart:

Plus500 programvarepålitelighet

Mange mennesker er negative til Plus500 fordi de ikke forstår programvaren ordentlig

Hva er Plus500?

Plus500 er en nettmegler der du kan handle med CFD -aksjer, råvarer og Valuta. Med Plus500 handler du med den innovative WebTraderen. Ved å bruke ordrer kan du i stor grad automatisere handelsaktivitetene dine.

Du kan handle med Plus500 med bare 1000 kr. I tillegg kan du prøve investerings mulighetene risikofritt med en ubegrenset demo på 500 000 kr. Ved å bruke demoen kan du selv teste om Plus500 er en pålitelig megler.

Er påliteligheten til Plus500 garantert?

Plus500 er en profesjonell nettmegler. Du kan finne ut om en megler er pålitelig ved å sjekke om den er registrert hos en regulerings institusjon. Plus500 er regulert av Financial Conduct Authority. Financial Conduct Authority er den offisielle regulerings institusjonen i England, og det sikrer at meglere håndterer kundenes penger trygt. Plus500UK har segregerte kontoer, slik at du kan være trygg på at pengene dine er sikre.

Negative opplevelser?

Hvis du ser på anmeldelser av nettmeglere, vil du vanligvis finne noen negative opplevelser. Noen av disse «opplevelsene» er lagt ut av konkurrenter. Når en megler ønsker å beseire konkurransen, vil de noen ganger handle uetisk for å prøve å fjerne konkurrentene. Flertallet av de negative anmeldelsene som finnes på internett er fra investorer som har tapt penger på sine investeringer.

Mange mennesker forstår ikke risikoen ved handel og går all-in med en gang. Når de mister pengene sine, blir de frustrerte, og denne frustrasjonen resulterer vanligvis i at de tar den frustrasjonene å lager en negativ anmeldelse på Plus500. Hvis du er ute etter objektive anmeldelser, må du sjekke profesjonelle nettsteder.

negativ anmeldelse av Plus500

Hvordan tjener Plus500 penger?

Mange synes det er mistenkelig at Plus500 tilbyr en gratis demo til kundene. Dette er imidlertid ikke overraskende: Når du kan prøve mulighetene gratis, er det mye mer sannsynlig at du blir kunde.

Plus500 belaster ikke alltid kurtasje. Dette er fordi de tjener penger på spreads. På hver transaksjon er det en forskjell mellom kjøps- og salgspris på en CFD. Ved å belaste en liten spread kan de tjene noen få cent på hver handel med CFD-aksjer.

Hvor ligger Plus500?

Hovedkvarteret til Plus500 finnes i Haifa, en vakker kystby i Israel. Selskapet har vokst betraktelig og har kontorer i London og Sydney.

Det er også hyggelig å vite at du kan investere i Plus500-aksjer selv. De siste årene har aksjene fungert godt. Selskapet har oppnådd lønnsomme resultater frem til 2020.

Når du begynner å handle på Plus500, starter du handels aktivitetene dine i et solid og pålitelig selskap.

Er pengene dine trygge på Plus500?

Alle Plus500CY klientmidler holdes på en adskilt klientbankkonto i samsvar med Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC) regler for klientmidler. For mer informasjon kan du besøke nettstedet til plus500.

Plus500UK er til og med koblet til det såkalte Financial Services Compensation Scheme eller FSCS. I tilfelle en finansinstitusjon går konkurs, vil de kompensere investorer opp til 85 000 britiske pund.

reliability

Plus500_safety_money

Plus500 er pålitelig

Plus500 er en pålitelig nettmegler, og Financial Conduct Authority sørger for at den forblir slik. Jeg har handlet med Plus500 en stund, og de betaler ut alltid pengene innen få dager. Siden det alltid holder kundenes penger på en egen konto, kan du være trygg på at pengene dine er trygge. Bortsett fra det kan du prøve Plus500 helt risikofritt ved å registrere deg for en gratis demokonto.

Det er viktig at du finner ut hvilken megler du føler deg komfortabel med. Du kan se på vår oversikt over de beste meglerne og åpne demo-kontoer med flere leverandører. På denne måten kan du prøve dem helt uten risiko!

Betal ut plus500 og ta ut penger

På Plus500 kan du enkelt be om utbetaling. I denne artikkelen vil vi vise deg hvordan du kan ta ut pengene dine raskt. Tross alt, hvis du har tjent på investeringene dine, vil du kanskje bruke de pengene andre steder.

Hva er vilkårene for en utbetaling?

Før du kan ta ut pengene dine, er det viktig at kontoen din er godkjent. Du må ha sendt inn en gyldig kopi av legitimasjonen din, slik at plus500 kan bekrefte identiteten din. Dette er nødvendig fordi Plus500 overholder europeiske retningslinjer og er under kontroll av Financial Conduct Authority, en finansiell vakthund som overvåker meglere for å håndtere kunders eiendeler på en pålitelig måte.

Hvordan kan du ta ut penger fra Plus500?

Flott, kontoen din er godkjent, og nå er det på tide å faktisk ta ut pengene! Naviger til midler i Plus500-programvaren.

Plus500-midler

Trykk deretter på Record -knappen.

Ta ut penger Plus500

Her kan du overføre pengene til bankkontoen din. Du må fylle ut beløpet du vil overføre.

Utbetalingspenger Plus500

Hvor lang tid tar det før pengene dine blir utbetalt?

Det tar normalt en til tre virkedager før pengene blir kreditert kontoen din. Hvis det tar lengre tid å ta ut pengene dine, kan du kontakte kundeservicen til Plus500. De kan hjelpe deg med transaksjonen.

Betaler Plus500 virkelig ut?

Plus500 betaler alltid ut. Selskapet er notert hos Financial Conduct Authority, og på grunn av denne forskriften er de forpliktet til å behandle kundenes midler konfidensielt. Overskudd du oppnår og ditt eget innskudd kan alltid tas ut uten betingelser. Vil du vite mer om påliteligheten til Plus500? I denne artikkelen du kan lese alt du trenger å vite om påliteligheten til Plus500.

Hvordan behandles transaksjonen din?

Etter at du har sendt inn uttaksforespørselen, blir beløpet på forespørselen din trukket fra saldoen din. Frem til forespørselen er behandlet, kan den fortsatt kanselleres. Du kan gjøre dette selv. Plus500 kan også kansellere uttaksforespørselen når du har åpne posisjoner og ikke lenger har nok penger på kontoen din.

Etter at anmodningen om uttak er godkjent, kan den ikke lenger kanselleres. Beløpet blir snart kreditert bankkontoen din.

Vær oppmerksom på at du kan bare ta ut den ubrukte saldoen. Hvis du har åpne posisjoner, kan du ikke inkludere nødvendig margin for disse posisjonene før du har lukket posisjonene.

Ønsker du å åpne en konto med Plus500? Klikk her 82% av private investeringskontoer taper penger ved å handle CFDer med denne leverandøren. Du bør overveie om du har råd til å ta høye risikoen for å tape pengene dine.

Et besøk på kontoret til Plus500

I fjor sommer reiste jeg gjennom Israel, de palestinske områdene og Jordan. Nå skal ikke jeg plage deg her med reisehistorier. Tilfeldigvis, er Plus500 sitt hovedkvarteret i Haifa i Israel, og de var så snille å ta imot meg og noen kollegaer. I denne artikkelen vil jeg gi deg et kort inntrykk av Plus500 sitt kontor.

Det som umiddelbart slo oss er at de er veldig gjestfrie hos Plus500. De betalte ikke bare for middagen vår, men også for drosjer til og fra kontoret, og de arrangerte en omfattende lunsj for oss i konferanserommet.

IMG 0020

Deretter fikk vi en omvisning i noen av avdelingene i selskapet. Det som umiddelbart merkes er at alle ansatte er veldig blide. Dette er forståelig når du tenker på at alle kan spise gratis is på kontoret.

På et tidspunkt møtte vi også administrerende direktør i Plus500 og grunnleggerne av selskapet. Det er hyggelig å se hvordan hele atmosfæren på Plus500 er uformell; selv eierne av selskapet, som eier hundrevis av millioner i Plus500 -aksjer, går ganske enkelt rundt i vanlige skjorter. Den eldste medarbeideren er 35; Det er derfor helt klart et ungt selskap.

IMG 6608

Alt i alt er det imponerende hva Plus500 har oppnådd, spesielt når du tenker på at de bare har eksistert siden 2008 og allerede har en markedsverdi på hundrevis av millioner. Besøket i selskapet var hyggelig, og det ga meg enda mer tillit til påliteligheten til Plus500.

Nå som jeg har sett hvem som jobber for Plus500, vil jeg jobbe enda mer med dem. Nedenfor kan du se et bilde av selskapets kundeserviceteam.

IMG 0036

Klikk her for å åpne en (demo) konto på Plus500 >>
82% av private investeringskontoer taper penger ved å handle CFDer med denne leverandøren. Du bør overveie om du har råd til å ta høye risikoen for å tape pengene dine.

Hedging: hva er hedging og hvordan kan du gjøre det selv?

Som investor ønsker du å oppnå høyest mulig avkastning med minimal risiko. En teknikk som kan hjelpe er heading. Hedging er (delvis) begrensning av en finansiell risiko. I denne artikkelen diskuterer vi flere metoder du kan bruke for å minske risikoen. Vi diskuterer også hvordan denne typen sikring kan hjelpe store selskaper og meglere.

Hva er hedging?

Hedging refererer til å begrense en økonomiske risiko ved å ta en motsatt posisjon. Dette kan sammenlignes med å tegne forsikring. Som forsikring er en hedge aldri gratis. Som investor får du lønn for å ta risiko. Hvis du reduserer risikoen, må du betale den andre parten for å ta denne risikoen.

Det er flere teknikker du kan bruke for å sikre. Sikring brukes av store selskaper, investeringsfond, men også sikkert av private investorer. Vil du vite mer om hedging? I denne artikkelen kan du finne alt du trenger å vite om dette emnet.

Hvorfor kan hedging være verdifullt?

Hedging er et attraktivt alternativ når du forventer eksponering for en risiko over gjennomsnittet. Nedenfor vil vi diskutere noen situasjoner der det kan være smart å hedge din økonomiske risiko:

Valuta risikostyring

Når du kjøper aksjer i utlandet, er du ofte utsatt for en valutarisiko. Et eksempel kan være å kjøpe Google -aksjer som er notert i dollar mens du bruker euro selv.

Når euroen deretter faller i verdi, får du færre dollar tilbake for investeringen. Ved å sikre kan du minimere denne risikoen.

Skarpe endringer

Ved å hedge kan du også beskytte deg selv mot en sterk nedgang i markedet. Når den økonomiske situasjonen er usikker, kan dette være et attraktivt alternativ. For eksempel, hvis viktige tall snart vil bli offentliggjort og det ikke er klart om resultatene blir positive eller negative, kan du bruke en sikringsposisjon for å beskytte investeringen din.

Sikring

Hedging stabiliserer resultatene. Det koster penger, men reduserer risikoen.

Hvordan kan du sikre?

Det er flere måter du kan beskytte en investeringsposisjon på. Vi vil diskutere de viktigste strategiene du kan bruke:

Valutarisiko Hedging

Når du regelmessig handler med utenlandske aksjer, er det alltid en risiko for at investeringen din påvirkes av valutakursen i det aktuelle landet. Du kan sikre denne risikoen ved å også ta en valutaposisjon. La oss forklare dette gjennom et eksempel på en investering i en amerikansk aksje. I dette eksemplet bor du i et land som bruker euro. Når landet ditt bruker en annen valuta, kan du erstatte euro med din egen valuta.

Hvis du tror verdien av euroen kommer til å falle, er det beste du kan gjøre å kjøpe dollar og deretter kjøpe aksjen. Etterpå, når du selger aksjen, vil du motta flere euro tilbake for samme sum dollar.

Forventer du at verdien av euroen vil øke? Da kan investeringen din i amerikanske dollar slå dårlig ut. Selv om du tjener penger i dollar, kan investeringen din i euro reduseres i verdi. Ved å hedge kan du redusere denne risikoen.

Du kan hedge denne risikoen ved å låne dollar i stedet for å kjøpe dem. Når euroen blir mer verdifull, må du senere bytte færre euro for å betale ned gjelden. Dette gjør det mulig å dekke risikoen for fallende dollar.

Sikring av en portefølje

Investorer eller tradere med en langsiktig visjon eier ofte en aksjeportefølje. Når du eier flere aksjer, kan det være veldig dyrt å selge dem i grupper. Du må betale transaksjonsgebyrer gjentatte ganger. Ved å sikre kan du beskytte din portefølje mot store prisbevegelser nedover.

Den beste måten å sikre porteføljen din er å bruke derivater. For eksempel, ved å kjøpe salgsopsjoner eller ved å skrive kjøpsopsjoner på aksjene du allerede eier, kan du beskytte aksjeporteføljen din mot en nedgang. Du betaler alltid en premie for disse alternativene. Derfor er det viktig å bare sikre posisjonen din når det er en god grunn til dette.

I tillegg kan du bruke andre verktøy for å sikre porteføljen din. For eksempel kan du ta en short posisjon på en indeks ved å bruke CFD eller en future. Med en short posisjon får du et positivt resultat når prisen synker. Når hele markedet kollapser, vil du bli kompensert for tapet på aksjene dine (delvis). På den måten trenger du ikke selge aksjeporteføljen din.

Hedging av en aksje

Det er også mulig å hedge en aksje. Du kan gjøre dette hvis du er redd for at aksjekursen vil falle betydelig. Du kan hedge en aksje ved å lete etter en annen aksje i samme sektor.

Det er smart å eie aksjer i en sektor du har stor tillit til. I oljesektoren kan dette for eksempel være Shell. Deretter begynner du å lete etter en aksje som du synes er litt overvurdert. Dette kan være et beslektet selskap som Total. Du tar deretter en kort posisjon på denne aksjen. Når aksjekursene i hele sektoren faller, blir risikoen din absorbert av dette. Imidlertid sikrer dette også at den potensielle lønnsomheten til stillingen din reduseres betraktelig.

Invester i en trygg havn

En annen måte å sikre investeringene dine er å investere i en såkalt “safe haven”. Det mest kjente eksemplet på dette er gull. Under en krise kan du se at gullprisen ofte når rekordhøyder. Overskuddet du tjener med gull kan brukes til (delvis) å kompensere tapene på investeringene dine.

Hvor mye koster hedging?

Hedging er aldri gratis. Du bør bare hedge posisjonene dine når du tror du er i stor risiko. Det reduserer risikoen, men også din potensielle avkastning.

Du betaler transaksjonsgebyrer over den nye stillingen. Disse kostnadene reduserer avkastningen. Det er alltid lurt å velge en lavtpriset megler, slik at du kan holde disse kostnadene så lave som mulig.

Hedging koster også penger fordi du går glipp av avkastning. Vi kan forklarer hvordan dette fungerer gjennom et eksempel. I dette eksemplet investerer du i en aksje på 100 kr. Du er redd aksjen kommer til å falle kraftig, og derfor vil du beskytte posisjonen ved å sette opp en hedge. Du åpner derfor en short posisjon i tillegg til aksje posisjonen din.

Hvis aksjen faktisk faller til 80 kr, sikrer hedgen at du ikke mister noen penger. Du mister 20 kr i verdi på aksjen, men fordi du har åpnet en short posisjon vil du også motta 20 kr. Du kan kompensere overskuddet og tapet. Ved å lukke short posisjonen, rydder du til og med veien for et overskudd når prisen kommer seg.

Aksjekursen kan også bevege seg i den andre retningen: kursen stiger med 20 kr til 120 kr. Din aksje er da verdt 20 kr mer, men din short posisjon er verdt 20 kr mindre. Inntektene og kostnadene veies igjen mot hverandre. I dette tilfellet burde du ikke ha hatt en hekk. Uten sikringen ville du ha oppnådd en avkastning på 20 kr. Dette gjenspeiler en annen måte sikring kan koste penger; gjennom tapte inntekter.

Hvordan sikrer selskaper risikoene sine?

Selskaper begrenser også risiko eksponeringen ved å sikre posisjonene sine. For eksempel er et flyselskap sterkt avhengig av prisen på flybensin. Når dette drivstoffet plutselig blir mye dyrere, blir selskapets lønnsomhet kompromittert.

Et flyselskap kan dekke disse risikoene ved å inngå en terminkontrakt. Med en future kan de kjøpe parafin for en bestemt periode til en fast pris. På denne måten kan et selskap sikre at de kan kjøpe visse råvarer til en bestemt fast pris.

Et selskap kan gjøre det samme med valutaer. Mange selskaper opererer internasjonalt i stor skala. En multinasjonal mottar inntekt i alle slags valutaer. Også her kan et selskap stabilisere driftsresultatet ved å kjøpe kontrakter som tilbyr en viss valutakurs. Uten slike kontrakter ville selskaper vært mye mindre sikre i sine internasjonale forretningseventyr.

sikringsolje

Oljeprisen svinger sterkt. Bedrifter kan beskytte seg mot dette ved å hedge.

Hedgefond

Investeringsfond praktiserer også hedging. Hedgefond er det mest kjente eksemplet på dette. Et hedgefond kan ta både kjøps posisjoner og short posisjoner i markedet. For eksempel kjøper de aksjer de anser som undervurderte og tar short posisjoner på aksjer de anser som overvurderte.

Hedgefond kan levere gode resultater i både økonomiske gode og dårlige tider. Ved å dra fordel av både stigende og fallende priser, er de mer fleksible enn de mer tradisjonelle investeringsfondene.

Hvordan hedger meglere?

Du er sannsynligvis klar over at meglere også hedger. Ved første øyekast virker dette ikke logisk. Hedging er tross alt å ta en motsatt posisjon, og av den grunn vil prisøkningen være et tap for megleren. Imidlertid har meglere en strategi og hedger når de ser gode muligheter for å redusere risiko.

Strippende posisjoner

La oss si i dette eksempelet at det er 200 kjøpsordrer for Apple-aksjer og 100 salgsordrer for Apple-aksjer. Megleren betaler transaksjonsgebyrer når posisjonen faktisk åpner seg på markedet; Derfor er det smartere å krysse 100 posisjoner mot hverandre. Megleren vil da hedger 100 aksjer. Dette spiller ingen rolle, da det er 100 kunder som kjøper internt til den prisen og 100 kunder som selger til den prisen. Bare 100 aksjer må selges på markedet.

Dette gjør det mulig for megleren å betale mindre transaksjonskostnader, og de tjener fortjeneste på både short og long posisjon. Tross alt tjener megleren på spread og kan dermed tjene penger praktisk talt uten risiko. Når posisjonene åpnes samtidig, kan tapet av den ene posisjonen brukes til å betale for fortjenesten fra den andre posisjonen.

Hedger meglere ærlig?

Når meglere hedger på en ærlig måte, spiller denne strategien ingen rolle, fordi du som kunde ikke engang merker om aksjen faktisk ble kjøpt eller solgt på markedet. Det er viktig å holde et øye med om megleren spiller rettferdig. Hvis megleren roter med prisen, ville de tjene enda mer. Dette er åpenbart ulovlig og heldigvis spiller de fleste meglere spillet i henhold til reglene. Likevel er det viktig å være årvåken til denne typen praksis!

Invester trygt hos en utenlandsk nettmegler

Investeringer er grenseløs, noe som gjør det mulig for nettmeglere å tilby investeringskontoer over hele verden. Kan du investere trygt med en utenlandsk konto? Og hva må du være oppmerksom på når du vil investere hos en utenlandsk nettmegler?

Undersøk nettmegleren

Når du investerer i utlandet, er det spesielt viktig å undersøke aksjemegleren nøye. Vil du vite hva de beste nettmeglerne er for investering? Da må du ta en titt på vår liste over de beste meglerne:

Registrering

I Europa trenger en utenlandsk megler bare å være registrert i et europeisk land for å kunne tilby sine tjenester hvor som helst. Noen finans regulatorer tar arbeidet sitt mer alvorlig enn andre. Det kan derfor være en god idé å sjekke nøye om selskapet ikke driver med svindel.

Det samme gjelder for land utenfor Europa: med en enkelt registrering kan en megler tilby sine tjenester i mange andre land.

Invester aldri med partier som lover garantert avkastning. Husk at når du investerer hos en utenlandsk part, kan du miste hele innskuddet ditt, som alltid.

Fordeler og ulemper med å investere i utlandet

Utenlandske meglere kan noen ganger tilby bedre handelsforhold uten å begrense investeringsmulighetene. Videre tilbyr utenlandske meglere ofte bedre tilgang til lokale markeder.

Imidlertid kan det være vanskeligere å kontakte en utenlandsk nettmegler. Sjekk derfor alltid om og hvordan du kan nå nettmegleren. Uansett er det viktig at du kan snakke med kundeservice personale på et språk du er komfortabel med.

Sjekk finanstilsynet

Mange meglere har hovedkontor på Kypros; denne plasseringen er ofte valgt på grunn av skattefordelene. Dette betyr imidlertid ikke at megleren ikke er lisensiert av en regulator. Ta for eksempel nettmegleren Plus500; hovedkontoret ligger i Haifa. Imidlertid har de en offisiell registrering hos Financial Conduct Authority, Englands offisielle økonomiske kontroll system.

Hvis en nettmegler er registrert hos en utenlandsk økonomisk kontroll system, er det viktig å finne ut hva reglene til denne regulatoren er. For eksempel, opp til hvilket beløp er pengene dine sikre hos nettmegleren? Ved en sjelden gang kan det forekomme at en nettmegleren går konkurs, da er det viktig å vite hva som skjer med pengene dine.

Dobbeltsjekk påliteligheten

Med en utenlandsk nettmegler er det spesielt viktig å sjekke påliteligheten. Undersøk derfor etter mer informasjon om megleren på nettet. Sjekk videre hvilke regler den relevante regulatoren har for investeringskontoen. På denne måten kan du unngå ubehagelige overraskelser.

Sikre penger til kundene

Heldigvis tar de fleste nettmeglerne tilstrekkelige tiltak for å ivareta kundens midler. For eksempel på Plus500 er investoreres penger på separate kontoer, og selskapet investerer ikke med disse midlene. Som et resultat, i tilfelle megleren mislykkes, vil ikke pengene gå tapt.

beskyttelse av kundens penger

eToro-opplæring: hvordan kan du investere med eToro?

Er du nysgjerrig på hvordan du kan investere vellykket med eToro? I denne opplæringen lærer du alt du trenger å vite for å handle lønnsomt på eToro innen 30 minutter. Vi kommer til å gå gjennom hvordan programvaren fungerer, og vi vil diskutere hvordan du kan ta smarte investeringsbeslutninger.

I denne opplæringen

Ved å klikke på linkene navigerer du direkte til den spesifikke delen i opplæringen:

Hvordan kan du åpne en konto med eToro?

I denne opplæringen bruker vi programvaren til eToro. eToro er en av de største nettmeglerne i Europa. Dette er delvis fordi du på eToro kan kjøpe aksjer helt uten kurtasje. Dette lar deg oppnå gode investerings resultater når du bare investerer et lite beløp. I tillegg kan du teste eToro sin programvare gratis og uten risiko gjennom en demo. Så hva er de største fordelene med eToro?

 • Du kan øve gratis med en ubegrenset demo.
 • Du kan kjøpe aksjer uten kurtasje.
 • Du kan åpne en demo på bare 3 minutter.

Ønsker du å komme i gang med en gratis demo på eToro? Klikk på knappen nedenfor for å åpne en konto direkte:

For å åpne en gratis demo-konto trenger du bare å fylle ut noen grunnleggende informasjon, for eksempel navn, e-postadresse, passord og telefonnummer. Det er til og med mulig å åpne en konto via Facebook- eller så kan du bruke Google-kontoen din.

eToro oppretting av konto

Ønsker du vite mer om eToro? I våromfattende anmeldelse der kan du lese alt du trenger å vite!

Del 1: eToro-programvaren

I denne delen av opplæringen vil vi forklare hvordan du kan åpne posisjoner med programvaren til eToro. Vi vil diskutere hvordan du kan kjøpe din første aksje innen få minutter. Ønsker du å vite noe spesifikt om eToros programvare? Ved å bruke linkene nedenfor kan du hoppe direkte til seksjonen i artikkelen:

Hvordan kjøper du en aksje på eToro?

Etter at du har åpnet en demokonto, kan du bruke eToros programvare gjennom nettleseren din. Når du vil kjøpe en bestemt aksje, trykker du på markeder. Under «markeder» kan du raskt finne aksjer å investere i. Klikk på bransjen for å filtrere etter aksjer fra en bestemt bransje, eller klikk på børsen for å finne aksjer som er notert på en bestemt børs.

filterdeling

Leter du etter en bestemt aksje? Da kan du også bruke søkefunksjonen. I denne guiden skal vi kjøpe Microsoft-aksjer. Når du bruker søkefunksjonen, vil du umiddelbart se skjermen du trenger for å åpne en posisjon. Trykk på handels knappen for å åpne en posisjon.

kjøp av eToro-undersøkelses planlegging

Etter at du har trykket på knappen, åpnes ordre skjermen. Sørg for å trykke kjøp og sørg for at innflytelsen er satt til 1X. Ved å bruke en innflytelse på en, kjøper du aksjen med pengene dine. Ikke glem å angi beløpet du vil kjøpe aksjer for. På eToro er det ikke mulig å investere i deler av en aksje. Ved å trykke på Open Trade-knappen åpnes investeringen direkte på kontoen din.

Ordre på eToro

Illustrasjonspris

Tips: Sikre både gevinster og tap

Innenfor eToros programvare er det også mulig å administrere gevinster og tap automatisk. I noen tilfeller kan det være lurt å sette en verdi der du automatisk tar tap eller fortjeneste.

Tap og gevinst sikring på eToro

Illustrasjonspris

Det er viktig å huske at disse verdiene aldri er garantert. Når markedet er veldig ustabilt, kan stopp loss eller fortjenesten bli utført mot en mindre gunstig verdi.

Du har også muligheten til å bruke et etterfølgende stopp loss. Dette er en spesiell type stopp loss som beveger seg når prisen stiger. Dette forhindrer deg i å lukke posisjonen for tidlig og gå glipp av potensielle gevinster. Samtidig beskytter du investeringen mot et potensielt fremtidig tap. Du kan enkelt velge dette alternativet i eToros programvare. Stop loss og take profit er ikke garantert og handel med innflytelse innebærer høy risiko.

etterfølgende stop loss eToro

Er det virkelig gratis å kjøpe aksjer?

Å kjøpe aksjer på eToro er 100% kurtasjefritt. Dette gjør eToro mye mer attraktivt enn konkurrentene. Ved å tilby denne tjenesten håper eToro at du også vil handle med aksjer ved å bruke CFD-er. Med CFD-er kan du aktivt invistere med girede aksjer. Ved å kreve finansieringsrenter, tjener de mye på denne typen handel. I neste del av guiden til eToro kan du lese hvordan du aktivt kan handle med CFD-er.

Aktiv handel med CFD-er

På eToro kan du også velge å ta litt mer risiko. Du kan gjøre dette ved å bruke CFD-er. CFD er finansielle derivater som lar deg bruke innflytelse. I denne delen av opplæringen vil vi diskutere hvordan dette fungerer.

Bruk belåning hos eToro

Når du legger inn en ordre, kan du velge å bruke en belåning. Når du bruker innflytelse, trenger du bare å sette inn en liten del av den totale handelen. Resten av pengene finansieres deretter av megleren. Du kan bruke en belåning ved for eksempel å flytte multiplikatoren fra X1 til x10.

I trading eToro

Illustrasjonspris

Bruk av belåning sikrer at både gevinstene og tapene dine beveger seg ekstra fort. Når du kjøper en aksje uten belåning, har prissvingninger en mindre betydelig innvirkning på resultatene:

 • En økning på 10% fører til et overskudd på 10%.
 • Et fall på 10% fører til et tap på 10%.

Når du bruker en innflytelse på X10, øker resultatene i begge retninger eksponentielt. Du vil da oppnå følgende resultater:

 • En økning på 10% fører til et overskudd på 100%
 • En nedgang på 10% fører til et tap på 100%

Ved å bruke belåning på investeringene gjør det mulig å oppnå høy avkastning på kort tid. Samtidig er denne typen investeringer også mye mer risikofylt. Det er viktig å huske at denne måten å handle på absolutt ikke er gratis.

Omkostninger ved handel med belåning

Når du handler med belåning, låner du pengene av noen. Hvis du lar handelen være åpen i mer enn et døgn, må du betale finansieringskostnader. De daglige finansierings kostnadene er lave og vises alltid under knappen «Åpen handel». Nedenfor kan du se kostnaden for en EUR/USD -posisjon verdt $ 300 000 i skrivende stund:

belånings kostnader

Det er imidlertid viktig å ta hensyn til disse kostnadene. Når du vil gjøre en langsiktig investering, er det smartere å kjøpe aksjene uten multiplikator. Du betaler ingen ekstra gebyrer, og du kan beholde posisjonen så lenge du vil.

Hvordan kan du dra nytte av fallende aksjekurser?

På eToro er det også mulig å tjene penger når aksjekursene faller. Hvis du vil dra fordel av en fallende pris, bør du trykke på salg knappen i bestilling skjermen:

Short salg eToro

Når du åpner en salgsposisjon (aka short posisjon), tjener du penger når prisen synker. Det er viktig å nevne at du bare kan spekulere i en fallende pris med CFD -er. Hvis du vil investere uten finansieringskostnader, kan du derfor ikke åpne en short posisjon på en aksje.

Hvordan legger man inn en ordre med eToro?

Det er også mulig å legge inn en ordre hos eToro. Med en ordre åpner du investeringen bare når en bestemt pris er nådd. Du kan gjøre dette ved å endre innstillingen Trade to Order på eToro handelsplattform. Deretter kan du angi prisen du ønsker å kjøpe aksjen til.

ordre hos eToro

Illustrasjonspris

Hvordan kan du sette inn penger med eToro?

Du kan sette inn penger på eToro når som helst. Det er mulig å handle med så lite som 2000 kr. For å oppnå dette, bytt fra din virtuelle demokonto til en konto for ekte penger. Etter at du byttet til en konto for ekte penger, kan du trykke på innskudd knappen:

sette inn penger hos eToro

Før du kan sette inn penger, må du først bekrefte identiteten din. EU har gjort dette obligatorisk for å bekjempe hvitvasking av penger. Du kan sette inn penger til eToro raskt ved å bruke kredittkortet ditt.

Administrere investeringene dine

Nederst på skjermen ser du alltid din nåværende kontosaldo.

cash management eToro

Illustrasjonspris

 • Tilgjengelig kreditt er beløpet du fremdeles kan bruke til å åpne investeringer.
 • Totalt tildelt er beløpet du bruker for dine nåværende posisjoner.
 • Overskuddet indikerer resultatet av dine åpne handler.
 • Egenkapitalen viser den totale verdien av kontoen din.

Du kan enkelt administrere alle dine åpne posisjoner. Du kan deretter se hver investering og hvordan den går. Du kan også justere når du skal ta fortjenesten eller tapet.

åpne en posisjon hos eToro

Illustrasjonspris

Når du investerer med belåning, må du beholde nok penger på kontoen din. Når det ikke er nok penger igjen til å finansiere dine åpne posisjoner, mister du hele beløpet på kontoen din.

Smart investering i eToro

Mange uerfarne investorer mister umiddelbart alle pengene sine på eToro. Dette er ofte fordi de opptrer for hensynsløst. Det er lurt å øve med en demokonto først. Når du forstår programvaren, kan du bestemme deg for å gjøre et første innskudd. Sett først inn et lite beløp slik at du opplever hvordan det er å tape og vinne ekte penger.

Først når du har fått nok erfaring, kan det være smart å bruke belåning på dine handler. Men det er viktig å bruke innflytelsen med måte. Spesielt på investeringsprodukter kan du raskt miste hele beløpet på kontoen din.

Et annet viktig tips er å bare åpne investeringer som gir deg et gunstig risiko-avkastning forhold. Hvis det potensielle overskuddet på en investering er 10% og det potensielle tapet bare er 5%, er dette en investering med et godt risiko-avkastning forhold. Du må gjøre det riktig i mindre enn halvparten av tilfellene for å få et godt resultat.

Når du spekulerer med CFD, er det viktig å alltid bruke et stopp loss. På grunn av innflytelsen kan du ellers miste hele beløpet på kontoen din. Det er alltid lurt å vurdere handlene dine. Ved å gjøre det kan du lære av dine feil og forbedre din handelsstrategi.

Leter du etter en mer passiv måte å investere på? Da kan eToros sosiale handelsplattform være et godt alternativ!

Del 2: sosial handel

På eToro har du også muligheten til å handle sosialt. Dette er et interessant alternativ som lar deg dra nytte av kunnskapen og ferdighetene til andre investorer. I denne delen av opplæringen ser vi på hvordan du best kan dra nytte av denne muligheten.

Snakk om aksjer

I eToro-programvaren kan du besøke nyhetsfeeden. I denne feeden er eToros sosiale medieplattform. Her deler tradere sine meninger og erfaringer. Hvis du er i tvil om en investering, kan du snakke med andre investorer der. Dette er et nyttig, i tillegg følger dette med en ansvarsfraskrivelse.

På eToro kan du finne mange amatøraktige investorer. Disse investorene tar ikke alltid hensyn til de ulike faktorene som kan påvirke en aksjekurs. Det er derfor viktig å ta investeringsbeslutninger basert på flere faktorer.

eToro trading diskusjon

Illustrasjonspris

Kopiering av investorer

Et interessant alternativ for nybegynnere, er muligheten til å kopiere andre investorer. På eToro kan hvem som helst dele sine handler med andre investorer. Investorer som er veldig vellykkede og mottar mange følgere, mottar en provisjon for arbeidet sitt.

Derfor vil investorer på eToro-plattformen bli motivert til å levere gode resultater.

eToro kopiering av investorer

Tidligere resultater er ikke en indikasjon på fremtidige resultater (Illustrerende informasjon)

Du kan finne detaljer om enhver investor du kan følge. På denne måten kan du avgjøre om det er lurt å følge traderen.

Uansett er det viktig å se på følgende statistikk:

 • Statistikk: her kan du se hvordan investorens resultater er.
 • Portefølje: her kan du se hvilke verdipapirer investorer investerer i.
 • Diagram: Grafen viser investorens resultat over tid.
 • Feed: Her kan du kan lese innlegg laget av investoren selv.

Det er viktig å ikke bare kopiere tilfeldige investorer. Spesielt er det viktig å velge tradere med en lengre merittliste. Ved å velge tradere med en lang merittliste, reduserer du sjansen for å tape mye penger når traderen blir useriøs. Uansett er det fortsatt viktig å overvåke investeringene til investorene du følger.

Hvordan finne gode investorer å følge?

På samme måte kan det å velge gode investorer være en kunst. I denne delen av eToro -opplæringen dekker vi kort hva du bør se etter når du velger en god investor å følge.

Ikke følg blindt den mest populære traderen. Noen ganger har en trader blitt populær helt ved en tilfeldighet. En populær trader trenger ikke alltid å være den traderen med de beste resultatene. Sjekk derfor alltid hvor lønnsom investoren er.

Sjekk også hvor konsekvente resultatene hans er. Når investoren har et stort tap den ene måneden og et stort overskudd den andre måneden, er resultatene ikke stabile nok.

Det er også viktig å sjekke om investoren noen ganger tar tap. Å holde investeringene åpne for lenge kan fungere bra over lengre tid. Til slutt kan imidlertid én posisjon ødelegge for hele kontoen. Det er derfor viktig å velge en investor som ikke er redd for å ta tap.

Sjekk også om traderen du vurderer å følge gjør en innsats. Svarer han for eksempel på spørsmål i feeden sin? Hvis dette ikke er tilfelle, ville jeg aldri fulgt investoren. Hvis han ikke gidder å svare på enkle spørsmål, er han sannsynligvis heller ikke en pålitelig person å følge.

Til slutt må du spørre deg selv om traderen du vil følge passer inn i profilen din. Hva vil du investere i? Hvor stor risiko er du villig til å ta? Hvis du tror at traderen er riktig for deg, kan du begynne å følge ham. Det er lurt å gjøre dette med en liten sum penger i begynnelsen. Hvis resultatene forblir positive, kan du sakte øke beløpene du investerer.

riskcore eToro

Hva er maksimal risiko du vil ta på eToro? Tidligere resultater er ikke en indikasjon på fremtidige resultater. (Illustrerende informasjon)

Del 3: Børshandel

Ønsker du investere med eToro? Da må du forstå hvordan aksjehandel fungerer. I denne delen av opplæringen lærer du hvordan du kan forutsi prisen på en aksje selv.

Hva bestemmer prisen på en aksje?

Før du begynner å investere i aksjer på eToro, er det viktig å huske at en aksjekurs er opprettet av mennesker som deg og meg. Aksjemarkedet balanseres alltid. Prisene på aksjemarkedet er prisen som antall kjøpere og selgere er like til.

Når antall kjøpere øker, øker prisen. Når antallet mennesker som ønsker å kjøpe aksjen faller, faller prisen. Hvis du begynner å investere i aksjer, er det derfor viktig å vurdere hva en gjennomsnittlig investor ville gjort. I denne delen av opplæringen tar vi en rask titt på hvordan du kan forutsi prisutviklingen på en aksje.

Det generelle markedet

Den første faktoren som spiller en viktig rolle for å bestemme prisen på en aksje er den generelle markedsforholdene. Når et lands økonomi ikke går bra, ser du at aksjene i selskapene i den økonomiske sonen faller. Hvis det går bra med økonomien og investorene er euforiske, kan prisene stige kraftig.

Ekstreme eksempler inkluderer korona krisen i 2020 og kredittkrisen i 2008. Dette er store hendelser som har stor innvirkning på økonomien. Mange investorer er amatører, og de får panikk raskt. I slike situasjoner ser du at folk dumper aksjene sine . Aksjekursene kan da plutselig falle enormt.

prisfall under koronakrisen

For eksempel i grafen ovenfor kan du se hvor sterkt Dow Jones krasjet etter at det ble klart at korona -krisen kom til å ha stor innvirkning på økonomien. Etter et slikt krasj ser du ofte en jevn bedring. Som en smart investor kan du tjene dobbelt på disse situasjonene. Du kan short selge aksjer på det kraftige fallet og samtidig kjøpe aksjer med rabatt.

Undersøk aksjen

Selvfølgelig følger ikke alle aksjer markedet. Det er derfor også viktig å forske på selskapet som står bak aksjen. Under koronakrisen kunne du for eksempel se at noen selskaper hadde det mye tøffere enn andre.

For eksempel gjorde selskaper som lever av turisme det helt forferdelig. Flyene sto på bakken, og det var usikkert når det vil være mulig å fly igjen. Du kan se aksjekursen for Air France KLM de første ukene av korona krisen i denne grafen:

eToro-eksempel

Samtidig kan du se at noen selskaper har stor nytte av denne krisen. Netflix-aksjer, for eksempel, gjør det veldig bra. Med flere og flere mennesker sittende hjemme, leter folk etter alternative former for underholdning. I diagrammet nedenfor kan du se at korona krisen har vært utmerket for Netflix:

Netflix utvikling på eToro

Som investor er det derfor alltid viktig å holde roen. Unngå å ta følelsesmessige beslutninger og kjøpe eller selge aksjer basert på riktig analyse. Generelt er det lurt å handle med trenden så mye som mulig. I neste del av denne opplæringen vil vi lære deg hvordan du kan håndtere de forskjellige markedsforholdene.

Del 4: markedsforhold

Før du åpner en investering, er det alltid lurt å undersøke markedsforholdene. Du kan undersøke markedsforholdene på forskjellige tidsintervaller. Når man er en aktiv trader, ser man oftere på kortere perioder enn om du er en investor på lang sikt.

Hvilke trender eksisterer?

Når du begynner å investere, må du kanskje håndtere tre type trender. Den første typen trend er stigende trend. Under en stigende trend kan du se at prisen hovedsakelig går opp.

Eksempel på stigende trend

Selvfølgelig går det ikke alltid bra. Noen ganger ser du at en aksje hovedsakelig faller. Vi snakker da om en fallende trend.

eksempel på fallende trend

I noen tilfeller er det ubesluttsomhet. Vi kaller dette en konsolidering. Aksjekursen svinger da hovedsakelig mellom to nivåer.

konsolidering

Beregn riktig tidspunktet for inngang på investeringen din

Det er viktig at timing ved en inngang i en aksje god. Selv i en stigende trend vil en aksjekurs ikke bare gå opp. En impuls opp blir alltid fulgt av et fall ned. Og nettopp i denne nedadgående bevegelsen kan det være attraktivt å kjøpe.

fallende trend

Selvfølgelig må du være forsiktig så trenden ikke snur. Ingenting stiger for alltid, og gode tider blir regelmessig til dårlige tider. Ved å bruke et stopp loss, forhindrer du deg selv fra å bli sittende fast med en dårlig investering for alltid.

Søk etter bekreftelse

Du kan oppnå bedre investerings resultater ved alltid å lete etter bekreftelse. Det er to sterke faktorer som kan hjelpe deg med å sette en posisjon.

Horisontale nivåer

Et horisontalt nivå er et kursnivå der prisen på en aksje regelmessig går opp. Når et horisontalt nivå berøres oftere uten å bli brutt, øker styrken til nivået. Når du begynner å handle, kan det være smart å se etter disse nivåene. Vil du vite hvordan du gjør dette? Les denne artikkelen for mer informasjon om dette emnet.

horisontalt nivå på eToro

Candlesticks

Candlesticks kan også hjelpe deg med å ta handelsbeslutninger. Lysestaker gir mye informasjon om kampen mellom kjøpere og selgere. Når du lærer å lese candelsticks, vil du oppnå bedre investering resultater. Ønsker du vite hvordan du gjør dette? I vår Candlesticks guide leser alt du trenger å vite!

forklaring på candlesticks

Teknisk analyse

Vi ønsker ikke å gå inn på for mange tekniske handels detaljer i denne konsise eToro-håndboken. Er du seriøs med å investere i ulike markeder? Da kan det være interessant å lære disse avanserte teknikkene og bruke dem på investeringene dine hos eToro. Bruk knappen nedenfor for å besøke vårt tekniske analysekurs:

Følg trenden

Den viktigste leksjonen jeg vil gi i denne delen av opplæringen er at det er viktig å ta hensyn til trenden. Ordtaket trenden er din beste venn eksisterer av en grunn. Investorer som er klar over trender og som vet hvordan de skal svare på dem, oppnår bedre resultater.

De mer tekniske investerings metodene er beregnet på aktive tradere. Hvis du hovedsakelig planlegger å kjøpe aksjer på lang sikt, er det bare å undersøke selskapene bak aksjene. Den nøyaktige timingen på lang sikt er mindre viktig.

I den siste delen av eToro-opplæringen vil jeg gi noen flere investerings tips som kan hjelpe deg med å oppnå bedre resultater.

Del 5: investeringstips

Det å kjøpe en aksje er ikke veldig vanskelig. Det er ofte et spørsmål om å trykke på en knapp, og før du vet ordet av det er du den stolte eieren av en Shell- eller Microsof -aksje. Denne handlingen er den samme for alle. Imidlertid oppnår ikke alle investorer det samme resultatet når de begynner å bruke eToro. Ved å følge disse siste tipsene øker du sjansen for å få fortjeneste.

Lag en plan

Det er viktig å investere etter en plan. Å kjøpe og selge aksjer vilkårlig er sjelden en god strategi. Hvis du vil gjøre dette, er det bedre å gå til et kasino. Når du spiller på casinoet, får du i det minste en gratis drink eller matbit.

Hver plan er laget for et bestemt formål. Å tjene penger som ditt eneste mål er ikke godt nok. Tenk deg hvilke resultater du forventer å oppnå med investeringene dine på eToro. Bestem hvor mye penger du vil investere og hvilken avkastning du vil oppnå. Med disse dataene kan du bestemme hvor investeringen din gir deg mest spekulere.

Uansett må en god plan inneholde klare regler. Vurder betingelsene for åpning av en investering. For hver åpen stilling er det også viktig å sette klare regler for å selge den igjen. Til hvilken pris tar du gevinsten din? Når blir det for risikabelt, og ville det være bedre å stenge posisjonen? Ved å sette opp disse investerings reglene på forhånd, slipper du å måtte gjøre dette under press senere.

Deretter er det viktig å evaluere planen din riktig. Som en regnskapsfører, sjekk investeringene dine månedlig. Følg med på hvor mye du vinner eller taper, og se hvilke feil du har gjort. Bare ved å gjøre det kritisk og regelmessig vil du bli en bedre investor.

Kontroller følelsene dine

Et annet viktig tips jeg vil gi deg i denne eToro -opplæringen, er at det er viktig å kontrollere følelsene dine så mye som mulig. Mange investorer mister en formue fordi de lar seg styre av følelser altfor mye.

Noen ganger sier de at frykt er en dårlig rådgiver. Når du begynner å investere, er dette helt sant. Investorer som ikke overvinner frykten, lar tap posisjoner stå åpne for lenge, mens de kutter lønnsomme posisjoner for tidlig.

Selvfølgelig er det ikke realistisk å investere uten følelser i det hele tatt. Følelser er menneskelige, og når du taper penger gjør det vondt. Når du vil tjene penger, må du lære å kontrollere følelsene dine. Ønsker du vite mer om hvordan man skal styre følelsene sine når man investerer? I denne artikkelen du kan lese alt du trenger å vite om dette emnet!

frykt for å investere

Godta også tap

En annen vanlig feil blant investorer er at de ikke tør å ta tap. Når du forfølger en 100% fortjeneste, ender du med et maksimalt tap. Å la tap posisjoner stå åpne kan fungere godt på kort sikt. Tross alt er sjansene for at et tap på en posisjon blir lønnsom igjen i løpet av noen få måneder veldig høy.

Men hvis en posisjon uventet tar en vending til det verre, kan du miste alt med denne strategien. Tenk derfor alltid over på hvilket nivå du bør ta et tap. Nye investorer unngår tap så mye som mulig, mens profesjonelle investorer omfavner beregnet tap. Til hvilken kategori vil du tilhøre?

Mye øving

Etter å ha lest denne omfattende eToro-opplæringen, vet du alt du trenger for å begynne å investere vellykket. Du vet nå hvordan du kjøper aksjer på eToro sin platform, og du vet hva du skal se etter for å lykkes. Likevel må jeg være erlig med deg. Etter å ha lest denne opplæringen er du absolutt ikke en ekspert. Du har fortsatt mye å lære.

Jeg vil derfor råde deg til å fortsette å øve. Selv om du handler med tusenvis eller titusenvis på et gitt tidspunkt, kan du fortsatt lære. Det beste investorene er alltid nysgjerrige på å lære nye strategier.

Har du ikke åpnet en gratis demo -konto for å øve ennå? Bruk knappen nedenfor for å åpne en gratis og ubegrenset demo med eToro direkte:

eToro risiko advarsel

eToro er en multi-aktiv platform, der tilbyder både aktier og kryptoaktiver samt handel med CFD’er.

Bemærk, at CFD’er er komplekse instrumenter med en høj risiko for hurtigt at miste penge på grund af gearing. 76% af detailinvestorerne taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder. Spørg dig selv, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du kan bære den høje risiko for at miste penge.

Resultater fra fortiden er ikke en garanti for fremtidige resultater. Handelshistorik dækker de seneste 5 år og er måske ikke tilstrækkelig til at træffe en investeringsbeslutning.

Kopihandel er en porteføljeadministrations service, der tilbydes af eToro (Europe) Ltd., som er autoriseret og reguleret af Cyprus Securities and Exchange Commission.

eToro USA LLC tilbyder ikke CFD’er og giver ingen udtalelser og påtager sig intet ansvar med hensyn til nøjagtigheden eller fuldstændigheden af indholdet af denne publikation, som er udarbejdet af vores partner ved hjælp af offentligt tilgængelig, ikke-enhedsspecifik information om eToro.

eToro-pålitelighet: Er eToro svindel?

eToro er en nettmegler der du kan prøve mange tjenester. På grunn av dette lurer mange på om eToro er svindel. I denne artikkelen undersøker vi om det er trygt å bruke eToro. På den måten kan du selv bestemme om du synes selskapet er legitimt.

Våre funn: er eToro svindel?

Vi undersøkte eToro grundig og konkluderte med at eToro ikke er svindel. Noen ganger får eToro et negativt image fordi investorer begynner å handle uten å ha tilstrekkelig kunnskap. Investering er en risikabel aktivitet som du kan tape mye penger på. Men hvis du tar de riktige avgjørelsene, kan du oppnå gode resultater med eToro.

Uansett er det ikke lurt å investere store penger direkte med eToro. Det er klokere å øve med demoen først. På den måten vil du oppdage hvordan programvaren fungerer, og du kan sette inn penger så snart du er klar for det. Vil du prøve eToro (demo) gratis? Bruk knappen nedenfor for å åpne en gratis demo hos denne megleren:

Er eToro regulert?

Pålitelige meglere reguleres normalt av en offisiell institusjon. Finans regulatorer sikrer at finansinstitusjoner overholder reglene. eToro er under tilsyn av FCA, CySEC og ASIC. Vi har kontrollert registreringene, og eToro er faktisk registrert hos disse organene. Dette betyr at selskapet må overholde strenge regler og ikke kan bli stikke av med pengene dine.

Omfattende testing

Vi testet plattformen selv grundig. eToro virker 100% legitimt. Vi har satt inn penger hos eToro, åpnet noen få posisjoner og fått pengene utbetalt igjen. Alt dette gikk greit. I delen for sosial handel så vi også nok, andre fornøyde investorer. Så vi kan si med trygghet at eToro er absolutt ikke er svindel. Vil du vite hva vi oppdaget da vi prøvde eToros plattform? I vår omfattende eToro-anmeldelse kan du lese alt du trenger å vite:

Hvorfor sier folk at eToro er svindel?

eToro ser ut til å være helt trygt og pålitelig. Noen mennesker hevder likevel at eToro er svindel. Hvordan er dette mulig? Noen mennesker skjønner ikke at du kan tape penger ved å investere. Når du begynner å investere med eToro, står det tydelig overalt at du kan tape penger. Plattformen tilbyr også forskjellige alternativer som du kan håndtere risikoene dine med. Med et Stop loss, for eksempel, kan du forhindre at tapene øker for mye. Du kan også ta ut penger fra kontoen din når som helst.

Noen mennesker ignorerer imidlertid advarslene og begynner å spille på eToro. I stedet for først å lære å investere, setter de umiddelbart inn penger og åpner tilfeldige posisjoner. Dette vil helt sikkert føre til et stort investerings tap på sikt. Noen av disse tapende investorene klandrer deretter megleren.

Vil du ta ansvar for dine handels resultater? Lær deretter med en gang hvordan du investerer bedre på eToro med vår omfattende manual:

eToro risiko advarsel

Vær oppmerksom på at CFD er komplekse instrumenter og har man stor risiko for å tape penger raskt på grunn av innflytelse. 76% av privat investor taper penger når de handler CFD-er med denne leverandøren. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD fungerer, og om du har råd til å ta den høye risikoen for å miste pengene dine.

Tidligere resultater er ikke en indikasjon på fremtidige resultater.

eToro er en investeringsplattform med flere eiendeler. Verdien av investeringene dine kan gå opp eller ned.

Leveraged og spekulativt produkt. Ikke egnet for alle investorer. Du bør vurdere om du har råd til å ta den høye risikoen for å tape pengene dine. Kapitalen er i fare.

Tidligere resultater er ikke en indikasjon på fremtidige resultater. Presentert handelshistorikk er mindre enn 5 hele år og er kanskje ikke tilstrekkelig som grunnlag for investeringsbeslutninger.

Copy Trading utgjør ikke investeringsråd. Verdien av investeringene dine kan gå opp eller ned. Kapitalen din er i fare.

eToro -avgifter: hvor mye koster det å investere med eToro?

Før du begynner å investere med eToro, ønsker du sannsynligvis vite hvor mye det koster å invistere med eToro. På denne siden beskriver vi hvor mye det koster å investere med eToro, slik at du kan ta en informert beslutning.

Å opprette en konto er 100% gratis

Å åpne en demokonto med eToro er 100% gratis. Selv om du ikke vil investere med ekte penger, kan du bruke de profesjonelle verktøyene som tilbys av eToro. Du kan også delta i det sosiale nettverket og bruke ulike analyser. Selv om du ikke vil investere med eToro, er det derfor attraktivt å åpne en demo. Bruk knappen nedenfor for å åpne en gratis demo på eToro selv:

eToro investeringskostnader

Ingen kurtasje på aksjer

En stor fordel med eToro er at du ikke betaler kurtasje på aksjene du kjøper. Vi har undersøkt dette og det er sant. På grunn av dette kan du til og med kjøpe en aksje for noen få dollar og dra nytte av en liten konto. Hos eToro kan du derfor bygge en variert portefølje selv med en liten sum penger.

Ingen administrasjonsgebyrer

Hos eToro betaler du ingen administrasjonsgebyrer. Hos noen banker og nettmeglere betaler du for å bruke deres tjenester. For eksempel må du betale en fast prosentandel av servicekostnadene hver måned. Heldigvis er dette ikke tilfelle med eToro. Selv om du kopierer andre tradere eller følger profesjonelle porteføljer, betaler du ingen ekstra transaksjonskostnader. Dette gjør eToro til et attraktivt alternativ for investorer som ønsker å handle passivt.

Negativt: du betaler avgifter når du tar ut penger

Imidlertid er det synd at du må betale avgifter for å ta ut penger hos eToro. Disse kostnadene er ganske lave: 5 dollar. Dette gjør det imidlertid vanskeligere for personer med små kontoer å oppnå en positiv avkastning. Tross alt, når du setter inn $ 200, mister du 2,5% i kostnader for å få pengene tilbake fra kontoen din. Når du handler med større mengder penger, reduseres denne prosentandelen. På papiret virker beløpet lite, men i praksis kan det redusere avkastningen din betraktelig om man investerer med små summer.

Hvor høy er spreaden på eToro?

Hos eToro betaler du også en såkalt spread. En spread er forskjellen mellom salg og kjøps pris. Disse transaksjonskostnadene beregnes hos hver megler. For eksempel kan du kjøpe en aksje for $ 5 og selge den for $ 4,98. Differansen utgjør transaksjonskostnadene du betaler.

Spreaden kan være forskjellig for hvert investeringsprodukt. I skrivende stund betaler du 0,78 dollar for en Apple -aksje, som er 0,2%. Hvis du vil bytte Bitcoin, betaler du $ 71 i skrivende stund, som er 1%. På olje betaler du 5 cent per fat i skrivende stund, som er 0,12%. Spread differansen endres konstant. Derfor er det alltid lurt å sjekke hva du må betale for hver investering.

spre eToro

Spread er forskjellen mellom kjøp og salgspris (Illustrerende priser)

Hva koster belåning?

Det er også viktig å huske at du betaler ekstra kostnader når du bruker belåning. Vi kaller også disse ekstrakostnadene finansieringskostnadene. Når du bruker belåning, åpner du en større posisjon med et mindre beløp. Megleren vil da låne deg resten av pengene. Hvis du stenger posisjonen samme dag, trenger du ikke betale ekstra kostnader.

Dette er annerledes når du lar posisjonen stå åpen. Når du lar stillingen stå åpen en natt, betaler du renter av posisjonen. Med eToro kan du umiddelbart se hvor høy denne kostnaden er og hvor mye du betaler per dag. På denne måten kan du ta en beslutning om du vil handle med belåning eller ikke.

I skrivende stund er denne kostnaden på belåning på valutaparet EUR/USD på $ 0,000062. For gull er denne kostnaden 0,008153 dollar per dag og for China50 -indeksen er den 0 dollar.

nattpremie eToro

I programvaren kan du se kostnaden for å belåne over natten for hver investeringsprodukt (Illustrerende priser).

Hva er minimums kostnadene?

På eToro belastes minimumskostnader for forskjellige produktkategorier. Nedenfor nevner vi kort minimumskostnadene:

 • Valuta: minimumskostnaden er 1 pip.
 • Råvarer: minimumskostnaden er 2 pips.
 • Indekser: minimumskostnaden er 100 pips.
 • Aksjer og ETFer: du betaler en premie på 0,09% med CFD -er.

Konverteringskostnader

En annen ulempe ved å investere med eToro er konverteringskostnadene. Kontoer kan bare holdes med eToro i dollar. Hvis du overfører penger til en annen valuta, betaler du konverteringskostnader for å konvertere valutaen din til dollar. For de mest brukte valutaparene utgjør konverteringskostnadene 50 pips. Dette utgjør 0,0050 cent per valutaenhet. For flere eksotiske par kan kostnadene øke betraktelig.

Hvis du investerer med eToro og landet ditt ikke bruker dollar som standard, er du automatisk også utsatt for valutarisiko. Dollaren kan miste sin verdi mot euroen eller kronene. Selv med gunstige investerings resultater kan du tape penger på denne måten. Samtidig kan du selvfølgelig også tjene penger når dollaren blir mer verdt mot valutaen du bruker.

Kostnad for inaktivitet

Det er viktig å bruke eToro-kontoen din jevnlig. Hvis du ikke logger deg på kontoen din på 12 måneder, vil du pådra deg kostnader for inaktivitet. Disse kostnadene er $ 10 per måned. Ingen stillinger er stengt for å betale disse ekstra kostnadene. Du kan enkelt unngå disse kostnadene ved å logge på minst en gang i året. Hvis det ikke er noen saldo på kontoen din, påløper du ingen gebyrer for inaktivitet.

Konklusjon: er eToro billig?

eToro er absolutt et godt valg for investoren som ønsker å handle med aksjer uten kurtasje. Det er imidlertid viktig å ta hensyn til kostnadene ved å ta ut penger og konvertere valutaer. Sistnevnte er spesielt skadelig for investorer som bruker en annen valuta enn dollar.

Til tross for disse ulempene er eToro absolutt et godt valg for investoren med et lite til mellomstort budsjett.

eToro risiko advarsel

eToro er en multi-aktiv plattform som tilbyr både aksjer og kryptoaktiva, samt handel med CFD-er.

Vær oppmerksom på at CFD-er er komplekse instrumenter med en høy risiko for å raskt tape penger på grunn av gearing. 76% av detaljhandelsinvestorene taper penger når de handler CFD-er med denne leverandøren. Spør deg selv om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du kan bære den høye risikoen for å tape penger.

Resultater fra fortiden er ingen garantier for fremtidige resultater. Handelshistorikken dekker de siste 5 årene og er kanskje ikke tilstrekkelig for å ta en investeringsbeslutning.

Kopihandel er en porteføljestyringstjeneste som tilbys av eToro (Europe) Ltd., som er autorisert og regulert av Kypros’ verdipapir- og børskommisjon.

eToro USA LLC tilbyr ikke CFD-er og gir ingen erklæringer og tar intet ansvar for nøyaktigheten eller fullstendigheten av innholdet i denne publikasjonen, som er utarbeidet av vår partner ved bruk av offentlig tilgjengelig, ikke-entitetsspesifikk informasjon om eToro.

Plus500 anmeldelse: er dette en god megler?

Plus500 er en av de mest populære nettmeglerne. Den brukervennlige programvaren og de omfattende handels mulighetene spiller en nøkkelrolle i den økende populariteten. I denne omfattende gjennomgangen undersøker vi om det er lurt å begynne å investere via Plus500. Les min Plus500-erfaring og finn ut selv om denne nettmegleren kan bli din riktige handelspartner.

Generell konklusjon gjennomgang

Totalt sett er jeg positivt og overrasket over Plus500 i denne anmeldelsen. Takket være den brukervennlige programvaren og de omfattende CFD-mulighetene, har investorer alt de trenger hos Plus500. Prisene deres er gunstige og handelsmulighetene er omfattende. Men forvent ikke omfattende støtte eller pedagogisk materiale. Plus500 bør være ditt førstevalg når du hovedsakelig ser etter en nettmegler for aktivt trading på markedene.

Hva er Plus500?

Plus500 ble grunnlagt i Israel i 2008 og har siden vokst til et stort selskap med mer enn 22 millioner kunder fordelt på 50 land! Plus500 fokuserer hovedsakelig på spekulasjon med CFD-er, men det er også mulig å kjøpe aksjer fra denne megleren.

Edit
Gratis demo:Ja
Tilbud:CFD-er på aksjer, Forex, krypto og råvarer
Minimum innskudd$100
Minimum uttak:$50
Sett inn penger:Bankoverføring, iDEAL, PayPal og kredittkort
Gebyrer:Commission free on CFD’s
Valutavekslingskostnader:0,7%
Copytrading:nr
Kunde serviceBillett og live chat
Copytrading nr
KontoEuro / dollar konto

Kort sagt: proffer

 • + Omfattende tilbud av aksje CFD-er
 • + Brukervennlig og rask programvare
 • + Gratis demo på 500.000 kr for nye kunder
 • + Pålitelig nettmegler under oppsyn

Kort sagt: ulemper

 • – Ingen kundestøtte på telefon
 • – Ingen undervisningsmateriell for kunder
 • – Ikke egnet for langsiktige investeringer

Tips:Ønsker du å vite mer om trading hos Plus500? Vennligst les vår gratis Plus500 guide.

Plus500 anmeldelse

Ønsker du umiddelbart bla til et bestemt kapittel i denne Plus500- anmeldelse artikkelen? Vennligst bruk listen nedenfor for å bla til informasjonen du trenger.

Hva slags megler er Plus500?

Plus500 er en såkalt CFD-megler. I motsetning til å kjøpe aksjer direkte hos en vanlig megler, er en CFD-megler stedet for aktivt å spekulere i markedene. Når du kjøper eller selger en CFD, spekulerer du i en kursstigning eller kursfall på den aktuelle aksjen. Når du åpner en posisjon, bestemmer prissvingningene resultatet.

Plus500 tillater investeringer på både prisøkninger og prisfall og er derfor stedet å gå når du ønsker å reagere raskt på markedsforhold og endringer. Vil du vite mer om investering i CFD-er? Så les denne artikkelen.

Programvare gjennomgang

En meglers programvare er veldig viktig. Finansmarkedet krever nemlig raske svar, handlinger og ordreplasseringer. I denne delen vil vi diskutere Plus500-plattformen for å finne ut om det er en programvare av høy kvalitet. Vi vil diskutere hvordan man åpner en konto, kvaliteten på plattformen, bruk av ordrer, analytiske funksjoner, demokonto og mobil programvaren.

Åpne en konto

Å åpne en Plus500-konto er enkelt. Det kan enkelt gjøres via nettsiden. Plus500-programvaren bruker nettleseren din og nettsiden er responsiv for å tillate handel med mobiltelefoner. Ønsker du åpne en konto hos Plus500? Klikk her!

Plus500 registrering

Å åpne en konto hos Plus500 er enkelt

En stor fordel med Plus500 er at du kan bruke deres gratis demo på 500.000 kr. Denne demoen lar hver ny kunde i stor grad prøve ut alle muligheter og funksjoner. Plus500-programvaren er ekstremt brukervennlig. Dette gjør det mulig for personer med lite PC-kunnskap eller ferdigheter å åpne og lukke handels posisjoner.

Vår erfaring med handelsplattform

For å publisere en anstendig og nyttig anmeldelse har vi grundig prøvd ut alle investerings handlinger og -muligheter hos Plus500. En stor fordel ved Plus500-handelsplattformen er at den er ekstremt brukervennlig. Lite teknisk kunnskap er ingen hindring for å begynne å handle verdipapirer, og hver kunde vil kunne gjøre det..

Ser du etter en spesifikk investering? I så fall er søke- eller liste funksjonaliteten stedet å gå. Å finne investeringen din ved å bruke disse funksjonene er enkelt. Når du er klar til å åpne en posisjon, kan du velge å kjøpe (spekulere på en prisøkning) eller å shorte (spekulere på et prisfall).

På venstre side vil du alltid kunne se menyen. Menyen inneholder følgende alternativer:

 • Meny: se den fullstendige oversikten over alternativer.
 • Handel: stedet å gå når du umiddelbart vil åpne en ny posisjon.
 • Åpne posisjoner: en oversikt over dine aktive handler.
 • Ordre: en oversikt over alle dine åpne bestillinger hos Plus500.
 • Lukkede posisjoner: en oversikt over alle dine lukkede posisjoner.
 • Ekte penger: denne knappen kan brukes til å bytte til handel med ekte penger.

Øverst på skjermen finner du en oversikt over den økonomiske situasjonen til kontoen din. Den vil vise deg hvor mye penger du fortsatt har til rådighet. Den vil også fortelle deg om du kan åpne flere stillinger. Hold et øye med din økonomiske balanse. En negativ kontosaldo kan føre til tap av alle investeringene dine.

Plus500 programvare gjennomgang

I Plus500-programvaren kan du enkelt bytte til ekte penger. Illustrerende priser.

Bruk ordrer

Innenfor Plus500-programvaren kan du også benytte deg av ordrer. Med ordrer kan du automatisk åpne en posisjon når en viss pris er nådd. Ikke glem å bruke et stop loss. Å bruke et stop loss er ikke obligatorisk, men sterkt tilrådelig. Ved å bruke et stopp kan du automatisk lukke posisjonen din når du oppnår et visst tap.

Plus500 åpen posisjon

Å åpne en posisjon hos Plus500 er enkelt. Illustrerende priser

Når du åpner en posisjon, kan den administreres via menyen for åpne stillinger. Den åpne posisjon menyen har en sanntidsvisning av fortjeneste eller tap på investeringen.

Analytiske funksjoner Plus500

Innenfor Plus500-programvaren kan du også benytte deg av de forskjellige analytiske funksjonene og verktøy. Disse funksjonene kan brukes til å støtte og rettferdiggjøre beslutningene dine. Gjennomgangen vår bestemte likevel at disse funksjonene og funksjonene var ganske grunnleggende. Andre mer avanserte programmer og verktøy gir deg ofte en mer detaljert og sterkere oversikt. Har du som mål å bli en profesjonell trader? I så fall kan et program som MetaTrader være et nyttig verktøy for å utføre mer komplekse analyser.

Innenfor Plus500-plattformen kan du vise ulike tekniske indikatorer på grafen. Tekniske indikatorer kan hjelpe deg med å finne de riktige kjøps- og salgs øyeblikkene.

Tekniske indikatorer Plus500

En nyttig funksjon i Plus500-programvaren er muligheten til å tegne egne linjer og analyser på grafen. Det vil tillate deg for eksempel å tegne horisontale nivåer der prisen ofte stiger eller faller. Å lage og utføre analyser på flere grafer i programvaren vil likevel ikke bidra til noe. Dette er fordi det er ganske vanskelig å lagre analysene dine.

Til slutt, hos Plus500 ser du følelsene til andre tradere. Denne funksjonen viser deg hva andre Plus500-brukere driver med. Dette kan veilede deg i å ta investeringsbeslutninger.

Demo-konto kvalitet

I denne anmeldelsen er demokontoen en sterk fordel på Plus500-plattformen. Jeg var fornøyd med demokontoen. Du kan prøve ut alle muligheter med fiktive penger. Resultatene av demoen er helt på linje med resultatene fra en ekte konto. Derfor er demokontoen perfekt for å lære alle funksjoner og mulighetene til Plus500. Så snart du har mestret alle disse mulighetene, tar det bare et museklikk for å bytte til en konto med ekte penger.

Mobil Investering hos Plus500

Plus500 har utviklet en applikasjon som gjør det mulig å investere hvor som helst og når som helst. Det er klart at mobilapplikasjonen er en begrenset versjon av skrivebord programvaren. Mobilapplikasjonen har for eksempel ingen teknisk analysefunksjon.

Plus500-mobilapplikasjonen er derfor ideell for å holde styr på dine nåværende posisjoner. Dessuten lar denne applikasjonen deg raskt reagere på ulike markedssituasjoner og den siste utviklingen. Mobilapplikasjonen er et praktisk tillegg for rask tilgang til kontoen din, og den kommer gratis når du bestemmer deg for å begynne å investere hos Plus500.

Plus500 anmeldelser mobilplattform

Mobilapplikasjonen får gode anmeldelser

Handels alternativer og veiledning

Handels alternativene og betingelsene er en viktig del av denne Plus500-gjennomgangen. Vi ser på de forskjellige investeringsalternativene til Plus500. Dessuten vurderer vi også om det er tilstrekkelig veiledning. Og til slutt forteller vi deg hvordan du kan utføre et innskudd og hvordan man tar ut pengerfra Plus500.

Hva er investeringsalternativene hos Plus500?

En styrke til Plus500 er de utvidede investerings mulighetene. Denne megleren tilbyr et bredt utvalg av handelsmuligheter: fra CFD-er i aksjer, råvarer og indekser til opsjoner og Valuta. Antall tilgjengelige aksjer å investere i er enormt. Alle velkjente britiske, amerikanske og australske aksjer kan handles som CFD-er på Plus500.

Men ikke begynn å investere tilfeldig, vær oppmerksom på betingelsene knyttet til verdipapiret du ønsker å investere i. CFD-betingelsene kan konsulteres ved å klikke på informasjon ikonet. En oversikt vil blant annet fortelle deg om når CFD’en utløper. Når en CFD utløper, lukkes posisjonen automatisk etter en viss tid. Dessuten kan du også se gebyret du må betale for å holde posisjonen åpen.

Plus500 informasjon

Se alltid vilkårene for verdipapirene du handler. Illustrerende priser

Veiledning og utdanning

Plus500-veiledningen er ganske begrenset. Du kan bruke den økonomiske kalenderen som viser hvilke hendelser som kan påvirke prisen. Dessuten kan du bruke den tekniske analysen ved å legge til indikatorer i grafen. Det er imidlertid alt Plus500 har å tilby angående veiledning delen. Plus500 gir ingen pedagogisk informasjon om handel generelt. Dette er helt klart et av de svake punktene i denne anmeldelsen.

Sette inn penger på Plus500Ta ut penger på Plus500

Målet med Investeringer er å oppnå profitt! Men hva med å ta ut penger hos Plus500? Hos Plus500 kan en betalingsforespørsel gjøres fra 1000 kr for bankoverføringer. Hvis du foretrekker å ta ut penger via PayPal eller Skrill, starter minimumsbeløpet på 500 kr. Minimumsbeløp som er rettferdige og rettferdige etter min mening. I tilfelle kontosaldoen din er for lav, men du fortsatt ønsker å ta ut penger, er det et enkelt triks bare å sett inn noen ekstra penger og deretter ta ut hele beløpet fra Plus500-kontoen din.

Ta ut penger fra Plus500

Å ta ut penger hos Plus500 er helt gratis. Åpenbart en stort pluss i min anmeldelse. Noen meglere krever høye transaksjonskostnader for å ta ut penger. Dessuten håndteres tilbaketrekking forespørsler raskt. I min spesielle situasjon tok uttaksforespørselen omtrent 3 dager å behandle, og en dag senere ble pengene satt inn på bankkontoen min. Det minste jeg kan si, å ta ut penger på Plus500 er enkelt!

Koster å investere på Plus500

En stor fordel med Plus500 er det faktum at ingen fast kurtasje må betales. Og ingen fast kurtasje betyr å investere selv små beløp kan være fint. Men hvordan tjener nettmegleren penger? Vel, det er to måter Plus500 fortsatt tjener penger på. Andre kostnader som: Valutakonverteringsgebyr, Overnight-finansierings, Garantert stoppordre og Inaktivitetsgebyr.

Tips: når du planlegger å kjøpe aksjer på lang sikt er, DEGIRO det beste valget. Husk at du kun kan handle aktivt med CFD-er hos Plus500.

Spread på Plus500

Den første måten Plus500 tjener penger på er ved å beregne en spread. Når du kjøper eller selger et verdipapir, er det alltid en forskjell mellom bud og salgskurs. Dette er transaksjonskostnadene du betaler hos Plus500. Fordi disse kostnadene alltid er relative kostnader, er det mulig å oppnå rettferdige og gunstige resultater ved kun å gjøre en liten investering.

Spread Plus500

Spread er forskjellen mellom bud- og salgskurs. Illustrerende priser

La oss se på disse transaksjonskostnadene på Plus500; EUR/USD-spread er dynamisk. Dette betyr at spredningen kan øke eller reduseres avhengig av markedsvolumet. I skrivende stund er EUR/USD-spreaden kun 0,6 pips som tilsvarer 0,00006 cent. Dette er mye billigere sammenlignet med en av de største konkurrentene, nemlig eToro. I skrivende stund betaler investorer hos eToro en spread på 3 pips eller 0,0003 cent.

På den nederlandske aksjen Philips betaler du i dag en spread på 5 cent. eToro er litt billigere med en spread på bare 4,7 cent. Prisforskjellen er likevel ubetydelig. Et annet eksempel er Google-aksjen. Hos Plus500 betaler du en spread på $1,25 per aksje. Hos eToro er denne spredningen for øyeblikket over $3. Det ser ut til at Plus500 i de fleste tilfeller er den billigere når det gjelder aksjehandel sammenlignet med hovedkonkurrentene.

Transkajsons kostnader på Plus500

Ovenfor ser du den faste spredningen for Google-aksjen på Plus500. Illustrerende priser

La oss til slutt se på Tyskland 30-spread. Plus500 bruker en dynamisk spread som under skriving er 3,24 euro. eToro-kursen er mye høyere ettersom de krever en spredning på nesten 7 euro. Når det gjelder transaksjonskostnader, er Plus500 derfor den klart beste investering matchen. De lave Plus500-transaksjonskostnadene kan resultere i høyere avkastning på investeringen.

Over natten finansierings avgift eller finansieringskostnader

Den andre måten Plus500 tjener penger på, er ved å belaste den såkalte overnight-finansierings avgifter. Når du handler med CFD-er, vil megleren midlertidig låne deg pengene til investeringen din. Finansierings gebyret over natten per dag er alltid tydelig angitt når du velger en CFD å handle i. Disse gebyrene må betales daglig. Å stenge posisjonen din før slutten av dagen betyr at du slipper å betale finansieringskostnader eller et finansierings gebyr over natten.

La oss igjen sammenligne kostnadene hos Plus500 med kostnadene hos eToro. EUR/USD-finansierings gebyret over natten som må betales for å holde posisjonen din over natten er 0,0087 % ved Plus500. eToro tar på sin side 0,009 %.

financiering interest Plus500

EUR/USD-finansieringsrenten på pluss500. Eksemplariske priser.

I skrivende stund er over natten finansierings gebyret på den nederlandske Philips-aksjen 0,0232 %. For samme aksje hos eToro betaler du en finansieringsrente på 0,0165 %. Googles finansierings gebyr over natten tilsvarer 0,0288 % hos Plus500 og 0,0215 % hos eToro.

Når vi snakker om finansieringskostnader over natten, ser disse kostnadene totalt sett ut til å være lavere hos eToro sammenlignet med Plus500. Vil du beholde posisjonen dine åpne på lang sikt? I så fall er eToro det mest gunstige alternativet. Tar du heller sikte på å spekulere på kort sikt? I så fall gjør de lavere transaksjonskostnadene Plus500 til din beste investering partner.

Shortselgere kan handle på visse verdipapirer. Du tar en short posisjon når du spekulerer på prisen på en aksje som skal falle. Noen ganger kan du få profit eller tap på shortposisjonene dine. Når dette er tilfelle, vil dette bli indikert med et positivt tall ved finansiering over natten – selg.

Hva er minimum investering pris?

Hos Plus500 er minimumsinnskuddet 1000 kr. Dette betyr selvfølgelig ikke automatisk at du kan investere i alle mulige investeringsalternativer. Hver funksjon i Plus500-programvaren har en minimal investering pris satt. Plus500-programvaren omtaler denne prisen som det såkalte enhetsbeløpet. La oss ta Bitcoin som et eksempel. I skrivende stund tilsvarer Bitcoin-enhetsbeløpet 0,02 kontrakt som betyr 1/50 av verdien av en Bitcoin. På et annet eksempel, ING-aksjen, tilsvarer den for øyeblikket 50 aksjer.

For øyeblikket koster 50 ING-aksjer deg rundt 250 euro. Du kan imidlertid bruke en 1-til-5 innflytelse. Dette betyr at du trenger minimum 50 euro for å åpne en CFD-investering på ING-aksjen.

Pålitelighet og støtte

I den siste delen av denne anmeldelsen diskuterer vi påliteligheten til denne megleren. Plus500 er en pålitelig megler som har vært i drift i mange år. Først skal vi diskutere og begrunne hvorfor det er så mange negative anmeldelser på nett på Plus500. Deretter vil vi fortelle deg alt om hvordan du bruker en margin og når du skal bruke den, og vi vil også dykke dypt inn i Plus500-lisenser. Til slutt vil vi også sjekke om pengene dine er trygge, og vi vil vurdere Plus500 kundeservice.

Negative anmeldelser

Mange investorer som har brukt Plus500 la ut negative anmeldelser på Internett. Hovedårsaken bak denne negativiteten er det faktum at mange mennesker egentlig ikke forstår hva det å investere i CFD-er handler om. Nedenfor finner du et tydelig eksempel på en kundeanmeldelse lagt ut av en klient som tapte penger ved å bruke Plus500:

negativ anmeldelse av Plus500

En investering kan få deg til å tape pengene dine … ingen triks, ingen løgner, ingen falske løfter … bare bare virkelighet. Folk som begynner å investere uten erfaring eller uten skikkelig forberedelse har en stor sjanse til å tape deler av investeringen. Det er derfor av avgjørende betydning å øve for å forstå alle ins og outs ved CFD-investeringer. Øvelse er nøkkelen til suksess og kan enkelt gjøres ved å bruke Plus500-programvaren.

Forstå deg på margin

Mange investorer klarer ikke å tjene penger på Plus500 fordi de ikke forstår inn og ut av en margin. En margin kan brukes på investeringene dine. En fordel med å bruke en margin på investeringen din er det faktum at du bare trenger en liten sum penger for å ta en større posisjon. Når du setter inn 1000 kr og du bruker en 1-til-10 gearing, kan du handle 10.000 kr i CFD-aksjer. Ved å gjøre det går både fortjeneste og tap raskere:

 • En investering på 1 kr betyr en fortjeneste på 10 kr når det er en prisøkning.
 • En investering på 1 kr betyr et tap på 10 kr når det er en prisnedgang.

En 1-til-10 giring vil gjøre at du mister hele investeringen din hvis det er 10 % prisnedgang. Når kontoen din har gått tom for penger, blir det referert til som en margin call. I så fall vil posisjonen din automatisk bli stengt. Å oppnå et dårlig resultat er åpenbart ikke meglerens feil. Heldigvis kan vi hjelpe deg med å unngå denne typen situasjoner så mye som mulig. Bruk følgende tips for å oppnå bedre investering resultater hos Plus500:

 • Øv først med en demo inntil du får en full forståelse hvordan man investerer.
 • Øv deg ved å lese om investering og sørg for at du forstår hvordan CFD-er fungerer.
 • Vær forsiktig når du bruker en margin.
 • Bruk alltid en stop loss og om nødvendig ta fortjeneste.
 • Tenk alltid to ganger før du åpner en posisjon.

Plus500-lisens

Pålitelige meglere har alltid de nødvendige lisensene. Plus500 har også lisens. Lisensen er et bevis på at megleren overholder alle viktige regler og forskrifter.

Plus500UK er regulert av British Financial Conduct Authority. Det er en av de strengeste veilederne. FCAs primære rolle er å beskytte kunder mot upålitelige finansselskaper.

Plus500 er et internasjonalt opererende selskap. Derfor sikrer flere parter at Plus500 alltid følger reglene. Nedenfor finner du en oversikt over alle veiledere som holder et øye med Plus500-pålitelighet:

 • Plus500UK Ltd autorisert og regulert av FCA (#509909).
 • Plus500CY Ltd er autorisert og regulert av CySEC (#250/14).
 • Plus500SG Pte Ltd, lisens av MAS (#CMS100648-1) og IE Singapore (#PLUS/CBL/2018).
 • Plus500AU Pty Ltd (ACN 153301681), lisens av: ASIC i Australia, AFSL #417727, FMA i New Zealand, FSP #486026; autorisert finansiell i Sør-Afrika, FSP #47546

Plus500 er også et offentlig selskap. Plus500 er notert på den engelske børsen. En annen indikator som viser at Plus500 er en pålitelig megler. Vil du vite mer om påliteligheten til Plus500? Vennligst les denne artikkelen!

Er pengene dine beskyttet hos Plus500?

Alle klientmidler holdes på adskilte klientbankkontoer i samsvar med klient reglene til Cyprus Securities and Exchange Commissions (CySEC).

I verste fall er Plus500UK koblet til det såkalte Financial Services Compensation Scheme eller FSCS. Om en finansinstitusjon går konkurs, vil de kompensere investorer opp til 85 000 britiske pund.

Plus500 sikkerhetspenger

Kundeservice hos Plus500

Plus500-kundeservicen er et av de moderate gjennomgang punktene. Når du har et problem, vil det alltid bli løst … det er den gode delen. Dessverre tilbyr Plus500 kun e-post eller live chat-støtte. Noen ganger vil det være fint å snakke med noen personlig på telefon. Når det gjelder tilgjengelighet, kan Plus500 derfor fortsatt forbedres.

Vi har åpenbart bekreftet om spørsmålene våre ble besvart av kundestøtten. Live Chatten er veldig rask. Det tar bare noen sekunder før noen svarer på spørsmålet ditt. Å sende en e-post er mindre effektivt. Noen ganger kan det ta noen dager før du får svar. Det sier seg selv at i dette tilfellet er tålmodighet helt klart nødvendig..

Plus500 live chat anmeldelse

Plus500 live chat er rask til å svare

Konklusjon gjennomgang Plus500

Plus500 er en god megler for aktivt å investering for eksempel på aksjer. Spesielt når markedet er svært volatilt, er Plus500 stedet å være for å handle. Hva er styrkene til denne megleren?

 • Plus500 tilbyr en brukervennlig plattform.
 • Plus500 er strengt overvåket av CySEC og FCA.
 • Kundene sine penger settes på separate kontoer.
 • Plus500 handel er kurtasjefri.
 • Mer enn 2000 forskjellige aksjer kan omsettes.
 • Siden oppstarten har selskapet hatt over 23 millioner registrerte kunder.

Vi anbefaler derfor Plus500 i denne anmeldelsen. Ønsker du å prøve alle mulighetene 100 % risikofritt med en demo? Bruk knappen nedenfor og åpne en konto:

DEGIRO anmeldelse: mine erfaringer med denne megleren

I denne anmeldelsen kan du lese alt du trenger å vite om megleren DEGIRO. Kort sagt kommer DEGIRO manual vi til å vise hvordan du kan åpne din første investering med DEGIRO. Vi vil også diskutere de ulike gebyrene DEGIRO belaster kundene sine. Ved å kombinere denne informasjonen kan du raskt avgjøre om DEGIRO er riktig for deg. Vil du sammenligne DEGIRO med andre meglere? Sjekk ut vårnettmegler sammenlignings side!

DEGIRO gjennomgang

Vi har grundig testet mulighetene hos DEGIRO for denne anmeldelsen. Etter vår mening er DEGIRO en god megler å kjøpe og selge aksjer med. DEGIRO er spesielt attraktiv på grunn av de relativt lave gebyrene de tar. Programvaren til DEGIRO er brukervennlig, men tilbyr ikke så veldig mange analysemuligheter. DEGIRO vil være et godt valg for en investor som ønsker en god og billig nettmegler og ikke er avhengig av disse analysemulighetene.

Ønsker du å åpne en konto hos DEGIRO? Bruk knappen for å åpne en konto hos denne megleren direkte:

DEGIRO megleranmeldelse

Hva er de største fordelen med DEGIRO?

 • DEGIRO er en av de billigste nettmeglerne som er tilgjengelig.
 • Å åpne en konto hos DEGIRO er 100% gratis.
 • Programvaren er brukervennlig og enkel å bruke.
 • Å sette inn og ta ut penger går greit.

Hva er de største ulempene med DEGIRO?

 • DEGIRO passer ikke så bra for aktive tradere.
 • Alternativene for å gjøre egne analyser på plattformen er ganske begrensede.

DEGIRO omfattende anmeldelse

Vi starter artikkelen med en omfattende gjennomgang av DEGIRO. Hvis du vil lese mer om en spesifikk funksjonalitet for denne nettmegleren, kan du raskt navigere til delen ved å trykke på en av linkene:

Hvordan fungerer det å åpne en konto med DEGIRO?

Å åpne en konto hos DEGIRO er enkelt. For å starte trenger du bare å skrive inn et påloggingsnavn og passord.

Etter at du har opprettet en konto, må du oppgi ytterligere informasjon. Alle nettmeglere må kontrollere om innehaveren av kontoen faktisk eksisterer. På denne måten forhindrer meglere kriminelle eller terrorister fra å bruke kontoene for å hvitvask penger. På DEGIRO kan du velge mellom forskjellige typer kontoer. Vi diskuterer denne typen kontoer her kort:

Vanlig konto

Med en vanlig konto kan du handle med alle kjente verdipapirer. Med en vanlig konto kan DEGIRO låne ut aksjene dine til tredjeparter. Andre parter låner jevnlig aksjer for å ta en short posisjon. Når du tar en short posisjon på en aksje, kan du tjene penger på en fallende pris. DEGIRO mottar gebyr for utlån av aksjene. Dette er ikke helt uten risiko: den andre parten kan gå konkurs, og i teorien kan du deretter miste aksjene dine. Heldigvis skjer dette sjelden i praksis.

Depotkonto

Personlig føler jeg at risikoen er begrenset, og det er derfor jeg opprettet en vanlig konto hos DEGIRO. Men hvis du vil minimere risikoen enda mere, kan du velge å opprette en depotkonto. Da har ikke DEGIRO lov til å låne ut aksjene innenfor en depotkonto til tredjepart. En ulempe med depotkontoen er det kommere noen små kostnadene for å motta utbytte.

Aktiv trading konto

Du kan også åpne en konto for aktiv trading hos DEGIRO. Med denne kontoen kan du handle med mer risikofylte derivater. Du får også mer frihet: Du kan for eksempel handle med margin. Det er da mulig å ha en negativ balanse. Du må imidlertid betale renter på denne saldoen.

I mange tilfeller er det ikke tilrådelig å bruke marginen. Det er også viktig å huske på at man bør alltid Invester bare med penger du virkelig har råd til å tape. Når du skylder penger, må du dessuten betale renter, og avkastningen på investeringene dine må være mye høyere for å oppnå et godt resultat. Uansett er DEGIRO mindre egnet for aktiv trading. Hvis du ønsker å trade, er det bedre å åpne en konto hos eToro.

Hvordan er kvaliteten på programvaren?

Hos DEGIRO gjør du alle dine investeringer ved å bruke deres online handelsplattform. De grunnleggende funksjonene er tilstede, og det er ganske enkelt å åpne eller lukke en ordre. Imidlertid bør du ikke forvente mirakler når det gjelder programvaren.

Analyse mulighetene er ganske begrensede. Når du besøker selskapets firmaprofil, ser du grunnleggende informasjon om aksjen. Du kan lese en kort beskrivelse med generell informasjon om selskapet, og du kan bestemme inntjeningen per aksje. Hvis du vil foreta en mer omfattende analyse, må du bruke andre eksterne nettsteder. Mangelen på ekstra informasjon er derfor en ulempe i denne anmeldelsen.

Teknisk analyse

På DEGIRO kan du utføre teknisk analyse. Alternativene er tilstrekkelige: du kan velge mellom dusinvis av indikatorer som du kan gå opptil ti år tilbake i tid. I tillegg til disse indikatorene, tilbyr DEGIRO ingen andre former for råd eller utdanning.

Utbytte og informasjon

Utbytte legges automatisk til på kontoen din. Etter min mening kan informasjonen i den programvaren bli enda bedre. Det er noen ganger uklart når for eksempel utbytte krediteres.

Mobil plattform

Du kan også investere ved hjelp av DEGIROs mobile handelsplattform. Mobilappen har omtrent de samme funksjonene som den internettbaserte plattformen. Du kan legge inn bestillinger og plassere aksjer i favorittlisten din med mobilplattformen. Den mobile plattformen gjør det mulig å spore investeringene hele tiden, og du kan gjøre noen justeringer om nødvendig når du er på farten. Mobil plattformen, som web plattformen, er ikke veldig omfattende, men tilbyr funksjonalitet du kan forvente i denne prisklassen.

Hvor høye er transaksjons avgiftene med DEGIRO?

Den nåværende kostnaden for DEGIRO er godt synlig på nettsiden til DEGIRO under gebyrer. DEGIRO belaster ingen depotgebyrer: du betaler bare for investeringene du utfører. Det samme gebyret gjelder for hver transaksjon. Det er vanligvis en fast del og en variabel del. Den faste delen endres ikke uavhengig av antall verdipapirer du kjøper, men den variable delen gjør det.

For eksempel, hvis du kjøper aksjer i Storbritannia med DEGIRO, betaler du £ 1,75 + 0,014%. Hvis du åpner en posisjon for £ 1.000, betaler du £ 1.89 i transaksjonskostnader. Hvis du åpner en posisjon med en totalverdi på 10 000 pund, øker denne til 3,15 pund.

Ønsker du å vite hvor høye kostnadene er for de forskjellige investeringsproduktene hos DEGIRO? I denne delen av artikkelen kan du finne ut hvilke avgifter du betaler for hvert investeringsprodukt:

Hvor mye betaler du i kurtasje ved en aksjehandel?

Den lave kostnaden er en positivt faktor i denne anmeldelsen. På britiske aksjer betaler du 1,75 pund + 0,014%, noe som er mye lavere enn de fleste konkurrentene. Maksimal kostnad du betaler er £ 5. Norske, Tyske, kanadiske og amerikanske aksjer kan også handles på DEGIRO. Kostnadene på de mer eksotiske børsene som i Hong Kong, Japan og Singapore er noe høyere enn i Europa.

Hva er kostnadene for ETF eller indeksfond?

En stor fordel med DEGIRO er at du kan investere i mange indeksfond uten transaksjonsgebyrer. For å gjøre dette må du investere i en ETF. Dette er for eksempel FundShare. Med et indeksfond kan du overvåke et marked eller en sektor til lave kostnader. Dette kan være en attraktiv måte å bygge egenkapital på. Det er lurt å ta en titt på vilkårene for denne kampanjen på nettstedet til DEGIRO.

På nylig børsnoterte investeringsfond betaler du høyere transaksjonskostnader. Du betaler € 7,5 + 0,1% eller i noen tilfeller til og med € 75 + 0,1%. Så vær forsiktig og vær nøye med hvilken type fond du kjøper!

Hva koster obligasjonene?

Du betaler også lave kostnader på obligasjoner hos DEGIRO. Det er imidlertid viktig å merke seg at valgene er noe begrenset. For øyeblikket kan du kun kjøpe nederlandske, belgiske, portugisiske, franske og tyske obligasjoner. Obligasjoner fra Nederland, Belgia, Portugal og Frankrike kan handles til € 2 + 0,06%. Tyske obligasjoner er dyrere til € 5 + 0,05%, og noen flere eksotiske obligasjoner handles til enda høyere kurser. Så vær forsiktig når du vil kjøpe eksotiske obligasjoner!

Hva er kostnadene på opsjoner?

Kostnaden per kontrakt på Eurex -aksjer (Tyskland) er € 0,75. En kontrakt dekker 100 aksjer, kostnaden per aksje er deretter € 0,0075, noe som er veldig rimelig. Tyske, belgiske, franske og portugisiske opsjoner er også billige å handle med DEGIRO.

På amerikanske opsjoner betaler du bare $ 0,50 per kontrakt hos DEGIRO. Ytterligere aksjekurser kan imidlertid belastes. For eksempel betaler du € 5 for å bruke markedet. Selv om du bare kjøper en aksje, må du betale dette beløpet hver måned. Å handle amerikanske opsjoner kan derfor bli dyrt for små investorer.

Hvor mye koster det å gjennomføre en opsjon?

For å gjennomføre en opsjon betaler du € 1 per kontrakt hos DEGIRO. I de fleste tilfeller er det mer attraktivt å bare selge opsjonen.

Hvor mye koster det å investere i futures?

På futures notert i Amsterdam, Brussel, Lisboa og Paris betaler du 2,5 € per kontrakt. Det er også mulig å investere i amerikansk futures. Transaksjonsgebyret for amerikanske futures er $ 0,50 per kontrakt. Du må imidlertid betale ytterligere $ 5 per kalendermåned for å benytte deg av det amerikanske markedet.

Hva er valuta kostnadene?

For å konvertere valutaer betaler du vanligvis 0,1%. Så når du kjøper aksjer i dollar, mister du umiddelbart 0,1%. Det er mulig å konvertere valutaer manuelt. Du betaler € 10 + 0,02% som kan være billigere i store transaksjoner. Hvis du kan kjøpe aksjen i din valuta, er dette alltid det beste alternativet.

Hva er rentekostnadene?

Når du låner penger, betaler du renter av dem. Britiske aksjer er 1,25% over LIBOR. Dette er billigere enn forbrukerkreditt, men kan føre til at avkastningen faller betydelig. Vær derfor forsiktig med å investere med lånte penger hos DEGIRO.

Hvor mye betaler man for real time kurser?

Amsterdam, tyske og amerikanske aksjekurser (bare CME) er helt gratis hos DEGIRO. For live kurser på andre børser må du ofte betale en viss sum. Kostnadene varierer fra noen få euro til € 10,50. Ønsker du handle med en utenlandsk valuta? Da er det viktig å først vurdere hvor mye du må betale.

Hva er kostnadene ved short posisjoner?

På DEGIRO kan du også ta en short posisjon på en aksje. Da spekulerer man på et fall i aksjekursen. Prisene for dette varierer avhengig av risikoen for aksjen. På aksjer med lav risiko betaler du 1% og på aksjer med høy risiko betaler du 2%.

Hvor mye betaler du ved underskudd?

Når du handler på margin, må du kanskje håndtere et underskudd. Kostnadene ved et vedvarende underskudd er € 50 + 0,5%. Hvis du overskrider marginen med 125% betaler du € 100 + 1%. Så det er viktig å sørge for at du ikke overskrider marginen på kontoen din.

Er det andre ekstraordinære kostnader?

Å overføre en portefølje til DEGIRO koster € 10 per posisjon. Når du legger inn bestillinger over telefon, koster dette £ 8,5 ekstra. Å behandle utbytte er gratis. Når du velger aksjeutbytte, betaler du € 7,50 i gebyrer. For å abonnere på utslipp betaler du € 2 + 0,02%. Å overføre penger er helt gratis.

For hver børs du handler på, betaler du også € 2,5 i tilkoblingsgebyrer. Dette er en ulempe for mindre investorer, siden det kan øke transaksjonsgebyrene.

Konklusjon: gebyrer hos DEGIRO

Gebyrene er et positivt poeng i vår test av DEGIRO. Av alle profesjonelle engelske nettmeglerne tilbyr DEGIRO investering til de laveste prisene. Derfor er DEGIRO egnet for å bygge en portefølje.

Hva er handels alternativene på DEGIRO?

Et av de viktigste elementene når man skal vurdere en nettmegler er selvfølgelig handels alternativene. Hos DEGIRO har du mange investeringsalternativer. Du kan velge mellom 60 børser som gjør det mulig å investere i mer eksotiske land som Tyrkia eller New Zealand.

På DEGIRO kan du mellom ulike investeringsprodukter: fra aksjer til fond og fra gearet produkter til obligasjoner. Hos DEGIRO kan du mest sannsynlig finne et produkt du ønsker å investere i.

Hvordan kan du legge inn en bestilling hos DEGIRO?

Jeg har allerede gjort noen transaksjoner med DEGIROs programvare. Etter min mening kunne programvaren være noe mer brukervennlig, men det er fortsatt enkelt å gjennomføre en handel på plattformen.

Etter at du har satt inn penger kan du søke etter eiendelen du ønsker å investere i. Jeg har utført lønnsomme transaksjoner med DEGIRO i eToro og ABN AMRO aksjer. Du kan se resultatene av disse transaksjonene med DEGIRO nedenfor:

Når du vil åpne en posisjon, må du først finne det riktige porduktet. Med søkefunksjonen kan du enkelt finne produktet du ønsker å invistere il. Du kan søke ved å skrive inn navnet, ISIN eller Verdipapir Identifikasjonsnummert eller ved å bruke tickeren. Etter at du har funnet aksjen, fondet eller råvaren, kan du trykke på kjøpsknappen for å åpne en posisjon.

Mange aksjer handles på flere børser. Det er alltid lurt å velge børsen som viser aksjer i din valuta. Når kontoen din for eksempel er i euro, er det billigere å handle aksjer notert i euro. Når du kjøper aksjer i en annen valuta, må du betale ekstra transaksjonsgebyrer for å veksle euroene dine til dollar. I tillegg må du håndtere en valutakursrisiko.

Før du kjøper aksjen, må du gi noen ytterligere detaljer. I bestilling skjermen kan du angi hvor mange aksjer du vil kjøpe. Du kan også velge type ordre. Med en begrensning ordre kjøper du kun aksjen til en bestemt pris. Med en markedsordre kjøper du aksjen uavhengig av gjeldende pris. Du kan da angi om ordren skal gjelde kontinuerlig eller bare i løpet av den aktuelle dagen. Du kan også legge inn en bestilling for et bestemt beløp hvis du bare synes det er attraktivt å kjøpe aksjen til en lavere pris.

Hvis du vil beskytte midler, kan du velge å angi et stop loss. Et stop loss er en grense som du automatisk stenger posisjonen på. Etter at du har kjøpt en aksje, må du opprette en egen ordre for å automatisk stenge den med et forhåndsbestemt tap.

Etter at du åpnet stillingen din, kan du finne den under dine åpne stillinger:

Ønsker du å selge investeringen din? Da er det bare å trykke på salg knappen. Med en markedsordre vil du da selge verdipapirene til gjeldende pris.

Hvordan kan DEGIRO være så billig?

DEGIRO er en billig megler som tilbyr investeringer mot lave renter. Hvordan er det mulig at DEGIRO er så billig?

Dette skyldes forskjellige beslutninger selskapet har tatt. Hovedårsaken til de billige tjenestene er det faktum at de har en ekstremt effektiv IT-struktur og at de bygger all programvare internt

DEGIRO låner også regelmessig ut verdipapirer; Dette er nødvendig for å gjøre det mulig for kunder å åpne short posisjoner. Å låne verdipapirer innebærer en liten risiko. Det er imidlertid mulig å deaktivere denne funksjonaliteten. Når du åpner en depotkonto i stedet for en vanlig konto, vil DEGIRO ikke låne ut verdipapirene dine til en annen part. En stor ulempe med denne kontotypen er at du betaler ekstra kostnader når du mottar utbytte.

Til slutt jobber DEGIRO med å oppnå stordriftsfordeler. For øyeblikket er DEGIRO aktiv i omtrent atten land. Ved å dele kontorene over et større antall kunder, kan driftskostnadene per transaksjon reduseres betydelig, og dette kan bidra til å holde prisene lave. Imidlertid har DEGIRO ikke en betydelig markedsandel i alle land ennå.

Hvordan kan du sette inn penger hos DEGIRO?

Du kan sette inn penger på kontoen din når som helst med DEGIRO. Du kan gjøre dette via knappen sette inn penger og uttak av penger. Du kan deretter sette inn penger på kontoen din ved å overføre penger fra banken din til din investeringskonto. Når du velger iDEAL, blir pengene satt inn på kontoen din direkte. Du trenger ikke å vente på å investere.

Du kan ta ut penger når som helst. Faktisk kan du overføre penger til bankkontoen din. Det er bare mulig å ta ut saldoen på kontoen din. Hvis du vil ta ut beløpet i porteføljen din, må du først selge verdipapirene. Pengene blir bokført jevnt og ankommer alltid kontoen din i løpet av få dager. Av den grunn er innskudd og uttak av penger et sterkt poeng i denne anmeldelsen.

Kundeservice

DEGIRO kan nås både via telefon og e-post. Du kan du alltid nå dem raskt når markedet er åpent. Når markedene er veldig ustabile, har DEGIRO noen ganger problemer med å holde oversikt. Under koronakrisen kan de for eksempel bare nås på engelsk og angi at det er bedre å sende en e-post. Av den grunn har responstiden deres økt betydelig.

Kundeservicen er av god kvalitet når den fungerer. Jeg tror imidlertid at de må håndtere spesielle markedsforhold nedre. Av den grunn får de bare en tilstrekkelig poengsum for kundeservicen i vår anmeldelse.

Hvor trygg er DEGIRO?

DEGIRO beholder kundenes eiendeler på separate kontoer. Når DEGIRO uventet går konkurs, bør pengene dine være trygge der. Pengene du setter inn vil også bli plassert i et eget fond. DEGIRO kan ikke berøre disse pengene. Et investor kompensasjonssystem eksisterer til og med. Hvis DEGIRO bryter disse reglene, vil du motta en refusjon på opptil € 20 000.

Det faktum at DEGIRO har eksistert i over 10 år og betjener mer enn 500 000 kunder, er også et godt tegn. Av den grunn er det trygt å sette inn penger med DEGIRO. Jeg har selv vært kunde hos DEGIRO en stund, og jeg har aldri støtt på noen store problemer. Etter min mening er det å invistere med DEGIRO 100% trygt.

Regulering

DEGIRO blir overvåket av Financial Conduct Authority (FCA), samt den nederlandske nasjonalbanken (DNB). I tillegg kan du finne DEGIRO i registeret for handelskammeret under nummer 34342820.

Utdanning og veiledning

På DEGIRO kan du finne informasjon om investeringer i investor akademiet. Videoene på nettstedet deres er klare og kan hjelpe deg med å investere på plattformen. Imidlertid er det ingen avansert informasjon tilgjengelig som kan hjelpe deg med å ta investeringsbeslutninger. Innen utdannelse og veiledning skårer DEGIRO ikke bemerkelsesverdig høyt i denne anmeldelsen.

For hvem er DEGIRO egnet til?

DEGIRO er egnet for den private investoren som har noen eiendeler. DEGIRO er en nettmegler for kjøp av investeringsprodukter på lang sikt. På DEGIRO kan du for eksempel kjøpe populære aksjer eller handle indeksfond i kjente indekser som for eksempel Dow Jones.

I tillegg til disse standardproduktene er det også mulig å handle med obligasjoner, opsjoner og fond. Utvalget av produkter er svært omfattende og transaksjonskostnadene er lave. Dette gjør det mulig å begynne å investere med små summer.

De største fordelene med DEGIRO

 • DEGIRO er en av de billigste nettmeglerne som er tilgjengelig.
 • Det er mulig å investere over hele verden på forskjellige børser.
 • Det er ingen skjulte kostnader: Å åpne en konto er 100% gratis.
 • Det er mulig å bruke margin for å investere med mer penger enn du setter inn.

Konklusjon på anmeldelse: investere i DEGIRO?

DEGIRO er et relativt nytt selskap med en sterk drivkraft for å ekspandere. Takket være de billige tjenestene og den grunnleggende, men enkle programvaren, er det mulig for privatpersoner å investere fordelaktig i aksjer med et beskjedent budsjett. Hvis du leter etter en nettmegler hvor du får valuta for pengene, er DEGIRO et solid valg.

Ønsker du åpne en konto hos DEGIRO? Klikk på knappen nedenfor og åpne en gratis konto direkte:

Hvordan velge en god megler?

Når du begynner å investere, er det viktig å velge en god nettmegler. I denne artikkelen vil vi gi deg noen tips du kan bruke til å velge megleren som passer deg best.

Hva skal man se etter når du skal velge megler?

 • Er nettmegleren billig? Sjekk transaksjonsgebyrene!
 • Er programvaren brukervennlig? Dette hjelper deg med å komme raskt i gang.
 • Er det mulig å prøve alt gratis med en demo?
 • Kan du investere i alle kjente aksjer og råvarer gjennom denne megleren?

På Trading.info har vi satt opp en omfattende sammenligning, slik at du umiddelbart kan se hva vi synes er de beste meglerne. Bruk knappen nedenfor for å sammenligne meglere direkte:

Hvor aktivt vil du investere?

Et viktig spørsmål å svare på selv er om du vil trade veldig aktivt eller om du vil bygge en portefølje. Hvis målet ditt er å oppnå en fast avkastning, er det beste valget å bygge en portefølje. I så fall kan du bruke en megler som DEGIRO eller eToro.

Hvis du vil handle aktivt, bør du velge en megler der du kan trade CFDer. CFD er designet for kortsiktige spekulasjoner. Hos en nettmegler kan du handle aktivt til lavere transaksjonskostnader. Takket være gearing, da er er det til og med mulig å handle aktivt med lavere beløp.

Vær oppmerksom på meglerhonoraret

Transaksjonskostnadene på investeringer er avgjørende for det endelige resultatet. Mange investorer fokuserer på avkastning, og glemmer kostnadene. Noen få prosentpoeng kan imidlertid gjøre en stor forskjell over en lengre periode. Det er derfor verdt å sammenligne forskjellige meglere når det gjelder kostnader.

Når du velger nettmegler, er det også viktig å se på de andre kostnadene. Noen meglere har lave transaksjonskostnader, men tar deretter mye ekstra gebyrer. Dette betyr at kostnadene ved en ‘billigere megler’ kan plutselig være mye høyere. For eksempel krever noen meglere ekstra for å betale utbytte eller overføre verdipapirer. Vær derfor nøye med å undersøke de ekstra betingelsene til en nettmegler.

Det er også et økende antall meglere som lar deg handle uten kurtasje. Også med ‘gratis’ meglere er det viktig å undersøke om megleren er fordelaktig. Hos enkelte nettmeglere der du handler uten kurtasje, er forskjellen mellom kjøp og salgspris på en aksje ofte større. Som et resultat, med små beløp er det ofte mer fordelaktig å handle med en megler uten faste provisjoner, mens det med større beløp kan være bedre å handle med en megler med faste provisjoner.

I artikkelen Billig investeringdu kan lese hvor du kan investere mot lave avgifter.

Kostnadsinvesteringsavkastning

Kostnader kan redusere den endelige avkastningen betydelig.

Ta en titt på meglerens investeringsprodukter

Ikke alle meglere tilbyr de samme verdipapirene. Tenk derfor først over hva du hovedsakelig vil bruke nettmegleren til. Lag en liste over de forskjellige verdipapirene du vil handle. Deretter kan du sammenligne de forskjellige meglerne på dette feltet. Det kan til og med være lurt å sammenligne de eksakte kostnadene per megler. På denne måten kan du avgjøre om megleren du har i tankene faktisk er den mest fordelaktige for investeringsplanene dine.

Sjekk påliteligheten

Når du legger inn en bestilling, er det naturligvis viktig at den utføres raskt. Med de fleste store nettmeglerne er dette faktisk tilfelle. Nedetid kan være en stor belastning når du vil kjøpe eller selge en bestemt investering raskt. Det kan derfor være lurt å undersøke hvor pålitelig megler programvaren faktisk er.

Finansinstitusjonen som megleren tilhører kan også være en indikasjon på påliteligheten. engelske meglere, for eksempel, faller inn under som følge av at de må overholde alle slags strenge krav. Utenlandske meglere kan falle under en annen myndighet, noe som betyr at andre regler kan gjelde. Sjekk derfor nøye om megleren er pålitelig, spesielt om du vurderer en utenlandsk nettmeglere.

Sjekk også om kundens eiendeler er skilt skikkelig. Dette vil sikre at du ikke mister dine eiendeler eller investeringer hvis megleren går konkurs.

Kundeservice og support er viktig

Når du velger megler er kundeservice og support viktig. De fleste meglere tilbyr minst e-post support. De dyrere meglerne er det vanligvis også mulig å kontakte dem via telefon.

Undersøk programvaren

Når du velger en nettmegler, er det også lurt å ta en titt på meglerens programvare. Noen ganger er funksjonaliteten og brukervennligheten til programvaren til de forskjellige meglerne forskjellige. Derfor bør du først se på meglerens programvare før du faktisk setter inn penger. Tross alt er det viktig at du kan legge inn bestillinger raskt og at du forstår hvordan du skal administrere investeringene dine.

Plus500 programvaremegler

Plus500s programvare er veldig brukervennlig. Illustrerende priser.

Alternativer

Til slutt er en nettmeglers spesifikke funksjoner ganske viktige. Meglere skiller seg mer og mer ut ved å tilby spesielle funksjoner. På Plus500,for eksempel handler du gjennom et brukervennlig programvaresystem. Programvarens forbedrer brukeropplevelsen betraktelig for brukerne å gjennomføre en investering.

På Markets.com er det også mulig å bruke den avanserte MetaTrader programvaren for intensiv teknisk analyse. Hos andre meglere kan du handle automatisk gjennom det innovativeZuluTrade plattform, slik at du ikke trenger å ta vanskelige økonomiske beslutninger selv.

Andre meglere skiller seg ut med et høyt utdanningsnivå. Noen meglere tilbyr også en gratis demo, slik at du kan prøve mulighetene uten risiko. Tenk på de ekstra alternativene du trenger, og kryss av meglerne som ikke tilbyr dem.

Undersøk forholdene

Undersøk også om det er noen spesielle forhold som kan være skadelige for deg som investor. Hos noen meglere lånes verdipapirene dine til andre parter. Dette øker risikoen for investeringen din.

Noen meglere krever også ekstra gebyrer for å betale utbytte eller gjøre et innskudd. Derfor, når du velger en god megler, må du alltid sjekke om megleren har noen ugunstige forhold.

Aksjer eller et fond?

Når du velger en aksjemegler, bør du også vurdere om du vil investere i aksjer selv eller om du vil sette et periodisk beløp i et fond. Ikke alle meglere er like egnet for hvert investeringsprodukt.

Vær oppmerksom på de økonomiske egenskapene

Når du velger en aksjemegler, er det også lurt å ta hensyn til andre økonomiske egenskaper. Har for eksempel megleren et minimumsinnskudd? Hos noen tilbydere kan du bare investere med tusenvis av kroner.

Noen mennesker ønsker å investere med margin; oppdag hva maksimal margin er og hva kravene er til dette.

Velge megler

Det er ganske mange faktorer som er viktige når du skal velge en god aksjemegler. Til syvende og sist er det viktig å velge en aksjemegler som passer dine behov. Sammenlign derfor meglerne som tilbyr mulighetene du trenger, og velg til slutt aksjemegleren med den mest fordelaktige prisene. I vår nettmegler seksjon, kan du ta en titt på forskjellige nettmeglere og sammenligne dem på forskjellige faktorer, slik at du kan ta et bedre og informert valg.

Registrer deg på Plus500

Du kan prøve å handle helt risikofritt med en demo på 500 000 kroner. Handelen er 100% risikofri: du kan aldri tape mer enn innskuddet! Du kan også bruke shortsalg når du tror aksjekursene vil falle. Transaksjonskostnadene er mye lavere sammenlignet med andre tradisjonelle aksjemeglere.

Plus500 opplæring: hvordan du kan trade med Plus500?

I denne artikkelen vil du lære hvordan du kan trade ved hjelp av Plus500-plattformen. Vi vil lære deg hvordan Plus500-programvaren fungerer, du vil også lære om hvordan du kan åpne din første posisjon. Etter det vil vi lære deg viktig informasjon som du kan bruke til å ta gode investeringsbeslutninger.

Hvordan åpner du en Plus500 konto?

I denne opplæringen bruker vi Plus500-programvaren som et eksempel. Plus500 er en av de beste aktørene, spesielt hvis du vil aktivt trade på markedene. Når du registrerer deg med Plus500 som ny trader, mottar du en gratis demo på 500.000 fiktive kroner! Ved å bruke demoen kan du oppleve mulighetene å handle uten noen form for risiko. Du kan øve så lenge du vil med denne demo funksjonaliteten. Du lurer kanskje på hva som er de største fordelene med Plus500-plattformen?

 • Ubegrenset og gratis trening med en demo konto
 • Åpne posisjoner I alle de populære CFD’ene
 • Åpne en demo-konto innen 3 minutter

Vil du åpne en Plus500 konto? Trykk på knappen nedenfor for å åpne en gratis og risikofri demo konto:

Plus500 Opplæring på hvordan man åpner en demo konto

Når du trykker på knappen ovenfor, kan du umiddelbart åpne en gratis demo-konto. Det eneste du trenger for å åpne en gratis demo-konto er en gyldig e-postadresse og et passord. Et annet alternativ er å logge på via Facebook eller med Google-kontoen din.

Plus500 Registrere konto

Del 1: Plus500 programvare

Denne opplæringen vil lære deg hvordan du bruker Plus500 sin online programvare, slik at du umiddelbart kan kjøpe og selge posisjoner. I denne Plus500 guiden diskuterer vi flere aspekter knyttet til investering på Plus500:

Plus500: Programvaren enkelt forklart

Plus500-programvaren er veldig brukervennlig. På toppen i programvaren kan du umiddelbart søke etter de CFD-aksjene du ønsker å trade. Den øverste linjen angir den tilgjengelige saldoen på kontoen din til enhver tid. Ved å bruke den øverste linjen kan du alltid holde en oversikt på hvor mye penger som er tilgjengelig på kontoen din.

Plus500 Egenkapital

Midt skjermen viser en klar oversikt over prisene på forskjellige aksjer. Du kan bla til dette skjermbildet for å se kjøps- og salgsprisene på aksjene du er interessert i. Et enkelt trykk på en knapp vil også gi deg mulighet til å legge inn en ordre. Du kan søke etter en aksje i en bestemt kategori. Eksemplet nedenfor viser valuta CFDer i Valuta-kategorien.

Plus500 Valuta CFDer

Nederst i programvaren finner du grafen til de ulike CFDene du har valgt. Grafen viser prissvingningene over forskjellige tidsperioder. Du kan også utføre dine egne analyser på grafen ved hjelp av tekniske indikatorer.

Plus500 graf

Hvordan åpner du en posisjon?

Når du handler med Plus500 , kan du åpne en posisjon på en aksje eller en råvare. Når du åpner en posisjon har du alltid to muligheter, selge og kjøpe. Dette gjør det mulig å tjene penger i både gode og dårlige økonomiske tider!

Kjøp av aksjer Plus500

Når du klikker på kjøp- eller salgsknappen, vises bestillingsvinduet. Du kan bruke bestillingsvinduet til å indikere hvor mange CFD-aksjer du vil handle. Når du klikker på kjøpsknappen, åpnes posisjonen din umiddelbart. Du kan også bruke en framtids ordre. Ved å velge alternativet «kjøp hvis kursen er «, kan du indikere til hvilken pris du vil åpne en handel automatisk.

Et generelt råd: Er å alltid bruke et stop loss. Dette er nivået du automatisk tar tapet på. Ved å velge ‘selg ved tap kan du bruke denne nyttige funksjonen. Du kan også velge å lukke en posisjon automatisk når du oppnår en viss avkastning.

En annen funksjonalitet er trailing-stop loss. Da settes det en annen form for stop loss som vil sørge for at stop loss automatisk beveger seg sammen med en mulig økning av aksjekursen.Plus500_tutorial

Før du investerer på Plus500, anbefales det å lese tilleggsinformasjonen. Tilleggsinformasjonen forteller deg minimum antall enheter du må investere i. Du kan for eksempel handle minst 0,5 CFD Tesla-aksjer i eksemplet nedenfor.

Du vil også finne ut hvilken gearing du kan bruke. Ved å bruke 1: 5- gearing trenger du bare å investere 20% av hele beløpet selv. En gearing på 1: 5 betyr at du investerer 1000 NOK for å handle 5000 NOK. Men du må være oppmerksom på at dette ikke bare betyr en betydelig gevinst økning, men i noen tilfeller også en betydelig økning i tap. Stiger prisen med 1 krone? I så fall vil overskuddet ditt umiddelbart være 5 kroner. På den andre siden faller prisen med 1 Krone? Da taper du 5 kroner. Denne artikkelen vil fortelle deg mer om det å investere med gearing.

Dessuten må du også huske på spreaden. Spread kan bli beskrevet som en av dine transaksjonskostnader og er viktig å ha oversikt over. Noen CFD-er tar en fast spread. Andre CFD-er belastet med en dynamisk spread. Når du arbeider med en dynamisk spread, er det av avgjørende å holde øye med transaksjonskostnadene for å sikre at de holder seg på et akseptabelt nivå.

Order Oversikt Plus500 Guide

Hver CFD har også annen informasjon som for eksmpel: basisvalutaen , finansieringsgebyr over natten ,marginkrav, utløpsdato og trading periode. La oss kort se på disse begrepene.

Basis valutaen

Dette er valutaen CFD handles mot. For eksempel handles amerikanske aksjer i dollar.

Finansieringsgebyr over natten

Finansierings gebyr over natten også kaldt natt finansiering er et gebyr du blir belastet når du holder posisjonen åpen mens børsen er stengt. Avgift tiden er den tiden hvor gebyret belastes. Har du fortsatt en posisjon ved dette tidspunktet? Da vil du bli belastet ekstra kostnader.

Marginkrav

Den første marginen indikerer hvilket beløp du må ha på kontoen din for å åpne en posisjon. Den andre heter vedlikehold margin og denne angir minimumsbeløpet som kreves på din konto til å holde posisjonen åpen. I dette tilfellet er marginen 10%.

Dette betyr praktisk talt at du må ha minst 1000 kroner på kontoen din hvis du vil handle CFD-aksjer for 10 000 kroner. Oppfyller du ikke minimumsbeløpet? I så fall må du sette inn ekstra penger. Hvis du ikke setter inn ekstra penger, blir stillingen automatisk stengt. Dette er også kjent som en margin call.

Utløpsdato

Vær oppmerksom på at noen CFD-er har en utløpsdato. Når en CFD utløper, lukkes den automatisk på det bestemte tidspunktet, og det spiller ingen rolle om du har en vinnende eller tapende posisjon. Disse utløpsdatoene gjelder ofte for CFD-er på kryptovalutaer.

Trading periode

En trading periode og kaldt «trade session» er en periode hvor du kan handle aksjer eller trading produkt.

Administrere posisjoner og ordre

Den venstre menylinjen i programvaren er hvor du administrer alle ordre. Når du åpner posisjonsmenyen vises alle dine åpne ordrer. Bestillingsmenyen vil fortelle deg hvilken ordrer du har lagt inn. Den lukkede posisjons menyen viser alle resultatene du har oppnådd gjennom investeringene dine.

Åpne stillinger viser deg et sanntidsbilde av posisjonens utvikling. Først når du lukker en posisjon, blir resultatet endelig. Din profitt eller tap vil da bli lagt til eller trukket fra saldoen din.

Det anbefales å lage en klar plan før du åpner posisjonen din. Dette er den beste måten å forsikre seg at du greier å handle rasjonelt. Følelser kan få overtaket på dine handlinger… og det er det dessverre mange investorer som blir konfrontert med.

Administrer risikoen din på Plus500

Når du åpner en posisjon, kan du bruke stop loss- og ta profitt-funksjonen. Med et stop loss kan du bestemme øyeblikket når du automatisk tar tapet ditt. Med et ta profitt funksjonen kan du bestemme når du automatisk ønsker å realisere profitten din. Du bør alltid bruke stop loss funksjonen, slik at du ikke trenger å følge med på posisjonen din konstant, da vil du også alltid vite hvor mye du maksimalt kan tape på en trade!

Når du vil trade lønnsomt, er det smart å sette ta profit funksjonen dobbelt så høyt som stop losset ditt. Når du ønsker å tape maksimalt 10 kroner på en trade og du potensielt vil tjene 20 kroner, trenger du bare å ta den riktige avgjørelsen i 50 prosent av tilfellene. Å vurdere risiko er viktig når du ønsker å tjene penger ved å trade.

La oss forklare dette ytterligere ved hjelp av en fiktiv investering. Anta at du vil åpne en posisjon på en aksje på 10 Kroner. Du har gjort den nødvendige analysen og forventer en mulig prisøkning opp til 15 kroner. Du forventer ikke å tape mer enn 2 kroner på denne posisjonen, og derfor har du satt 8 kroner som stop loss nivå. Dette vil være en investering med en god risikovurdering.

Sett inn og ta ut penger på Plus500

Før du kan begynne å handle med ekte penger, må du foreta et innskudd på Plus500. Det er ikke mere enn 1000 kr som er nødvendig i minstebeløp for å begynne å handle på Plus500. Før du kan sette inn penger, må du bekrefte identiteten din. Dette er et lovpålagt for alle som ønsker å åpne en investeringskonto. Heldigvis trenger du bare å gjøre dette en gang.

Å ta ut penger fra kontoen er ganske enkelt. For å ta ut pengene dine, klikker du bare på uttaks knappen. Noen virkedager senere vil overskuddet ditt bli satt rett inn på kontoen din!

Instruksjon av innskudd funksjonen til Plus500

Noen generelle Plus500 tips

 • Sett inn et lite beløp for å bli vant til å handle med ekte penger.
 • Øv og hold oversikt over hva som fungerer og hva som ikke fungerer; Lær av feilene dine.
 • Bruk alltid et stop loss slik at du ikke mister mer enn x% av kontoen din.
 • Ikke legg for mye penger I en trade; bare risikere en prosentandel av kontoen din.

Del 2: Hvordan fungerer aksjemarkedet?

I den andre delen av Plus500-opplæringen skal vi diskuterer aksjemarkedet. Det er viktig å få god forståelse av aksjemarkedet og måten prisene blir satt på. På denne måten vil du også få en bedre forståelse av hvordan du kan dra nytte av alle funksjonene Plus500-programvaren kan gi deg.

Etterspørsel og tilbud I markedet

Prisen på hver CFD i Plus500-programvaren er resultat av spillet mellom etterspørsel og tilbud som i det fleste markeder. Når et økende antall mennesker ønsker å kjøpe en bestemt aksje, vil prisen også øke. Hvis alle derimot vil kvitte seg med aksjen og ingen er interessert i aksjen lenger, vil prisen sannsynligvis falle.

Å bli en vellykket investor handler derfor ikke om å overgå markedet, men bare å matche det og oppføre seg som en gjennomsnittlig investor. Prøv å tenke som den gjennomsnittlige investoren.

Reager på nyhetene

Investering er et psykologisk spill. Et individ er vanskelig å lese. Det er mye lettere å forutsi gruppeatferd enn å forutsi individuell atferd. Når du bestemmer deg for å investere, anbefales det å tenke som den gjennomsnittlige investor.

Det er viktig å huske at investorer ikke tar rasjonelle valg hele tiden. Verdien på en aksje bestemmer ikke automatisk verdien til det underliggende selskapet. Mennesker er som sauer og prøver å være en del av flokken. Når dårlige nyheter blir publisert, kan aksjekursene derfor dramatisk falle i løpet av ett øyeblikk.

Et perfekt eksempel er coronavirus-pandemien som oppstod i 2020. Viruset resulterte i et global nedlukking. Mange selskaper kan ikke fortsette sine tjenester og salg under en nedlukking. En annen konsekvens var det faktum at folk begynte å selge aksjene sine i massevis. Aksjekursene falt dramatisk.

bad news influence stock rate

Når negative nyheter treffer, reagerer en smart investor rasjonelt. Husk at folk ofte begynner å selge aksjer i panikk, og negative nyheter kan ha en dramatisk effekt på aksjekursene. På denne måten kan du forutsi det sannsynlige fallet i aksjekursene.

Logisk sett kan den samme strategien brukes på en enkelt aksje. Negative nyheter kan også forårsake krasj av en enkelt aksje. For eksempel, da verden ble kjent med at Luckin Coffee publiserte falske salgstall, opplevde selskapets et dramatisk fall på 80% i løpet av en dag!

Dårlige nyheter om falske salgstall

På den annen side kan positive nyheter også være en viktig ressurs. Når økonomien gjør det bra, blomstrer aksjemarkedet ofte. Hvis et selskap publiserer fantastiske tall, er det stor sjanse for at selskapets aksjekurs vil stige. Men det er viktig å huske på at i gjennomsnitt øker prisene mindre på gode nyheter enn de faller på dårlige nyheter.

Reagerer på volatilitet

Det flotte er at du som investor hos Plus500 kan svare på volatilitet eller volatilitet. Du kan også aktivt spekulere i tider med dårlige nyheter. Det er mulig å gå short på Plus500. Du kan da spekulere på en fallende pris.
Men hvordan avgjør du nøyaktig når det er attraktivt å åpne en investering? I resten av denne omfattende Plus500-opplæringen skal vi se på hvordan du finner det beste tidspunktet for å åpne en investering.
Men hvordan bestemmer du når den beste tiden er for å åpne en investering? I resten av denne omfattende Plus500-håndboken vil vi diskutere hvordan du kan time dine handler riktig.

Del 3: Marked og horisontale nivåer

Nå som du vet hva som er viktig for Plus500-programvaren, kan vi undersøke hvordan vi kan velge de beste investeringene. Denne delen av Plus500-opplæringen vil fortelle deg alt om hvordan du best kan investere med tanke på ulike markedsforhold. For å oppnå den beste investering metoden må følgende trinn tas:

Finne trenden

Plus500-grafene kan zoomes inn og ut. Du kan også justere perioden grafen viser. Innenfor 1-minutts grafen er for eksempel hver periode nøyaktig ett minutt, mens i 1-ukes grafen er hver periode en uke. Lengre perioder kan være nyttig for å forutsi fremtidige pris mønstre.

På hver tidsskala kan du alltid se markedssituasjonen. Studer prisene i en noe større periode for å bestemme den generelle trenden, det er tre mulige markedsforhold:

 • Oppgående trend: prisen beveger seg hovedsakelig opp; du leter etter riktig tidspunkt å kjøpe.
 • Nedgående trend: prisen beveger seg hovedsakelig nedover; du leter etter riktig tidspunkt å selge.
 • Konsolidering: prisen beveger seg mellom to punkter; det er ingen spesifikk trend på dette tidspunktet.

Oppgående trend

Eksempel på en klar oppgående trend

Nedgående trend

Eksempel på en klar nedgående trend

Når markedet har en klar trend , er det viktig å handle med trendens retning. Når du merker at prisen går opp i Plus500-programvaren, bør du kjøpe; og når du ser at prisen går ned, bør du selge. Det er viktig at du ikke åpner en posisjon tilfeldig !

Det er bedre å finne en teknisk grunn til å åpne en posisjon. Når det er en trend, beveger prisen seg i retning av trenden. Vi kaller dette en impuls . Etter impulsen faller prisen litt, dette er også kalt en «retracement».

retracements

Sjansen for suksess er på sitt høyeste når vi åpner en posisjon rett etter en retracement. Vi kjøper da ved en opptrend og i en nedtrend selger vi rett etter en midlertidig opptur. Du kan bruke denne trading strategien og dette er et tilfelle av en såkalt trend reversering , og betyr at det er en ny trend som dannes i motsatt retning.

impuls retracement forex

Gjenkjenne horisontale nivåer

Men hvordan kan du time en handel? For å utføre en handel ordentlig må du se etter horisontale nivåer. Et horisontalt nivå er et nivå prisen når flere ganger, men ser ikke ut til å gå forbi. Et lavere horisontalt nivå i en oppadgående trend er det vi kaller støtte og et høyere horisontalt nivå i en nedadgående trend er det vi kaller en motstand.

Plus500-programvaren lar deg også tegne horisontale nivåer. For å aktivere denne funksjonen, bruk det tredje ikonet øverst i grafen.

Horisontale nivåer Plus500

Ved å åpne posisjonen din på et horisontalt nivå øker du sjansen for å gjøre en vellykket trade. Ettersom nesten alle forventer at prisen vil bevege seg i en bestemt retning på dette tidspunktet, skjer det mye på de spesifikke nivåene! Dette er grunnen av at horisontale nivåer, som gjelder i lengre perioder er mye kraftigere enn et nivå som bare nås noen få ganger.

Det kan også forekomme at et horisontalt nivå endres etter et brudd. En motstand kan bli støtte eller omvendt. Dette er veldig nyttig informasjon fordi du kan nå se om det er flere som trader når dette nivået er nådd igjen.

Horisontale nivåer eksempel Plus500

Spesiell situasjon: konsolidering

Bortsett fra opp- og ned trend, er en konsolidering også et mulig scenario. Ved konsolidering svinger prisen mellom to horisontale nivåer. I en konsolidering er det best å kjøpe på lavere horisontale nivåer og selge på høyere horisontale nivåer.

Konsolidering

Konsolidering: Kjøp lavt, selg høyt

Del 4: prishandling og riktig timing

Den neste delen av denne Plus500-investerings veiledningen vil vi fortelle deg alt om hvordan du bruker candlesticks for å oppnå bedre resultater.

Trading med candlesticks

En linje i et diagram gir deg ikke mye informasjon. Derfor bruker de proffe traderne candlestick Analyse. Med candlesticks kan du bestemme den såkalte pris aksjonen, som gir deg en indikasjon på mulig videre bevegelse. I programvaren til Plus500 kan du enkelt bytte til candlesticks ved å trykke på knappen nedenfor.

Plus500 candlesticks instruksjoner

candlestick forklaring

En candlestick gjelder alltid for en viss periode. En candlestick kan for eksempel vise kursbevegelsene i løpet av en handelsdag. Et candle har en kropp som er farget og en pinne som stikker ut.

Den fargen på kroppen indikerer om markedet går opp eller ned. Rødt viser om prisen sluttet lavere og grønn viser om prisen sluttet høyere.

Pinnen viser hva rekkevidden til prisen var innen den perioden; hvor høy eller lav var prisen?

Candlesticks forklart: klar trend

Disse candlesticksene indikerer en klar trend.

Høy test / lav test

høy test

Til venstre ser du en høy test ; den er merket med en lang pinne over kroppen (minimum 2/3). En lav test er det motsatte; du finner kroppen på toppen og pinnen er lang og peker nedover. Fargen er ikke relevant ved høye og lave tester.

Høye og lave tester er begge sterke pris indikatorer. De gjenspeiler bytte av kjøpere til selgere og omvendt. Ved høy testen ble prisen presset betydelig opp, men kjøperne var svake og prisen kom ned igjen. Dette er et sterkt salgssignal, og omvendt er den lave testen et sterkt kjøpssignal .

“Train tracks” og “twin towers”

train tracks

Train tracks består av to (nesten) identiske stenger ved siden av hverandre, først en grønn en og deretter en rød. Med twin towers er det motsatt, en rød søyle krysses av en nesten identisk grønn søylen. Denne kombinasjonen kan sees på som en sammenslått høy eller lav test; de to stolpene sammen danner et mislykket utbrudd.

Train tracks er et sterkt salgssignal fordi selgerne overtar fra kjøperne. Twin towers er motsatt og kan derfor sees på som et sterkt signal om å kjøpe.

Bullish / bearish engulfing bar

Valuta bullish engulfing bar

Bullish engulfing bar er en fallende bar etterfulgt av en stigende bar som både overgår baren nederst og øverst. Etter det første fallet fortsatte prisen å stige; mange selgere ble med på dette, og nivået kunne ikke opprettholdes. Prisen falt og det lave nivået av forrige bar ble også brutt; dette skaper et sterkt signal til å kjøpe.

Omvendt er bearish engulfing bar et sterkt salgssignal. Oppgangen etterfølges av et mye sterkere fall der både høyt og lavt overgår forrige felt.

Candlesticks forklart: ubesluttsom

Disse dandlesticksene indikere at det ikke er noen klar trend.

Inside bars

Valuta inside bar

Inside bars er en sterk indikasjon på ubesluttsomhet. Inside bars passer inn i forrige candlestick; dermed er det ingen klar retning. Ved double inside bars er effekten enda sterkere. Her passer den tredje linjen innenfor den andre linjen. Etter double Inside bars kan det forventes en sterk bevegelse ned eller opp.

Doji bar

Valuta dojibar

En doji bar sender ut et sterkt signal om ubesluttsomhet. Doji-baren er nesten symmetrisk i sentrum der prisen går opp eller ned. Innen denne perioden var det ikke stor pris utvikling.

Når skal man investere?

Informasjonen i denne opplæringen kan hjelpe deg med å gjøre handler med høyere avkastning på potensialet. Når du tar en posisjon på et horisontalt nivå, er det en større sjanse for at du handler gunstig. Når du tar en stilling basert på lysestakene vi har diskutert i denne håndboken, er det mer sannsynlig at du bestemmer riktig tidspunkt for din handel.

De sterkeste investeringene åpnes når alle indikatorene er justert. Erkjenner du for eksempel en oppadgående trend? I så fall har du størst sjanse for å lykkes når prisen går tilbake til et motstandsnivå. Når du ser en lysestake på dette nivået som indikerer en kontinuerlig oppadgående trend, kan dette være det rette øyeblikket for å åpne en handel.

Vær oppmerksom på at det å være en lønnsom investor betyr ikke automatisk at du alltid må ha rett. Hvis du klarer å finne den perfekte balansen mellom risiko og avkastning, kan vanlig svikt fortsatt resultere i et generelt positivt resultat.

Vil du lære mer om investering?

Du har nå fått informasjon slik at du kan mestre det grunnleggende i teknisk analyse. Denne kunnskapen gir deg en klar fordel i forhold til de Plus500-investorene som ikke har samme kunnskap. Videre kan du til og med forbedre resultatene dine ved å bruke tekniske indikatorer. Du kan lese mer om tekniske indikatorer ved å lese vårt tekniske analysekurs. Bruk knappen nedenfor for å gå til kurset:

Begynn å trade nå!

Du vet nå mye mer enn andre nybegynnere. Ikke glem at trading ikke bare handler om intelligens; det handler om psykologi og håndtere risiko. Sørg for at du tjener mer på de profitable posisjonene enn du taper på de negative posisjonene.

En annen ting å huske på er at du må se etter samlingen av faktorer. Har du en god pris handling på et sterkt horisontalt nivå? Da kan det være lurt å etablere en posisjon! Vær forberedt på at du noen ganger kan tape, men dette normalt og de proffe taper også på enkelte posisjoner. Prisene kan ikke forutsies med 100% sikkerhet og det ingen som har et fasitsvar på markedet. Bruk derfor alltid stop loss!

Vil du bli en enda bedre trader? Da er det på tide å begynne å øve! Har du ikke åpnet en konto ennå? Bruk denne knappen for å åpne en gratis demo-konto med Plus500:

eToro-anmeldelse: Fordeler og ulemper ved denne nettmegleren

eToro er en moderne aksjemegler som lar deg investere i aksjer på mange forskjellige måter. eToro er stedet for deg hvis du ønsker å handle aksjer kurtasjefritt, og også ønsker å handle aktivt med CFD’er. Men er eToro en pålitelig aksjemegler? I denne utfyllende anmeldelsen kommer vi til å dele våre erfaringer med eToro i detalj.

Kort oppsummering av konklusjonen vår

eToro er en pålitelig nettmegler som gir deg mange muligheter: Du kan kjøpe aksjer kurtasjefritt, og du kan handle CFD’er aktivt. Den brukervennlige plattformen gir deg også muligheten til å følge andre investorer. eToro er perfekt for investorer som ønsker en sosial og komplett megler.

Fordelene oppsummert

 • Ingen kurtasje på aksjehandel
 • Brukervennlig og profesjonell programvare
 • Følg andre investorer
 • Pålitelig og regulert aktør

Ulempene oppsummert

 • Kontoer kan bare holdes i dollar
 • Kostnader ved uttak av penger

Hvilke investeringsmuligheter har man hos eToro?

eToro lar deg investere på to måter. Vi kommer til å dekke begge disse i denne komplette anmeldelsen av plattformen.

Fysiske aksjer og handel

eToro kan la deg handle fysiske aksjer. I så tilfelle bruker du ikke belåning eller giring, og du vil formelt være eieren av verdipapiret. En stor fordel med denne typen investering, er at du ikke betaler kurtasje på handlene dine hos eToro, i motsetning til hos andre meglere.

Aktiv handel av, for eksempel, aksjer

Du kan også velge å aktivt handle med for eksempel aksjer. Aktiv handel betyr at du like godt kan investere i stigende som i fallende priser. Ved å gå kort, kan du spekulere i fallende aksjekurser. Dette gir deg muligheten til å ta en solid og investeringsmessig posisjon, når du forventer dårlige nyheter.

Du har også muligheten til å bruke giring, eller såkalt leverage. Ved å bruke giring investerer du ikke direkte i aksjen. Ved å bruke giring investerer du i en CFD på en andel. Giring gir deg muligheten til å forstørre din investering, men muligens også dine tap. Normalt tjener du en euro for hver euro stigning. Når du anvender en giring på 5 til 1, tjener du 5 euro for hver stigning på 1 euro. Dette kan selvfølgelig arbeide begge veier. Med giring kan tap også øke.

Denne formen for investering passer bedre for spekulanter som ønsker å slå markedet. Det som er bra med eToro, er at du vil ha begge mulighetene med samme konto. På et hvert tidspunkt kan du velge om du skal handle fysiske aksjer eller om du skal handle aksjen gjennom CFD’er. Dette er utvilsomt en stor fordel med eToro, etter vårt syn.

Åpne en konto

Det er lett som en lek å åpne en konto hos eToro. Først må du oppgi litt grunnleggende informasjon. Deretter vil du allerede kunne prøve ut alle mulighetene eToro sin plattform tilbyr, helt ubegrenset, gjennom en gratis demokonto. En demo lar deg kjøpe og selge aksjer som om det var på ekte. Resultatene du oppnår, er reelle, men den eneste forskjellen er at du ikke investerer med ekte penger.

eToro_åpne_konto

Har du lyst til å investere ekte penger? Da er det på tide å bytte til en live-konto. 

Innskudd av midler til eToro

Før man kan investere ekte penger hos eToro, vil du måtte legge ved ekstra informasjon. Enhver pålitelig aksjemegler vil kreve at du bekrefter identiteten din. Denne informasjonen må være i tråd med lover og reguleringer, og er til for å forhindre at kontoer blir brukt til, for eksempel, hvitvasking av penger.

<image>{Kunskapstest-eToro}

eToro vil også stille deg noen relativt enkle spørsmål for å finne ut om du har god nok kunnskap om de forskjellige investeringsproduktene. Så snart kontoen din har blitt bekreftet, kan du gjøre et innskudd. eToro lar deg sette inn summer fra omtrent 500kr og oppover. Det er altså mulig å investere ganske små beløper. Du kan gjøre innskudd på forskjellige måter, som via PayPal, bankoverføring eller kredittkort.

eToro-programvaren

En viktig del av enhver vurdering av aksjemeglere, er programvaren til nettmegleren. Naturligvis har vi testet de forskjellige sidene ved plattformen til eToro for å hjelpe deg å finne ut om å investere hos eToro vil være din kopp med te.

Brukervennlig programvare

eToro sin programvare er ekstremt brukervennlig. eToro sine utviklere har klart gjort sitt beste for å utvikle en så brukervennlig plattform som mulig. Alle verdipapirer kan enkelt finnes frem gjennom søkefunksjonen deres. Ikonene lager en veldig visuell plattform som umiddelbart viser deg hva du tenker å investere i.

Det er også fantastisk lett å åpne en posisjon. Du leter bare frem den aktuelle aksjen og klikker på “kjøp”, og vipps så har du åpnet en posisjon. eToro sin programvare scored veldig godt hva gjelder brukervennlighet.

invester_hos_eToro

Sosialt nettverk: “sosial trading”

Enda en interessant funksjon, som ikke mange aktører tilbyr, er muligheten for sosial trading. eToro sin programvare er litt som Facebook: Du kan starte diskusjoner om hva du enn ønsker å snakke om, og du kan få tilbakemeldinger fra andre om temaet.

På denne måten kan du få verdifulle tilbakemeldinger, som kan være svært nyttige for deg.

eToro_sosialt

Copytrader

Ikke alle har like mye investeringserfaring og -kunnskap. Enkelte har rett og slett ikke nok tid til å sette seg dypt inn i alle selskaper som finnes. Disse folkene kan være fornøyd med copytrader-funksjonen som eToro tilbyr. Copytrader er en unik funksjon som man ikke finner hos mange meglere. Gjennom et enkelt klikk, kan du følge andre investorer. Deretter, kan du gjøre slik at deres posisjoner automatisk kopieres over til din egen konto.

Inne på plattformen kan du se alle detaljene og resultatene til den investoren du vurderer å følge. Du kan konsultere avkastningen deres over tid og på et månedlig basis. På plattformen kan du også finne risiko-klassen til den aktuelle investoren. Hvis det blir nødvendig, kan du også kommunisere med traderen direkte. Dette passer perfekt med sosial trading-konseptet.

Det er noen andre funksjoner du kan bruke for å beskytte kontoen din. eToro lar deg for eksempel automatisk stenge en posisjon når investoren du følger går med store tap. På denne måten vil systemet unngå at en villmann sprenger kontoen din. Det beste copytrader-funksjonen er at den kan brukes uten noen ekstra kostnader. Hvis du er en god trader, kan du i tillegg tjene litt ekstra penger ved å dele handlene dine.

eToro_kopier_anddre

CopyPortfolios

Å spre investeringene sine er en viktig del av investering. Ved å spre investeringene sine på en smart måte, vil man kunne redusere risikoen tilknyttet investeringene sine signifikant. eToro lar deg også følge porteføljer. En portefølje kan for eksempel være bygget opp av en gruppe aksjer innenfor en gitt sektor. Andre porteføljer kan være bygget opp av forskjellige investorer som følger en viss strategi.

CopyPortfolio er en annen funksjon eToro har som lar deg automatisere investeringene dine. Vi tror sterkt på at “jo flere alternativer, desto bedre”, og derfor mener vi at det brede utvalget hos eToro er et stort pluss.

eToro_markeder

Grafer og teknisk analyse

Enda en fordel med eToro, er grafene deres. Programvaren lar deg enkelt legge til diverse tekniske indikatorer som kan hjelpe deg med valgene dine. Tenk for eksempel på horisontale støtte- og motstandsnivåer som kan hjelpe deg å time kjøpene og salgene dine.

Teknisk-indikator-eToro

Bakgrunnsinformasjon

Nok en fordel, etter vår mening, er at man kan få tilgang på utrolig mye bakgrunnsinformasjon. Mange tradere kan ha skrevet og delt en analyse. Du kan også konsultere viktige fakta og tall om selskapene. I tillegg kan du lese eToros generelle tanker og sentiment om selskapet, og du kan få en følelse for hvor mange som kjøper eller selger aksjen. All denne bakgrunnsinformasjonen kan brukes til å gjøre egne investeringsvalg.

Costnader ved å investere hos eToro

Alle selskaper må tjene penger. eToro er intet unntak. Men hvordan tjener eToro penger, og er kostnadene deres forsvarlige? I denne seksjonen vil vi fortelle deg alt om kostnadene relatert til å handle gjennom eToro.

Kostnader ved kjøp av fysiske aksjer

Handel av fysiske aksjer hos eToro er helt kurtasjefritt. Dette er ganske eksepsjonelt, for de fleste aksjemeglere krever en viss kurtasje per handel. Å kjøpe aksjer kurtasjefritt kan derfor være attraktivt for dem som investerer mindre beløper – en strategi som ofte er umulig hos mange andre aksjemeglere fordi kostnadene spiser opp en stor del av avkastningen din.

Man betaler derimot en såkalt spread. Spreaden er forskjellen mellom kjøps- og salgskursen. Alle meglere krever spreaden, så denne kan ikke unngås. Spreaden kan variere fra en megler til en annen. Vår erfaring er at eToro har litt høyere spreads enn andre nettmeglere. Uansett gjør kurtasjefri handel det som regel litt billigere å handle gjennom eToro. Bare når du tenker å handle for betydelige summer, blir en annen aksjemegler et bedre valg.

Alt i alt er kostnadene ved å handle aksjer hos eToro ganske rimelige. Denne fordelaktige posisjonen får de takket være at de ikke har faste kostnader. Dette er positivt, mener vi.

Kostnader for trading av aksjer

Hvis du velger å bruke giring når du investerer i, eller shorter, aksjer, vil du måtte betale ekstra kostnader. I dette tilfellet er dette fordi du låner litt penger av aksjemegleren for å finansiere posisjonen din. Akkurat som når du låner penger av en bank, må du betale transaksjonskostnader. Hos eToro er disse kostnadene på 0,09%.

Du vil også måtte betale finansieringskostnader. Hvis posisjonen din holdes over natten, må du betale rente på posisjonen din. Du kan kalkulere et estimate på finansieringskostnaden ved å dele renten på 365. Dog vil nok absoluttkostnaden du må betale per dag som regel være akseptabel. Derfor er det lurt å bare bruke giring på kortsiktige posisjoner.

Kostnader tilknyttet veksling av valuta

eToro-kontoer er dessverre gitt i USD, og det er umulig å åpne kontoer i andre valutaer. Både når du setter inn og tar ut penger, vil eToro ta en kostnad for å veksle valutaen til og fra USD. Vekslingskostnaden er på 50 pips, eller 0,0005 cent per utenlandske valuta. Når du setter inn og tar ut penger for samme beløp, vil denne kostnaden bli på omtrent 1%.

Dette er helt klart en ulempe, etter vårt syn. Man vil jo tross alt umiddelbart tapee litt penger på veksling. Dette er et tap som kunne blitt ungått. Andre nettmeglere og CFD-leverandører, som Plus500 eller Markets, krever ikke disse kostnadene, og du vil kunne åpne en konto og gjøre innskudd med en utenlandsk valuta. Dog, hvis du i utgangspunktet planla å sette inn USD og handle med USD på kontoen din, vil ikke dette være et problem.

Å ha en dollarkonto kan være en god ting, selv om landet ditt bruker en annen valuta. Dette kan også være en god ide hvis du planlegger å handle amerikanske aksjer. Da vil man kunne unngå å måtte veksle valuta for hver handel, og dette vil spare deg for betydelige summer. Det å ha en dollarkonto er altså ikke nødvendigvis en dårlig ide. Men om det å ha en obligatorisk dollarkonto er en fordel eller ulempe for deg, vil komme an på hvilke verdipapirer du planlegger å investere i.

Andre kostnader

En ulempe med eToro er at de krever ekstra kostnader når du tar ut penger. eToro er en av få nettmeglere som gjør dette. Uansett hvor mye du tar ut, betaler du en $5 kostnad til eToro. Hvis du bare tar ut $50, vil denne kostnaden være betydelig. Vi håper derfor at eToro fjerner denne vanvittig høye kostnaden så snart som mulig.

Hvor pålitelig er eToro?

Et kritisk aspekt når man diskuterer aksjemeglere, er selvfølgelig påliteligheten deres. I denne seksjonen kommer vi til å sjekke om det er trygt å sette inn pengene dine på en eToro-konto.

Om selskapet

eToro er en stor og velkjent israelsk nettmegler som ble etablert i 2007. eToro har kunder over hele verden. De er også en av de få meglerne som godtar amerikanske kunder. I dag har selskapet omtrent 10 millioner kunder. Gitt størrelsen deres, er det nok sannsynlig at eToro kommer til eksistere over en lengre periode.

eToro is a large and well-known Israeli broker established in 2007. eToro serves clients all over the world. It’s even one of the few brokers which accepts American customers. Nowadays the company has about 10 million clients. Given the size of the company, it is likely that eToro will continue to exist for a long time.

Er det trygt å sette penger på en eToro-konto?

Vår erfaring er at det er trygt å sette pengene sine på en konto hos eToro. Fordi kundenes penger settes på separate kontoer, vil pengene dine alltid være trygge i tilfelle konkurs. Dette betyr også at de som jobber hos eToro ikke vil bruke innskuddene for å gjøre egne investeringer. Vi har både prøvd å gjøre innskudd og uttak hos eToro, og vi opplevde ingenting mistenkelig eller utenom det vanlige.

uttak_penger_eToroUttak av penger hos eToro gjort på et blunk!

Påliteligheten til eToro

Enda et bevis på påliteligheten til eToro, er at de har alle de påkrevde lisensene og følger reguleringene. eToro er for eksempel regulert av CySec på Kypros og av FCA. En nettmegler kan ikke være regulert hvis du ikke møter gitte krav og følger lover og reguleringer. Dette gir en god indikasjon på at eToro er en pålitelig nettmegler.

Kundeservice hos eToro

eToro sin kundeservice kan nås via live chat. Du kan stille spørsmål på morsmålet ditt, som gjør det lettere og raskere å løse problemene dine. Du kan også fylle inn skjema, men dette er ikke det foretrukne valget siden det vil da lenger tid. eToro sin kundeservice fremstår som både pålitelig og responsiv.

Hvordan tjener eToro penger?

I følge enkelte er eToro en scam. De lurer på hvordan en megler kan holde seg i drift når de tilbyr kurtasjefri handel. Logisk sett har en megler andre måter å tjene penger på. For eksempel vil eToro tjene penger på finansieringskostnadene du betaler ved giret handel. I denne seksjonen kommer vi til å fortelle hvordan eToro tjener penger?

Konklusjon: Hvor pålitelig er denne megleren?

eToro fremstår som en svært pålitelig nettmegler. eToro er i hvert fall ingen scam eller bedrager megler. eToro er et trygt sted å sette inn penger og begynne å investere.

Hvilke investeringer kan foretas hos eToro?

eToro byr på en rekke verdipapirinvesteringer. Blant annet kan du investere i:

 • Hundreder av internasjonale aksjer
 • Råvarer som olje og gull
 • Forskjellige indeksfond
 • Valutaer som euro og dollar

Det store utvalget av verdipapirer som eToro tilbyr handel av, er en sterk fordel. Sjansen for at du ikke finner det produktet du ønsker å handle hos eToro, er svært liten.

eToro-manual

Denne korte eToro-manualen vil forklare deg hvordan du kan kjøpe eller selge en aksje via plattformen deres. Før du kan åpne en posisjon, må du først avgjøre hvilket verdipapir du vil kjøpe eller selge. Du kan enkelt utforske de forskjellige verdipapirene og finne det verdipapiret du ønsker å investere i gjennom søk-funksjonen deres. Velg verdipapir for å gå videre.

orders_eToro

1 Kjøp og salg

Du kan velge å kjøpe eller selge et verdipapir. Når du kjøper et verdipapir, forventer du at kursen vil stige for at du oppnår et positivt resultat. Når du selger et verdipapir, forventer du at kursen skal falle for at du oppnår et positivt resultat.

2 Beløp

Dette er hvor du indikerer hvor mye du ønsker å kjøpe eller selge for. Når du velger et beløp som er høyere enn beløpet på kontoen din, bruker du giring. Når du ikke gjør dette, kjøper du aksjene fysisk uten bruk av giring eller CFD’er.

3 Stop Loss

En stop loss er et prisnivå hvor du automatisk velger å realisere tapet ditt. Vi anbefaler alltid å bruke stop loss. På denne måten kan du unngå å tape hele investeringen din.

4 Giring

Giringen du bruker kan bli funnet her. Når du ikke bruker giring, handler du aksjen fysisk. Når du bruker giring, handler du hos eToro gjennom CFD’er.

5 Handel eller ordre

Her kan du velge å plassere en ordre i stedet for å handle direkte. En ordre lar deg automatisk åpne en posisjon til en gitt kurs. På denne måten kan du automatisere investeringsstrategien din slik at du ikke alltid trenger å sitte og stirre på dataskjermen din.

eToro club: Lojalitet blir belønnet

Når du setter inn et stort beløp hos eToro, vil du få ekstra frynsegoder. eToro-klubben kan på noen måten sammenlignes med et frequent flyer-program hos et flyselskap. Det finnes 5 nivåer hvor de første frynsegodene fås fra innskudd på $5000. Disse fordelene og privilegiene bygger seg opp raskt. Det høyeste nivået gir deg for eksempel tilgang til eksklusive sport- og kalla-eventer. På de lavere nivåene får du gode tilbud på valutaveksling.

De største fordelene med eToro

 • Den sosiale plattformen gir ekstra, unike muligheter
 • eToro lar deg investere i et stort utvalg av aksjer
 • eToro sin plattform er svært brukervennlig
 • eToro er en regulert og pålitelig part
 • Responsiv og hjelpsom kundeservice

Klikk her for å åpne en gratis (demo)konto øyeblikkelig >>

74 % av investorene taper penger når de handler CFDer med denne leverandøren. Du bør vurdere om du har råd til å ta den høye risikoen for å tape pengene dine.

Risikoadvarsel for investering hos eToro

eToro er en multi-aktiv plattform som tilbyr både aksjer og kryptoaktiva, samt handel med CFD-er.

Vær oppmerksom på at CFD-er er komplekse instrumenter med en høy risiko for å raskt tape penger på grunn av gearing. 76% av detaljhandelsinvestorene taper penger når de handler CFD-er med denne leverandøren. Spør deg selv om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du kan bære den høye risikoen for å tape penger.

Resultater fra fortiden er ingen garantier for fremtidige resultater. Handelshistorikken dekker de siste 5 årene og er kanskje ikke tilstrekkelig for å ta en investeringsbeslutning.

Kopihandel er en porteføljestyringstjeneste som tilbys av eToro (Europe) Ltd., som er autorisert og regulert av Kypros’ verdipapir- og børskommisjon.

eToro USA LLC tilbyr ikke CFD-er og gir ingen erklæringer og tar intet ansvar for nøyaktigheten eller fullstendigheten av innholdet i denne publikasjonen, som er utarbeidet av vår partner ved bruk av offentlig tilgjengelig, ikke-entitetsspesifikk informasjon om eToro.

Sammenlign meglere: Hvilken megler er best?

Leter du etter den beste megleren? I denne sammenligningen kommer du til å finne den megleren som passer deg best. Du kan åpne en gratis (demo)konto, eller du kan lese våre utfyllende anmeldelser. Ved å sammenligne meglere kan du finne ut hvilken handelspart som passer deg best!

Hva er de beste meglerne for å kjøpe aksjer direkte?

MeglerInformasjonRegistrere
eToro* Minimum innskudd: 50 USD/EUR.
* Velg blant hundrevis av aksjer
* Gratis demokonto
* 76% av private investorkontoer taper penger ved investeringer med CFD-er
Degiro* Gebyr på €2,50 på alle europeiske aksjer
* Gratis handel i aksjer fra kjerneutvalget
* Oversiktlig og brukervennlig nettside
* Mest omfattende aksjetilbud
Bitvavo* Handle krypto for €1000 gratis
* Betal maksimalt 0,25 % i transaksjonskostnader
* Utvalg av 200+ ulike kryptovaluta
* Fullstendig engelsk og fransk kryptomegler

De beste meglerne å aktivt trade med

Du kan også velge å aktivt trade i kursutviklingen på aksjer. Du kan gjøre dette ved å bruke CFD-er. Med CFD-er kan du gjøre noen spesielle ting:

 • Shortsalg: Du kan spekulere med CFD-er på både stigende og fallende priser
 • Leverage: Du kan bruke gearing med en CFD, som lar deg ta større posisjoner.

Du kan aktivt trade eller prøve å handle 100 % gratis med en demo. Se direkte med hvilke leverandører dette er mulig:

MeglerInformasjonRegistrere
eToro* Kopier andre tradere
* Spekuler på fallende priser
* Gratis handel med en demokonto
* 76% av private investorkontoer taper penger ved investeringer med CFD-er
Plus500* Spekuler på stigende og fallende priser
* Begynn å handle fra € 100 og bruk gearing
* Prøv gratis med en ubegrenset demo
*82% av CFD-kontoer innen detaljhandelen taper penger

Sammenlign aktører for aktiv trading

I denne seksjonen kommer du til å få mer informasjon om de aktørene hvor du kan handle aktivt gjennom CFD’er.

eToro: gratis investering & sosial trading

Hos eToro kan du investere i aksjer gratis og uten transaksjonskostnader. Dette er spesielt interessant for dem som bare tenker å investere mindre summer. Dette lar deg tjene små og gode indre investeringer i bare en aksje. Et annet alternativ er å investere med giring gjennom CFD’er. Da kan du åpne større posisjoner.

En annen interessant funksjon ho eToro, er sosial investering. Hos eToro kan du følge andre brukere. Åpner en investor du følger en ny posisjon? Da kan du automatisk kopiere handelen hans! Dette gjør det mulig å dra nytte av andres kunnskap og erfaring. Du kan prøve ut alle funksjonene risikofritt gjennom en demokonto.

Klikk her for å åpne en demokonto hos eToro >>

eToro_sammenlign_meglere

Plus500: brukervennlig og omfattende.

Plus500 er en av de mest populære CFD-leverandørene på nettet — og av god grunn! Plus500 skiller seg fra konkurrentene gjennom den enkle programvaren deres som kan brukes både online og offline. Hos Plus500 kan du åpne posisjoner i både stigende og fallende markeder. Ved å bruke deres gratis ubegrensede demo kan du øve på trading uten å risikere ekte penger.

Hvorfor Plus500 Veldig brukervennlig programvare Omfattende utvalg av verdipapirer Gratis demokonto Hos Plus500 kan du åpne en gratis demokonto med $40 000.

Takket være deres innovative demoprogramvare, kan du prøve ut alle mulighetene ved trading gratis hos Plus500 uten risiko. Åpne en konto nå >>>.

82% av private investeringskontoer taper penger ved å handle CFDer med denne leverandøren. Du bør overveie om du har råd til å ta høye risikoen for å tape pengene dine.

Plus500_tradingprogramvare

Programvaren hos den mest populære leverandøren, Plus500.-Illustrerende priser-

Meglere sammenlignet: Hvordan velge den beste megleren for deg

Det er et personlig valg å velge megler. Likevel er det noen ting man bør vurdere når man sammenligner meglere. For eksempel kan meglere variere veldig på brukervennlighet, avgifter og funksjonaliteter. For å gjøre det beste valget, bør man derfor vurdere hvilke faktorer man leter etter i sitt valg av megler.

Når du har identifisert hvilke funksjoner det er du leter etter, kan det være lurt å sette opp en tabell for sammenligning. Da kan du gi hver megler relative scorer basert på hvor viktige funksjonene er for deg. Du kan da bruke scoren for å finne ut hvilken part som passer deg best.

Hva kjennetegner en megler av høy kvalitet?

 • Avgifter: Er megleren billig? Pass på at du får maksimert avkastningen på investeringen din!
 • Muligheter: Har megleren nok analyseverktøy for å passe handelsstilen din?
 • Bredde: Har megleren et stort nok utvalg av verdipapirer sammenlignet med andre meglere?
 • Brukervennlighet: Er programvaren lett å bruke?
 • Support: Kan du kontakte megleren hvis du trenger hjelp?

Avslutningsvis kan det gi mening å prøve forskjellige meglere. Man kan enkelt åpne gratis demokontoer hos flere meglere og finne ut hvilken som passer best!

Sammenlign meglere basert på funksjoner

Hvis du leter etter en aksjemegler som er spesielt god på et spesifikt område, kan du bruke denne checklisten. Vi har laget en liste over de beste meglerne på hvert område.

Hvor kan du investere med lave kostnader?

Når du har lyst til å investere på en smart måte, gir det mening å finne en megler med lave kostnader. Hvis du handler aktivt, er to av de beste valgene eToro (CFD-leverandør) eller Plus500. Hvis du ønsker å handle aksjer direkte, er eToro det beste valget.

“Jeg vil ha en brukervennlig programvare”

Hvis du setter pris på tilgjengelig og brukervennlig programvare, bør du velge en megler basert på dette. Hvis du handler aktivt, er ett av de beste valgene Plus500 (CFD-leverandør). Hvis du ønsker å handle aksjer direkte, er eToro det mest brukervennlige valget.

“Jeg har lyst på god kundeservice”

Hvis du ikke har noe imot å bruke live-chat, er både eToro og Plus500 veldig gode alternativer.

“Jeg har lyst på profesjonell programvare”

Hvis du planlegger å gjøre mye analyse, er det viktig å bruke en omfattende programvare. Hvis du har tenkt å handle aktivt, er Plus500 sin programvare et veldig solid og omfattende alternativ for enhver trader. Hvis du ønsker å handle aksjer langsiktig, er eToro sin programvare det bedre valget.

Plus500 Guide: Hvordan trade med Plus500?

I denne artikkelen kommer du til å lære hvordan trade gjennom Plus500 sin plattform. Vi kommer til å lære deg hvordan programvaren til Plus500 fungerer og hvordan du kan gjøre dine første handler. Etter dette, kommer vi til å gi deg litt viktig informasjon som du kan bruke for å ta bedre investeringsvalg.

Hvordan kan du åpne en konto hos Plus500?

I denne veiledningen kommer vi til å bruke Plus500 sin programvare som eksempel. Plus500 er en av de beste nettmeglerne på markedet, spesielt hvis du handler aktivt. Når du registrerer deg hos Plus500 som en ny trader, vil du få tilgang til en gratis demokonto med $40 000. Ved å bruke en demo, kan du utforske mulighetene ved trading, helt risikofritt. Du kan øve så lenge du vil på demokontoen din. Hva er de største fordelene med Plus500 sin plattform? 

 • Ubegrenset og gratis tilgang til demokonto
 • Du kan trade alle de mest populære CFD-aksjene
 • Åpne en demo-konto på 3 minutter.

Har du lyst til å åpne en konto hos Plus500? Bruk lenken under for å åpne en gratis & risikofri demokonto:

Plus500-veiledning-åpne-konto

Ved å bruke lenken, kan du umiddelbart åpne en gratis demokonto.

Ved å klikke på lenken over, kan du åpne en gratis demokonto med en gang. Det eneste du trenger for å åpne din gratis demokonto, er en gyldig e-postadresse og et passord. Det er også mulig å logge inn gjennom Facebook- eller Google-kontoen din.

Plus500-åpne-konto

Del 1: Plus500-programvaren

I denne veiledningen kommer du til å lære hvordan du kan bruke Plus500 sin nettplattform, hvordan du kan åpne og lukke posisjoner. I denne Plus500-manualen, kommer vi også til å diskutere en rekke aspekter rundt det å investere med Plus500:

Plus500: programvaren, forklart

Plus500-programvaren er veldig brukervennlig. På toppen av siden kan du raskt søke etter CFD’ene du ønsker å handle. I toppfanen kan du også se den ledige balansen på kontoen din. Her kan du altså følge med på hvor mye penger som fremdeles er tilgjengelig på kontoen din.

Plus500-egenkaptial

Midtskjermen vil gi deg et godt overblikk over de forskjellige aksjekursene. Du kan utforske denne skjermen for å undersøke kjøps- og salgskursene til aksjene du er interessert i. Du kan plassere ordre med et raskt klikk. Du kan søke etter aksjer i forskjellige kategorier. Under ser du et eksempel på alle alle valutaparene du kan handle i valutakategorien.

Plus500_Forex_CFD’er

På bunnen av skjermen, finner du grafen til CFD’en du har valgt. Grafen viser kursvariasjonene over forskjellige perioder. Du kan også gjøre dine egne analyser av grafen ved å ta i bruk en rekke tekniske indikatorer.

Plus500-graf-EUR/NOK

Hvordan åpner du en posisjon?

Når du vil trade med Plus500, kan du åpne en posisjon på, for eksempel, en aksje eller en råvare. Når du åpner en posisjon, har du alltid to alternativer. Ved å kjøpe, spekulerer du på at prisen kommer til å stige. Dette gjør det mulig å trade i både positive og negative marked.

Kjøp-aksje-Plus500

Når du klikker på kjøps-/salgsknappen, vil ordrevinduet dukke opp. Du bruker ordrevinduet til å indikere hvor mange CFD-aksjer du har lyst til å handle. Når du klikker på kjøpsknappen, vil posisjonen din åpnes umiddelbart. Du kan også ta i bruk en betinget ordre. Ved å velge alternativet: ‘kjøp når kursen er’, kan du spesifisere til hvilken kurs du ønsker at posisjonen din skal åpnes.

En generell regel er å alltid bruke en stop loss. Dette er nivået hvor du automatisk tar tapet ditt. Ved å bruke ‘steng ved tap’, kan du ta i bruk denne nyttige funksjonen. Du kan også velge å automatisk stenge posisjonen din når du har fått en gitt avkastning.

En annen liknende funksjon, er en trailing stop loss. Når en trailing stop er satt, vil stop lossen bevege seg oppover i samsvar med aksjekursen. Dette er en kjent metode blant profesjonelle tradere.

Ordrevindu_Plus500_veiledningl

Før du investerer hos Plus500, er det anbefalt at du leser tilleggsinformasjonen for de aktivaene du handler. Denne informasjonen forteller deg minimum antall enheter du er nødt til å investere i. I eksempelet under må du handle en minimum av 0.5 CFD-aksjer i Tesla for å åpne en posisjon.

Du vil også finne giringen du kan bruke. Med 5x giring, trenger du bare å investere 20% av beløpet fra egen lomme. 5x giring vil si at du bare trenger å investere $100 for å trade $500. Dog må du være oppmerksom på at dette ikke bare vil kunne øke avkastningen din, men at du også kan ta mye større tap. Stiger aksjekursen med $1? Ja, da har du $5 i gevinst. Faller derimot aksjekursen med $1, vil du tape $5. Denne artikkelen forklarer mer om hvordan det er å investere med giring.

I tillegg har man også spreaden. Spreaden er faktisk en type transaksjonskostnad. Enkelte CFD’er har en fast spread, mens andre CFD’er har en dynamisk spread. Når man handler CFD’er hvor spreaden er dynamisk, er det svært viktig at man holder et godt øye med transaksjonskostnadene sine for å sørge for at de er på et akseptabelt nivå.

Plus500-CFD-aksje-informasjon

Hver CFD har annen informasjon som også blir vist: basisvalutaen, finansieringskostnaden for å holde posisjonen over natten, marginkravene, utløpsdato, og handelsøkt. La oss ta en rask ditt på hvert av disse konseptene.

Basisvaluta

Dette er valutaen CFD’en handles mot. For eksempel, vil amerikanske aksjer handles i dollar, mens norske aksjer handles i norske kroner.

Finansieringskostnader over natten

Dette er en finansieringskostnad du blir trukket hvis du holder posisjonen din over natten (altså fra en handelsdag til den neste). Finansieringskostnaden blir trukket ved et gitt klokkeslett. Er posisjonen din fremdeles åpen ved dette tidspunktet? I så fall vil du bli belastet denne kostnaden.

Overnattskostnadene finansieringskostnad – kjøp gjelder når du kjøper en aksje, og finansieringskostnad – selg gjelder når du selger en aksje.

Marginkrav

Åpningsmarginen indikerer hvor mye du må ha på kontoen din for å åpne en posisjon. Oprettholdelsesmarginen indikerer minstesummen du må ha i balanse på kontoen din for å holde posisjonen din åpen. I dette tilfellet, er marginkravet på 10%.

I praksis betyr dette at du må ha minst $100 på kontoen din hvis du vil handle CFD-aksjer for $1000. Hvis du ikke møter minstekravet, må du sette inn mer penger på kontoen din. Hvis du ikke setter inn det indikerte beløpet, kommer posisjonene dine automatisk til å bli stengt. Dette er det som blir kalt margin call.

Utløpsdato

Vær oppmerksom på at enkelte CFD’er har en utløpsdato. Når CFD’en utløper, vil posisjonen din automatisk bli stengt, og det vil ikke spille noen rolle om du hadde en vinnende eller tapende posisjon. Slike utløpsdatoer gjelder ofte CFD’er for kryptovalutaer og enkelte terminkontrakter.

Handelsøkt

En handelsøkt er en tidsperiode hvor du kan handle aksjen. For eksempel kan du handle aksjer på Oslo Børs mellom 09:00 og 16:30*

*inkluderer sluttaksjonen. Du vil som regel oppleve at du ikke kan åpne nye posisjoner etter ca. Kl. 16:25

Monitorer posisjonene og ordrene dine

Menybaren til venstre i programvaren er hvor du kan følge med på alle posisjonene dine. Menyen for åpne posisjoner vil vise de eksisterende posisjonene dine, og ordremenyen forteller deg hvilke ordre du har plassert i markedet. Menyen for “stengte handler” viser resultatene på de tidligere posisjonene dine.

Under “åpne posisjoner” kan du følge utviklingen på posisjonene dine i realtid. Kun ved å stenge en posisjon, vil resultatet bli realisert. Gevinsten eller tapet ditt vil bli lagt til, eller trukket fra, kontobalansen din.

Det er anbefalt å ha en klar plan før man åpner en posisjon. Ikke gjør endringer på de pågående posisjonene dine. Dette er den beste måten å forsikre seg på at man handler rasjonelt. Følelser kan raskt ta overhånd, og dette er dessverre noe mange investorer og tradere kommer til å oppleve.

Begrens risikoen din hos Plus500

Når du åpner en posisjon, kan du bruke stop loss- og take profit-funksjonene. Med en stop loss, bestemmer du når du automatisk tar tapet ditt. Med en take profit, bestemmer du når du ønsker å automatisk ta gevinst. Bruk alltid stop loss-funksjonen! Da slipper du å konstant følge med på posisjonene dine, fordi du alltid vet hva ditt maksimale tap vil være.

En tommelfingerregel for å trade profitabelt, er å sette take profit på et nivå som er dobbelt så høyt som stop lossen din. For eksempel, hvis med stop lossen din kan tape maksimalt $10, er det greit å ha en take profit hvor du tjener $20. Med en slikt system, trenger du bare å “vinne” 50% av handlene dine. Risikostyring er viktig hvis du ikke ønsker å tape penger når du trader.

La oss forklare dette i mer detalj gjennom et eksempel. Se for deg at du åpner en posisjon på en $10-aksje. Du har gjort analysen din og forventer en mulig prisøkning til $15. Du forventer ikke å tape mer enn $2,50, og det er ved dette nivået du setter en stop loss. Dette ville vært en trade med et godt “risk-reward”-forhold.

Innskudd og uttak hos Plus500

Før du kan begynne å handle med ekte penger, må du gjøre ditt første innskudd hos Plus500. Det krever så lite som 1000 kr for å begynne å handle. Men før du kan gjøre et innskudd, må du bekrefte identiteten din. Dette er et juridisk krav for alle som ønsker å åpne investeringskontoer. Heldigvis, trenger du bare å gjøre dette en gang.

Å ta ut penger fra kontoen din, er lett. For å ta ut penger, trenger du bare klikke på “uttak”-knappen. Etter et par virkedager, vil pengene være overført til bankkontoen din.

Innskudd_penger_instruksjon_Plus500

Noen generelle tips om Plus500

 • Sett inn mindre beløp for å venne deg til å trade med ekte penger
 • Øv og hold nøye med hva som fungerer og ikke fungerer. Lær av feilene dine.
 • Bruk alltid stop loss, slik at du ikke taper mer enn X% av kontoen din.
 • Ikke sett for mye penger på en posisjon. Du bør aldri risikere mer enn et moderat beløp på hver posisjon.

Del 2: Hvordan fungerer aksjemarkedet?

I den andre delen av denne Plus500-veiledningen, kommer vi til å diskutere de forskjellige sidene ved aksjemarkedet. Det er viktig at du har en god forståelse for aksjemarkedet og hvordan prisene bestemmes. Dette vil også gi deg en bedre forståelse for hvordan du kan dra nytte av mulighetene som Plus500 tilbyr.

Tilbud og etterspørsel

Prisen på hver enkelt CFD er et resultat av tilbud og etterspørsel. Når et økende antall investorer har lyst til å kjøpe en enkeltaksje, vil dette presse aksjekursen oppover. På den andre siden, hvis et stort antall vil kvitte seg med aksjene, og ingen er interesserte i å kjøpe, vil prisen falle.

Å bli en suksessfull investor, handler derfor ikke om å slå markedet, men om å matche det og å tenke som “mannen på gaten”. Prøv å tenke som Ola Nordmann og forutse hva han kommer til å ta for seg.

Respondere på nyhetene

Investering er et psykologisk spill. Et individ er vanskelig å lese. Det er mye lettere å forutse gruppeoppførsel enn å forutsi oppførselen til en enkeltperson. Når du velger å trade, er det anbefalt at du prøver å tenke som Ola Nordmann.

Det er vesentlig å huske at investorer ikke alltid er rasjonelle. Verdien av en aksje er ikke alltid helt tilknyttet den reelle verdien av selskapet. Mennesker er flokkdyr, og har lett for å følge flokken også i markedet. Når dårlige nyheter blir publisert, kan aksjekursen raskt falle dramatisk.

Et godt eksempel er da coronaviruspandemien kom på banen i 2020. Viruset førte til en global stenging av økonomien. Flere bedrifter kunne ikke fortsette å tilby tjenestene sine i denne perioden. Som en konsekvens, begynte mange investorer å selge aksjene sine i panikk, og markedene kollapset.

dårlige_nyheter_påvirker_aksjepriser

Når dårlige nyheter kommer på banen, vil en smart investor reagere rasjonelt. Husk at panikksalg kan gi en dramatisk effekt på aksjekurser. Hvis du er forberedt, kan du muligens forutse slike fall.

Logisk sett kan den samme strategien bli brukt på individuelle aksjer. Negative nyheter kan sterkt påvirke aksjekursen til et individuelt selskap. For eksempel, da det ble kjent at Luckin Coffee publiserte bedragerske salgstall, gjorde aksjekursen et dramatisk fall på 80% i løpet av en handelsdag!

Krasj_nyhetsartikkel_veiledning

På den andre siden, kan også positive nyheter fungere som en viktig trigger. Når økonomien suser, vil som regel aksjemarkedet være sterkt. Hvis et selskap publiserer fantastiske resultater, er det svært sannsynlig at aksjekursen også vil stige. Men som regel vil nok ikke aksjekurser stige like raskt på positive nyheter, som de faller på dårlige nyheter.

Del 3: Markedet og horisontale nivåer

Nå som du kjenner til det meste med Plus500 sin programvare, kan vi utforske hvordan du kan velge de beste investeringene dine. I denne delen vil vi fortelle deg om hvordan du kan legge forskjellige markedssituasjoner til grunn før du tar investeringsbeslutninger. For å oppnå de beste resultatene, bør man først vurdere følgende kriterier:

Å avgjøre trenden

Man kan enkelt zoome inn og ut på grafene hos Plus500, og velge for hvilke tidsperioder man ønsker å se aksjekursen for. Man kan også definere forskjellige tidsperioder for candlestick-grafer, for eksempel slik at man får en candlestick for hvert minutt eller for hver uke. Lengre perioder kan være nyttefulle for å avgjøre mer langsiktige trender.

Du vil alltid kunne se markedssituasjonen for hvert tidsrom. Studer gjerne kursbevegelsene over et større tidsrom for å komme frem til den generelle trenden. Det finnes tre forskjellige markedssituasjoner:

 • Stigende trend: Prisen beveger seg hovedsakelig oppover, og du leter etter et rett tidspunkt for å kjøpe.
 • Fallende trend: Prisen beveger seg hovedsakelig nedover, og du leter etter rett tidspunkt for å selge.
 • Konsolidering: Prisen beveger seg sidelengs mellom to punkter, og det finnes ingen spesifikk trend på dette tidspunktet.

opptrend

Eksempel på en tydelig opptrend

fallende-trend

Eksempel på en klart fallende trend

Å trade trenden

Når markedet er i en klar trend, er det viktig å handle i samme retning som trenden. Når du registrerer at prisen for det meste beveger seg oppover i Plus500-programvaren, bør du helst finne tidspunkter å kjøpe. Når prisen hovedsakelig faller, bør du finne tidspunkt å selge på. Det er veldig viktig at du ikke åpner tilfeldige posisjoner!

Det er bedre å finne tekniske grunner til å åpne en posisjon. Når det finnes en trend, beveger kursen seg gjerne i samme retning som trenden. Vi kaller dette en impuls. Etter en impuls, faller gjerne kursen litt. Dette kaller vi en rekyl.

rekyl

Sannsynligheten for suksess er høyest hvis du åpner en posisjon rett etter rekylen. I en stigende trend kjøper vi etter en midlertidig bevegelse mot nedsiden, og i en fallende trend selger vi etter en kortsiktig bevegelse mot oppsiden. Du kan som regel bruke en slik strategi helt til man får et trendskifte, som er når trenden snur i motsatt retning.

impuls-rekyl-forex

Å gjenkjenne horisontale nivåer

Men hvordan kan du time en handel? En måte å time posisjonen sin på, er ved å lete etter horisontale nivåer. Dette er nivåer hvor kursen har beveget seg flere ganger, men ikke klarer å passere. Et horisontalt nivå under nåværende kurs, kalles en støtte, mens et horisontal nivå over nåværende kurs, kalles en motstand.

Programvaren til Plus500 lar deg tegne horisontale nivåer. For å aktivere denne funksjonen, bruker man det tredje ikonet i toppen av chartet.

Horizontals-Plus500-tutorial

Ved å åpne posisjonen din rundt et horisontalt nivå, øker du sannsynligheten din for å gjøre en god handel. Nesten alle forventer at prisen skal bevege seg i en gitt retning etter å ha støtt på dette området. Det er derfor horisontale støttenivåer som har vært gjeldende over lengre tidsperioder, er mye sterkere enn horisontale nivåer som bare har blitt truffet et par ganger.

Det hender også at rollen til det horisontale nivået endrer seg etter en break-out. Et motstandsnivå kan da bli en støtte, og motsatt. Dette kommer godt til nytte fordi du kan sjekke om det ligger en ny dynamikk til grunn når dette nivået treffes igjen.

horisontalt-nivå-eksempel-Plus500-manual

En spesiell situasjon: Konsolidering

Utenom stigende og fallende trender, er også en priskonsolidering et mulig scenario. I dette tilfellet, beveger kursen seg mellom to horisontale nivå (mellom en støtte og en motstand). I slike scenarioer, kan det være lurt å kjøpe ved støtten og selge ved motstanden.

konsolidering

Konsolidering: Kjøp lavt, selg høyt

Del 4: Prisdynamikk og timing

Denne neste delev av Plus500-veiledningen, vil fortelle deg litt mer om hvordan du kan bruke candlesticks for å oppnå bedre resultater.

Å jobbe med candlesticks

En enkel linjegraf gir deg ikke veldig mye informasjon. Derfor bruker de fleste tradere heller candlesticks. Disse hjelper deg å forstå prisdynamikken i markedet, og kan gi deg en indikasjon på senere bevegelser. I Plus500 kan du enkelt bytte til candlesticks ved å trykke på knappen vist under.

Plus500-candlesticks-instruksjon

En candlestick gjelder alltid for en gitt periode. Den kan for eksempel vise kursbevegelsene for en handelsdag, fire timer, 15 minutter, en uke og så videre. Hver candle har en kropp og en slags pinne som stikker ut av kroppen.

candlestick_forklaring

Fargen på kroppen vil fortelle deg om markedet beveger seg nedover eller oppover. Kroppen er rød hvis stengingskursen i det gitte tidsintervallet var lavere enn åpningskursen, og grønn hvis stengingskursen var høyere enn åpningskursen.

“Pinnen” strekker seg til høyeste og laveste kurs for det gitte tidsintervallet.

Candles forklart: En klar trend

Disse candlestick-formasjonene kan indikere en klar trend.

High test / low test

candlestick_forklaringTil venstre kan du se en high test. Dette er et marked med en lang “pinne” over kroppen (minst ⅔). En low test er motsatt, med kroppen på toppen og “pinnen” lang og pekende nedover. Fargen på candelen er ikke like relevant i slike tester.

High tests og low tests er begge gode prisindikatorer. De reflekterer et bytte fra kjøpere til selgere, og motsatt. En high test viser at prisen ble presset sterkt oppover, men at kjøperne var for svake til å opprettholde prisen, og den falt tilbake igjen. Dette er derfor et sterkt salgssignal. På den andre siden, er low testen et sterkt kjøpssignal.

Togspor og tvillingtårn

Schienen

Togspor-formasjonen består av to (nesten) identiske candlesticks ved siden av hverandre. Den første er grønn, og den andre er rød. Tvillingtårnene er motsatt, hvor den første candlesticken er rød og blir møtt med en nesten identisk grønn candle. Denne kombinasjonen kan bli tolket på en liknende måte som high- og low-testen. De to candlestickene ved siden av hverandre indikerer et falskt gjennombrudd.

Togsporene er et sterkt salgssignal fordi selgerne tar over for kjøperne. Siden tvillingtårnene viser det motsatte, kan denne formasjonen bli sett på som et kjøpssignal.

Bullish / bearish engulfing

tågspor

En bullish engulfing bar er en fallende candlestick som blir fulgt opp av en stigende candle som passerer den forrige candelen både på bunnen og toppen. Etter det første fallet, fortsatte prisen å stige. Flere kjøpte seg inn, og prisen fortsatte å stige. Den forrige candlesticken ble brutt, og dette er et signal om å kjøpe.

Motsatt, så er bearish engulfing et sterkt salgssignal. Den initielle kursøkningen etterfølges av et mye sterkere kursfall hvor både den høyeste og laveste kursen passerer den forrige candlesticken.

Ubesluttsomme candles, forklart

Disse candlestickene indikerer ingen klar trend.

Inside bars

Forex_inside_bar

Inside bars er en veldig ubesluttsom indikator. En inside bar passer inn i den forrige candlesticken, og det finnes dermed ingen klar retning. En dobbel inside bar er enda sterke, og den tredje candlesticken passer inn i den andre. Etter en dobbel inside bar, kan man som regel forvente en sterk bevegelse mot opp- eller nedsiden.

Doji

Forex_dojibar

Dojien sender også sterkt uklare signaler. En doji er nesten symmetrisk i midten hvor prisen er på vei opp eller ned. I denne perioden var det lite prisdynamikk.

Når bør man investere?

Informasjonen i denne veiledningen kan hjelpe deg til å forstå hva de fleste traderne gjør på daglig basis. Når du tar en posisjon ved horisontale nivåer, er det høyere sannsynlighet for at du gjør en bedre handel. Når du tar posisjon basert på de candlestick-formasjonene vi har diskutert her, kan du også muligens time handlene dine bedre.

De beste posisjonene blir åpnet når flere indikatorer støtter opp om hverandre. Er markedet i en stigende trend? I så fall, kan det være lurt å posisjonere seg etter at prisen har beveget seg tilbake til et støttenivå. Hvis candlesticken også indikererer en videre bevegelse mot oppsiden, kan dette være rett tidspunkt å åpne posisjonen sin på.

Husk gjerne på at å være en profitabel trader ikke automatisk betyr at du alltid må ha rett når tar en posisjon. Hvis du opprettholder et godt risk-reward-forhold, kan du fremdeles oppnå positive resultater selv om du gjør en tabbe her og der.

Har du lyst til å lære mer om investering?

Nå som du har mestret det grunnleggende innen teknisk analyse, gir dette deg en klar fordel over andre ferske tradere hos Plus500. Ved å bruke teknisk analyse, kan du forbedre resultatene dine. Du kan lære mer om tekniske indikatorer ved å lese artikkelen vår om teknisk analyse. Hvis du ønsker å lese kurset vårt om teknisk analyse med en gang, kan du bruke lenken under:

Begynn å trade nå!

Nå kan du allerede mye mer enn andre ferske tradere. Ikke glem at trading ikke handler om intelligens, men om å begrense og håndtere risiko. Alt handler om å tjene mer når man vinner, enn det man taper på dårlige posisjoner.

En annen ting å huske på, er at du bør prøve å samle flere faktorer. Ser du en solid prisdynamikk i nærheten av et støttenivå? Da må du gjerne ta den posisjonen. Vær forberedt på at du kommer til å tape trades i blant, for det er umulig å vinne hver gang! Priser kan ikke bli forutsett med 100% sikkerhet. Bruk derfor alltid en stop loss!

Har du lyst til å bli en bedre trader? Da er det på tide å begynne å øve! Hvis du ikke har åpnet en konto enda, kan du bruke lenken under for å åpne en gratis demo hos Plus500:

Forfatter

Alex Mostert Avatar
Om meg:

Da jeg var 16 år, kjøpte jeg i all hemmelighet mine første aksjer. Siden dette "stolte øyeblikket" har jeg nå administrert Aksjetrader.com i over 10 år. Målet mitt med siden er å utdanne folk om økonomisk frihet. Etter studiene i bedriftsøkonomi og psykologi bestemte jeg meg for å bruke all min tid på å utvikle denne nettsiden. Siden jeg elsker å reise, jobber jeg fra hele verden. Klikk her for å lese mer om Aksjetrader.com! Ikke nøl med å legge igjen en kommentar under denne artikkelen om det er noe du lurer på.